Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

ARBETSMILJÖ och SÄKERHET

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "ARBETSMILJÖ och SÄKERHET"— Presentationens avskrift:

1 ARBETSMILJÖ och SÄKERHET
Välkommen till ARBETSMILJÖ och SÄKERHET Ljus

2 Hur uppstår ljus?

3 Solen Elden Glödlampan

4 Färgspektrum

5 Färgspektrum

6 Färgspektrum

7 Additiv färgblandning

8 Subtraktiv färgblandning

9

10 Belysning För att se bra behöver vi: Tillräckligt med ljus

11 Belysning För att se bra behöver vi: Rätt ljusriktning

12 Belysning För att se bra behöver vi: Ljus på rätt plats

13 Belysning För att se bra behöver vi:
Lämplig avvägning mellan ljusa och mörka ytor

14 Belysning För att se bra behöver vi: Bra kontrast

15 Belysning För att se bra behöver vi: Bra återgivning av färger

16 Ljuset mäts i… LUX

17 Ljusmätning… görs med en luxmätare.
Skrivbordsarbete kräver 1000 lux punktbelysning och 300 lux allmänbelysning. Operationsbelysning kräver 5000 lux.

18 Kontrast… är skillnaden mellan mörkt och ljust.
Speciellt viktigt vid arbeten vid datorn.

19 Några exempel på kontrast…

20 Kontrast…

21 Kontrast 1 Den stora fisken rörde sig genom nattens vatten, framdriven av korta svep med den halvmånformade stjärtfenan. Munnen var öppen bara precis så mycket att en vattenström släpptes fram över gälarna. Den stora fisken rörde sig genom nattens vatten, framdriven av korta svep med den halvmånformade stjärtfenan. Munnen var öppen bara precis så mycket att en vattenström släpptes fram över gälarna. Den stora fisken rörde sig genom nattens vatten, framdriven av korta svep med den halvmånformade stjärtfenan. Munnen var öppen bara precis så mycket att en vattenström släpptes fram över gälarna. Det blir totalt 30 lektionspass för var och en av oss. Den stora fisken rörde sig genom nattens vatten, framdriven av korta svep med den halvmånformade stjärtfenan. Munnen var öppen bara precis så mycket att en vattenström släpptes fram över gälarna.

22 Kontrast 2 Den stora fisken rörde sig genom nattens vatten, framdriven av korta svep med den halvmånformade stjärtfenan. Munnen var öppen bara precis så mycket att en vattenström släpptes fram över gälarna. Den stora fisken rörde sig genom nattens vatten, framdriven av korta svep med den halvmånformade stjärtfenan. Munnen var öppen bara precis så mycket att en vattenström släpptes fram över gälarna. Den stora fisken rörde sig genom nattens vatten, framdriven av korta svep med den halvmånformade stjärtfenan. Munnen var öppen bara precis så mycket att en vattenström släpptes fram över gälarna. Det blir totalt 30 lektionspass för var och en av oss. Den stora fisken rörde sig genom nattens vatten, framdriven av korta svep med den halvmånformade stjärtfenan. Munnen var öppen bara precis så mycket att en vattenström släpptes fram över gälarna.

23 Kontrast 3 Den stora fisken rörde sig genom nattens vatten, framdriven av korta svep med den halvmånformade stjärtfenan. Munnen var öppen bara precis så mycket att en vattenström släpptes fram över gälarna. Den stora fisken rörde sig genom nattens vatten, framdriven av korta svep med den halvmånformade stjärtfenan. Munnen var öppen bara precis så mycket att en vattenström släpptes fram över gälarna. Det blir totalt 30 lektionspass för var och en av oss. Den stora fisken rörde sig genom nattens vatten, framdriven av korta svep med den halvmånformade stjärtfenan. Munnen var öppen bara precis så mycket att en vattenström släpptes fram över gälarna.

24 Vad ser du? Är du kanske färgblind? Låt oss kolla upp det!

25 Vad ser du?

26 Vad ser du?

27 Vad ser du?

28 Vad ser du?

29 Vad ser du?

30 Vad ser du?

31 Vad ser du?

32 Vad ser du?

33 Vad ser du?

34 Vad ser du?

35 Vad ser du?

36 Färgblind?

37 Färgblind?

38 Färgblind?

39 Vi ska titta på en film som heter
Ögat

40 ARBETSMILJÖ och SÄKERHET


Ladda ner ppt "ARBETSMILJÖ och SÄKERHET"

Liknande presentationer


Google-annonser