Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Hampetorp Odensbackens IF

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Hampetorp Odensbackens IF"— Presentationens avskrift:

1 Hampetorp Odensbackens IF
Hampetorp Odensbackens IF bildades 1983 genom en sammanslagning av Hampetorps IF och Odensbackens Bollklubb. Hampetorps IF bildades 1943 och har haft sitt säte i Hampetorp, Odensbackens Bollklubb bildades 1974 genom att dra fotbollsektionen ur Kvismardalens IF med säte i Odensbacken. Hampetorp Odensbackens IF

2 HOIF:s Organisation HOIF:s organisation består av en Huvudstyrelse som har föreningens juridiska ansvar, och är föreningens firmatecknare. Därutöver finns det två sektioner, Fotbollsektion Tjejer och Fotbollsektion Grabbar.

3 Nuvarande Organisation
Huvudstyrelsen väljer Ordf. för ett år i taget, hälften av övriga ledamöter väljes vartannat år på två år i taget, alltså kan inte hela Huvudstyrelsen bytas ut under ett Årsmöte. Sektionerna ledamöter väljes och godkännes av årsmötet med en sammankallande, de tillsätter sedan posterna inom sin sektion.

4 HOIF:s Uppbyggnad Huvudstyrelsen har det juridiska ansvaret i föreningen Huvudstyrelsen har delegerat ut ansvaret av fotbollsverksamheten till sektionerna Huvudstyrelsen tar in Medlemsavgiften på 75:- Huvudstyrelsen ansvarar för vår egna Hemsida Huvudstyrelsen vill Skapa förutsättningar för den gemensamma känslan av HOIF andan Föreningen bygger sin verksamhet på Ideellt arbete Aktiebolagslagen gäller för föreningen,

5 HOIF: s Anläggning Föreningen äger anläggningen på Odenvallen
Huvudstyrelsen ansvarar för skötsel och underhåll av fastigheter och grönytor m2 Klippning 3x5 tim/vecka, kritning, vattning o.s.v allt sköts ideellt 3 st 11-manna planer + träningsytor, klubbhus, omklädningsrum, rotunda och lokaler för maskiner, bollrum och mindre förråd. Bergvärme installerad 2012 Uppvärmningen av Tegelbyggnaden sker med pellets sedan 2005, byggnaden med omklädningsrummen uppvärms numera med bergvärme, övriga lokaler står utan uppvärmningen.

6

7

8 Presentation inför föräldrar
Lagets ledare Lagets sektionsrepresentant Så här vill vi jobba tillsammans (förening, sektion, ledare, spelare och föräldrar) Material Ekonomi Laget jobbar ihop pengar till cuper, overaller mm. Uppdrag åt klubben (kiosken) 1) Presentera sektionsrepresentanten och dennes uppgifter. 2) Presentera gruppens ledare (tränare, lagledare, materialare m.m.). 3) Föreningen vill skapa gemenskap, sektionen håller ihop lagen och verkar för att det skall fungera. Där finns sektionsrepresentanten som en viktig länk mellan laget och sektionen. Ledarna driver den aktiva delen med spelarna och kontakten med föräldrarna. 4) Föreningen håller med allt material utom de personliga delarna såsom träningskläder, fotbollskor, benskydd och vattenflaska. 5) Obligatoriskt för deltagande är medlemsavgiften på 75:-/ år som betalas till Huvudstyrelsen. Ev spelaravgift tas ut. En stor intäkt är aktivitetsbidragen som baseras på antal aktivitetstillfällen. I ungdomslagen räknar vi med att föräldrar ställer upp med skjutsar på bortamatcher liksom delar på tvättansvaret av matchkläder. 6) Andra inkomstkällor är att laget gemensamt jobbar in pengar genom olika aktiviteter och delar nettot mellan lagkassa och sektionen. Lagkassan kan sedan användas till cuper, bad, eller annan lagaktivitet. Gemensam insatts för att skaffa sponsorer till overallinköp. 7) Klubben önskar också lite hjälp vid våra gemensamma uppdrag som kiosken på Odenvallen, marknadsafton och en del andra tillställningar.

9 Arbetsfördelning runt ett Lag
Tränarens Roll Hålla i det praktiska och teoretiska kring träning och matcher Vägleda spelarna Föräldrakontakter Plocka fram material som bollar mm. Lagledarens Roll Kalla motståndare, domare Boka tider för träning och matcher Föra närvarolistor Ansvara för laget på Hemsidan Föräldrakontakter, att tillsammans med föräldrarna fylla i blanketterna under flik i ledarpärmen Spelarens Roll Se till sin egna utrustning för träning och dusch Komma i tid, rapportera frånvaro Vara uppmärksam och fokuserad Vara en GOD lagkamrat Föräldrars Roll Vara stöttande och tröstande mot sina spelare Delta i lagets olika uppgifter, som att jobba in pengar till verksamheten/lagkassan, ta ett pass i föreningens kiosk och andra arrangemang, ordna körlistor, tvätt av matchkläder Stötta ledarna runt träning och matcher, ett positivt uppförande vid matcher såväl hemma som borta Förklara er syn på arbetsfördelningen och vad just ni behöver hjälp och stöd med. Blanketterna gäller publicering av spelares kontaktuppgifter och foto, vårdnadshavare till spelare i HOIF.

10 Information till nya ledare
Kontaktpersoner i föreningen Nycklar, ledarpärmen Information om ordningsregler och rundvandring på Idrottsplatsens grönytor, boll rum, byggnader, kansli Odenskolan, grusplan Tidsbokningar av planer och lokaler Behörigheter i de olika systemen vi har 1) Presentera ledarkolleger runt laget, och övriga intilliggande laget. 2) Nycklar kvitteras ut och återlämnas till Thomas Lilja. 3) I samband med rundvandringen går vi också igenom ordningsreglerna. 4) Info när så erfordras. 5) Vilka håller i de olika bokningssystemen 2012????. 6) Behörigheter till Hemsidan Thomas Lilja, Fogis Stig Sandin för Grabb, Thomas för Tjej.


Ladda ner ppt "Hampetorp Odensbackens IF"

Liknande presentationer


Google-annonser