Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

RAMBÖLL OCH FÖRESTÅENDE STAMBYTE BRF GETEN

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "RAMBÖLL OCH FÖRESTÅENDE STAMBYTE BRF GETEN"— Presentationens avskrift:

1 RAMBÖLL OCH FÖRESTÅENDE STAMBYTE BRF GETEN
PRESENTATION Alternative title slide RAMBÖLL OCH FÖRESTÅENDE STAMBYTE BRF GETEN Alternative title slide. Image size: 7,94 cm x 25,4 cm

2 RAMBÖLL Ramböll är ett ledande teknikkonsultbolag som erbjuder helhetslösningar inom byggande, transport, naturresurser, energi, management och projektledning. Ramböll i Sverige är en del av Ramböllkoncernen som har medarbetare på cirka 200 kontor världen över.

3 Vem är Claes Bäckström 58 år, boende i Håbo-Tibble Kyrkby Upplands-Bro kommun. Gift sedan 35 år (med samma fru) 2 vuxna döttrar 32 och 24 och morfar sedan ca 2,5 år. Byggnadsingenjör som hamnade på VVS företag i ca 20 år som entreprenör för att senare ”omskola” sig till konsult sedan 1997. Genomfört ett flertal stambyten år privata Brf-föreningar och åt allmännyttan så som Huge och Fastighets AB Förvaltaren.

4 VAD HÄNDER NU ? (tidangivelserna är ungefärliga)
Förfrågan klar V1403 Förhandlingsuppgörelse av option. Upphandling klar V1407 Projektering totalentreprenad startar V1408 Produktionsstart ca 15/5 Entreprenaden klar 31/10 (Viss reservation då avtal med entreprenör ej är tecknat)

5 Hur går det till ?   Detta är en lång resa tillsammans som är bullrig, smutsig och påfrestande med ett garanterat lyckligt slut med nya fina våtrum. Syn av era lägenheter och dokumentation av status. Era tillval för era lägenheter. (viktigt att respektera tider) Era lägenheter skyddstäcks mot angränsande rum och på golv. Demontering av kakel, klinker och övrigt inom era våtrum. Uppbyggnad av nytt våtrum med nytt tätskikt och nya ytskikt. Varje entreprenörer har egen kvalitetssäkring som är vitesbelagd om den inte uppfylls. Städning av arbetsområdet och slutbesiktning av oberoende besiktningsman. Besiktning utförs mot köpt kvalitet och utförande.

6 Vad ska jag som medlem göra?
Plocka undan allt av värde, kontanter, konst och smycken (gärna i bankvalv) Täck dammkänslig utrustning så som TV, datorer m.m. (täckmaterial kommer finnas i trapphuset) Anvisa plats för ev. utrustning som skall återmonteras. Städning av arbetsområdet ingår hos entreprenörer, övriga ytor boende. Lämna kontaktuppgifter där vi kan nå er. För att vi snabbt ska kunna nå er med ev. frågor. Ta del av information som anslås i trapphus och på hemsidan. Besök provrummen (klara vecka 1408) för att vara förbered på ev. tillval.

7 Vad ingår som standard ? Nya ytskikt (kakel-klinker) Golvvärme el
Ny våtrumskassett med väghängd WC Nytt undertak av gips med infälld belysning. Nytt porslin och blandare. Nya beslag (krokar, papperhållare m.m.) Nytt badrumsskåp med belysning Handukstork på el Välja mellan Bad och Dusch Utförande och kvalitet enligt provrum. 

8 Provrum (obs uppdateras under januari-februari)

9 Övrigt Lägenheter med dubbla våtrum har alltid en enhet i drift.
Infälld el i badrum till HT och TM/TT kan fås som tillval. Kort avstängning av vatten avlopp till kök. Lägenheter med ett våtrum kommer ha tillgång till vatten i trapphus och provisorik toalett i lägenheten. Duschar kommer att finnas i källaren Alla lägenheter omfattas av ombyggnaden, utan undantag.

10 För bostadsrättsföreningar Dags för stambyte i er Brf
För bostadsrättsföreningar Dags för stambyte i er Brf? Vill ni slippa spring ned i källaren mitt i natten för att kunna uträtta era behov? Behöver ni en säker toalett med handtag för äldre eller personer som har svårt att gå? Vill ni ha en så liten påfrestning som möjligt under ert stambyte eller badrumsrenovering? Då tycker vi att ni ska ta kontakt med oss på Tillfälliga toan så vi kan få komma ut till ert förenings eller byggmöte och visa vad vi kan erbjuda. Vi bistår med personal och information vid era möten så ni får rätt information direkt. Vi tittar på vilken lösning som passar bäst utifrån era önskemål. Tillfälliga Toan är ett företag som arbetar med en enkel och prisvärd lösning av toalettproblemet vid framför allt stambyten och badrumsrenovering. Vi sköter allt från utställning, byten, och hemtagning. TT arbetar miljömedvetet för minsta möjliga miljöpåverkan och allt material går till godkänd återvinning. Tunnorna och sittringarna är tillverkade av återvunnen plast vilket gör dem läckagesäkra och tåliga. Toaströt är tillverkat av restprodukter från skogen och innehåller inga kemiska tillsatser. Exempel på provisorisk toalett (luktfri, tömning sker enligt schema och ger bra boendekvalitet)


Ladda ner ppt "RAMBÖLL OCH FÖRESTÅENDE STAMBYTE BRF GETEN"

Liknande presentationer


Google-annonser