Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

”Det finns inte mycket som kräver så noggranna förberedelser som ett improviserat tal.” och Winston Churchill, som sade dessa ord, borde veta. ~ klicka.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "”Det finns inte mycket som kräver så noggranna förberedelser som ett improviserat tal.” och Winston Churchill, som sade dessa ord, borde veta. ~ klicka."— Presentationens avskrift:

1 ”Det finns inte mycket som kräver så noggranna förberedelser som ett improviserat tal.” och Winston Churchill, som sade dessa ord, borde veta. ~ klicka ~ Detta tal till hans ära är inte improviserat men icke desto mindre förberett, med information hämtad från NE och Wikipedia. Churchill var brittisk politiker, författare och officer.

2 Född 1874 började han sin politiska karriär i parlamentet som 26-åring och avslutade den 81 år gammal. ~ klicka ~ Han sa att: ”Politisk skicklighet är att förutsäga vad som kommer att hända imorgon, nästa vecka, nästa månad och nästa år. Och efteråt förklara varför det inte inträffade.” och:  ~ klicka ~

3 ”Många typer av styrelseformer har prövats och kommer att prövas i denna värld av synd och bedrövelse. Ingen påstår att demokrati är perfekt eller allsmäktigt. Det har sagts att demokrati är den sämsta styrelseformen som har prövats, bortsett från alla de övriga formerna som prövats genom tiderna.”

4 ~ klicka ~ Under andra världskriget var Winston Churchill premiärminister i Storbritannien och blev känd över hela världen för sina tal, som han framförde med tydlighet, övertygelse och pondus. Hans sarkastiska humor, kvicktänkthet och ordskicklighet gav upphov till en mängd citat och appeller som vi minns än idag, såsom ”Aldrig förr har så många haft så få att tacka för så mycket.” och ”Champagne skall vara kall, torr och gratis.”

5 ~ klicka ~ Hans litterära karriär inleddes som frilandsjournalist och krigskorrespondent. Han skrev ett flertal böcker under sin levnad som publicerades, bland annat en biografi från 1906 av hans far Lord Randolph Churchill, som bland annat hade varit finansminister och även ska ha varit en av sin sons retoriska förebilder belönades Churchill med nobelpriset i litteratur. Naturligtvis finns det ett citat för att belysa hans författarskap också:

6  ~ klicka ~ ”Att skriva en bok var ett äventyr. Till att börja med var det en leksak och ett nöje, sedan blev det en älskarinna, så en härskare och till sist en tyrann.”

7  ~ klicka ~ År 1965 och exakt på dagen 70 år efter sin far, lämnade denna fruktade vältalare jordelivet 91 år gammal, och vi får tro honom på hans ord då han sa att ”Den nyttigaste läxa livet har lärt mig är att idioterna många gånger har rätt.”


Ladda ner ppt "”Det finns inte mycket som kräver så noggranna förberedelser som ett improviserat tal.” och Winston Churchill, som sade dessa ord, borde veta. ~ klicka."

Liknande presentationer


Google-annonser