Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

KUSK KUSK - har vuxit fram ur förprojektet ’Kunskapsunderlag för näringsutveckling’ och handlar om att öka kunskapen om förutsättningarna för tillväxt.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "KUSK KUSK - har vuxit fram ur förprojektet ’Kunskapsunderlag för näringsutveckling’ och handlar om att öka kunskapen om förutsättningarna för tillväxt."— Presentationens avskrift:

1 KUSK KUSK - har vuxit fram ur förprojektet ’Kunskapsunderlag för näringsutveckling’ och handlar om att öka kunskapen om förutsättningarna för tillväxt i den gemensamma gränsregionen Østfold - Västra Götaland

2 Mål Bidra till ett kreativt och kompetent arbete med planeringsunderlag samt visioner och strategier för tillväxt i regionen däribland även området folkhälsa.

3 Utmaningen För ett bra arbete för utveckling av gränsregionen skall blicken lyftas över den administrativa riksgränsen. Visioner och strategier behöver analyser som baseras på statistik för området Sverige/Norge utifrån vår gränsregions specifika behov.

4 KUSK - fakta Projektägare är Østfold fylkeskommune o Västra Götalandsregionen 14 svenska og 5 norska kommuner, Kommunalförbundet Fyrbodal, Gränskommittén, GO-samarbetet, NAV, arbetsförmedlingen, fylkesmannen, länsstyrelsen Tidsperiod 2011-2013 Budget 4,2 milj SEK o 1,6 milj NOK

5 Vad ska KUSK innehålla? Ta fram, visualisera och publicera jämförbar statistik om gränsregionen. Genomföra utbildningsinsatser om att tolka statistik och använda visualiseringsverktyg, ta fram planeringsunderlag och göra analyser samt utveckla förmågan att på olika sätt kommunicera och informera I ett processinriktat arbete med berörda aktörer bidra med kunskap om gränsregionen och dess planerings- och tillväxtförutsättningar Sprida kunskap om projektet bl.a. genom att delta i och främja samarbete mellan aktörer i nordiska och europeiska gränsregioner och samverka med andra utvecklingsprojekt i området.

6 WEB - KUSK www.kuskprosjektet.org Grenseland Statistics Deltager WEB EDMODO http://www.ncomva.se/training/kusk/ Prosjektledere Christina Christiansson, Svensk prosjektleder Kjell Rennesund, Norsk prosjektleder


Ladda ner ppt "KUSK KUSK - har vuxit fram ur förprojektet ’Kunskapsunderlag för näringsutveckling’ och handlar om att öka kunskapen om förutsättningarna för tillväxt."

Liknande presentationer


Google-annonser