Presentation laddar. Vänta.

Liknande presentationer

En presentation över ämnet: "2 Matchtider 3 x 20 minuter effektiv tid + 5 min sudden Herr div 2 och 3, Dam div 2 3 x 20 minuter effektiv tid Herrutveckling och Juniorserierna 3 x."— Presentationens avskrift:

1

2 2 Matchtider 3 x 20 minuter effektiv tid + 5 min sudden Herr div 2 och 3, Dam div 2 3 x 20 minuter effektiv tid Herrutveckling och Juniorserierna 3 x 15 minuter effektiv tid Pojkar A röd nivå samt Flickor A röd nivå 3 x 15 minuter, sista tre minuterna effektiv tid Röd nivå (utom A-nivån) 2 x 15 minuter (Blå nivå)3 x 15 minuter (Blå nivå) Poolspel med fyra lagPoolspel med tre lag 3 matcher/lag2 matcher/lag 1 x 15 minuter (Grön nivå) Poolspel, minst 4 matcher/lag per poolspel

3 3 Resultat/Matchprotokoll På Grön nivå: Endast sammandragsprotokoll, finns att hämta i dokumentbanken på ÖIBF:s hemsida. (Lag, antal spelare/år, ledarunderskrift) Skickas in av arrangerande förening. På Blå nivå: Det lag som står som arrangör för resp poolspel skriver ut och tar med matchprotokoll. Matchprotokollen skickas in av arrangerande förening. Resultatet skall vara ifyllt, kommer dock ej publiceras! På Röd nivå och uppåt: Rapportera resultatet samma dag, resultat.innebandy.se (mobil, dator eller surfplatta) Händelserapportera i iBIS senast 2 dagar efter match Matchprotokollen till ÖIBF senast 3 vardagar efter spelad match OBS! Domarna får ALDRIG ta med sig protokollet efter matchen Sanktionsavgift 200 kr/match (ej in ringt resultat) 200 kr/protokoll (ej inskickat/för sent inskickat protokoll)

4 Matchändringar Tidig matchflytt (30 dagar innan match) t o m 21 sept fritt Kostnad: Senior/junior (500 kr), Ungdom (100 kr) Sen matchflytt (ons före helgmatch/två vard innan veckomatch) Kostnad: Senior/junior (1 000 kr), Ungdom (700 kr) Extra sen matchflytt (5 timmar innan match) Kostnad: Senior/junior (2 000 kr), Ungdom (1 400 kr) OBS! Matcher med föreningsdomare är kostnadsfria Använd matchändringsformulär på www.oibf.nu 4

5 5 Samtliga serier (Gäller ej Grön nivå) Obligatoriskt ange laguppställning 24 timmar innan match för bortalaget Arrangör ansvarar för utskrift av matchprotokoll Sekretariatet fyller i matchprotokoll enligt gällande tävlingsbestämmelser On-line rapportering krav endast i Herr 2, 3 och Dam 2 På Röd nivå och uppåt Händelserapportering senast 2 dagar efter match. Hemmalagets ansvar. Sanktionsavgifter 200 kr (Ej laguppställning i iBIS) 200 kr (Ej händelserapporterad match alt ej on-line rapporterad match)

6 6 Allmänna bestämmelser Bollar Arrangören ansvarar för att lagen har minst 20 st bollar för uppvärmning. Samma färg på bollarna i matchen som på uppvärmningen Spelplan/mål Grön nivå: Rekommendation: 20 m x 10 m + små mål (90cm x 120 cm). Vi rekommenderar att målvaktsområde märks ut med måtten 80cm x 180cm. Tre utespelare + mv. Blå nivå: Rekommendation: 30 m x 15 m + små mål (90 cm x 120 cm). Vi rekommenderar att målvaktsområde märks ut med måtten 80cm x 180cm och målområde med måtten 4m x 5m. Fem utespelare + mv. Röd nivå: Ordinarie mått med ordinarie målburar Sekretariat Ska bestå av minst 2 personer (1 person räcker på Grön nivå, endast klocka) Kallelse Hemmalaget ska alltid kalla motståndare och domare till match

7 7 Föreningsdomare Grön nivå, 1 domare/spelplan Föreningsdomare Blå nivå, 2 domare Distriktsdomare: Röd nivå och övriga serier Sanktionsavgift 200 kr/tillfälle (avsaknad av godkänd föreningsdomare)

8 Ledarnas uppförande mot domare Gäller speciellt på grön och blå nivå! Skall vi någonsin få fram nya domare måste ledarna ta sitt ansvar. Om en match urartar är det endast ett ledarproblem! Gör vad du kan för att hjälpa domarna, förstå att misstag görs och att man ibland tvekar att blåsa. Prata med dina spelare om hur man uppför sig och håll dig lugn själv! Grön och Blå nivå är inte lilla VM – vi spelar för att det är kul. Hjälp gärna domarna att hålla ordning i publikleden också. Så här vill vi bli bemötta: - Välkomna oss innan match - Möt oss i hallen vid match - I lugn och ro pratar vi gärna om misstag som eventuell gjorts, så vi kan utvecklas. Tänk på att vi kan sett olika saker och tolkat det olika. - Tacka alltid efter match 8

9 9 REGLER FÖR POOLSPEL Endast frislag utdöms för följande förseelser som i vanliga fall leder till U2: När en spelare nickar bollen När en spelare tar bollen med handen När en spelare ligger ner och spelar bollen När en spelare aktivt hindrar målvakten när denna ska göra ett utkast När en spelare spelar utan klubba När en spelare slår på, lyfter eller låser en motståndares klubba När en spelare spelar med hög klubba (över knähöjd) När en spelare tränger eller tacklar en motståndare När en spelare bryter mot avståndsregeln

10 10 REGLER FÖR POOLSPEL På grön nivå utdöms aldrig straffslag. Straffslag utdöms för följande förseelser: (På Blå nivå) Om man tar bort en målchans för motståndarna genom att bryta mot reglerna. Utvisning ska inte drabba laget. Den utvisade spelaren ska informeras om vad han/hon har gjort för fel. Sen ska spelaren bytas ut i 2 minuter, informera lagledaren om detta, spelaren sitter på avbytarbänken. Laget får fortsätta att spela 5 mot 5. Personlig utvisning (2 min) utdöms för följande förseelser: (På Blå nivå) När en spelare protesterar mot domslut eller uppför sig osportsligt När en spelare gör sig skyldig till farligt spel När en spelare kastar klubban eller annan utrustning När samma spelare gör sig skyldig till upprepade förseelser

11 Dispenser Förening får söka dispens för flera spelare per lag. I Junior Svart B finns möjligheten att få personlig åldersdispens. Föreningen får ej ha lag i seriespel i den åldersgrupp som spelaren normalt tillhör, kan åsidosättas om synnerliga skäl föreligger. Den kronologiska åldersindelningen enligt spelarutvecklingsmodellen är: Grön födda -06, -07, -08 (7-9 år) Blå födda -03, -04, -05, -06 (9-12 år) Röd födda -99, -00, -01, -02, -03 (12-16 år) Dispensspelare som deltar i fler än två matcher i en representationsserie förverkar dispensrätten. 11

12 Dispenser För att könsdispens ska tas upp till prövning gäller samma åldersgränser och förfarande som i dispenser för överåriga Innan 30:e september är alla dispenser avgiftsfria, därefter tas en avgift ut om 150 kr/spelare INGA ÅLDERSDISPENSER TILLÅTTS I DM 12

13 Spelarlicens A-licens 16 år (födda -99) och äldre, avgift 320 kr/spelare B-licens 15 år (födda -00) och yngre, avgift laglicens 1 600 kr/lag OBS! Viktigt att registrera alla spelare i iBIS. Annars anses de vara okvalificerade och spelaren är ej heller försäkrad. På Grön nivå – koppla helst spelarna till laget i iBIS, då kan du se om alla är licensierade 13

14 Flytt av spelare i seniorlag/reservlag Herrutveckling Representationslag med reservlag i herrutvecklingsserien får använda tre (3) spelare från föregående A-lagsmatch (seriematch). Spelarna ska ha varit uppskrivna på protokollet. Brott mot denna regel likställs med okvalificerad spelare enligt SIBF;s TB. Dessutom är det fritt att flytta föreningens juniorer mellan A-lag och utvecklingslag. 14

15 Regelundantag Det är tillåtet för lag på Grön, Blå och Röd nivå att spelare som markerats som målvakt, även får delta som utespelare med klubba i samma match. Byte av målvakt får endast ske i periodpaus såvida inte målvakten skadats eller blivit utvisad. Den nya målvakten ska markeras i matchprotokollet. Spelare som ej är upptagna i matchprotokollet tilldelas UM1 enligt Regelhandboken 613,2. Undantag görs i samtliga barn- och ungdomsserier då spelaren istället tilldelas U2, protokollet justeras och därefter kan spelaren delta (Röd nivå). (På Blå och grön nivå korrigeras bara protokollet och ingen U2 utdelas) 15

16 Nyheter 2015/16 Glasögon B licens i seniormatcher Domarprojekt DM Kombinerade lag Disciplinärenden 16

17 Utbildningar GRUNDUTBILDNING 5 okt, kl 17.30 - ca 21.15 i Linköping (sista anm. 28/9) FÖRDJUPNINGSUTBILDNINGAR OBS! Du måste gått GU för att få gå en fördjupningsutbildning Innebandyspelaren Röd 7 nov, kl 09.00 - 16.00 (teori + praktik) plats ej klar (sista anm. 30/10) 17

18 Väderdirektiv A: Oavsett klass-varning (1, 2, 3) kommer ett lag som inte meddelar motståndare, domare och Östergötlands Innebandyförbund (Tävlingskommittén) vid avvikelse från match p g a dåligt väder ALLTID drabbas av WO samt påföljande kostnader. ALLA TRE parter måste således vara kontaktade senast tre (3) timmar innan matchstart. B: Skulle ett lag välja att inte åka p g a Klass 1-varning samt att man meddelat motståndare, domare och Östergötlands Innebandyförbund (Tävlingskommittén) senast tre (3) timmar innan matchstart kommer avgift för tidig matchflytt tas ut enligt gällande tävlingsavgifter. Dessutom kan laget drabbas av kostnader som ”hemmalaget” äskar för (t ex hallhyra/domarkostnader). C: Skulle ett lag välja att inte åka p g a Klass 2-3-varning samt att man meddelat motståndare, domare och Östergötlands Innebandyförbund (Tävlingskommittén) senast tre (3) timmar innan matchstart kan laget inte drabbas av extra kostnader. ”Hemmalaget” kan då ej heller äska för kostnader i samband med matchflytt. 18

19 19 TACK!

Ladda ner ppt "2 Matchtider 3 x 20 minuter effektiv tid + 5 min sudden Herr div 2 och 3, Dam div 2 3 x 20 minuter effektiv tid Herrutveckling och Juniorserierna 3 x."