Ladda ner presentationen
1
Ytterharnäs förskola/skola
Näringsberäkning förskola/skola Anders Rhodin
2
Gävle kommun
3
Meny V1 V 1 V 2 V 3 Korvfrestelse med potatis Korvstroganoff med ris
Pytt i panna och rödbetor Stekt fiskfilé med potatis och sås Skinkstek med äppelmos och potatis Kålpudding med sås Kyckling med nudlar Spagetti och köttfärssås Spagetti och skinksås Köttfärslimpa med potatis och sås Fiskgratäng med potatis Lax filé med sås och potatis Gulasch med ris Blodpudding och bacon Kycklingwok med ris V1
4
Lunchrätter. Frekvenser under fyra veckor
Gävle kommun Serveras med potatis/ris/pasta/gryn: 20 dagar 14 dagar Fisk (mager/fet) minst 4 ggr 3ggr Köttfärs (max 10% fett) minst 5ggr Kött/fågel (mager) minst 3 ggr 4ggr Korv (nyckelhålsmärkt) högst 2 ggr 2ggr Blodpudding (nyckelhålsmärkt)/lever minst 1 ggr Soppa med minst 1/3 portion potatis/pasta/ris/gryn serveras med smörgås* eller efterrätt Blandrätt (lasagne, pizza, makaronipudding fiskgratäng med potatis) 1ggr Potatisrätt eller annan vegetarisk rätt 1 gång 0ggr
5
Tillbehör Grönsaker 6 alternativ ex
Gävle kommun Tillbehör Grönsaker 6 alternativ ex vitkål morötter, majs, bönor ibland kikärtor, kidneybönor, böngroddar. Ärtor, broccoli, blomkål. Sallad Gurka, tomat Dryck Mellanmjölk vatten Bröd Falu rågruta och knäckebröd, blodbröd Margarin/smör Bregott
6
Gävle kommun
7
Gävle kommun
8
Gävle kommun
9
Gävle kommun Åtgärder Minska andel proteinrika livsmedel och öka andel kolhydratrika? Se över alternativa fettkällor för att öka andelen fleromättat och enkelomättat fett. Olja ex rapsolja, fet fisk.
Liknande presentationer
© 2024 SlidePlayer.se Inc.
All rights reserved.