Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Bakgrund AERCRETE utvecklades på 80-talet.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Bakgrund AERCRETE utvecklades på 80-talet."— Presentationens avskrift:

1

2 Bakgrund AERCRETE utvecklades på 80-talet.
Konceptet är väl utprovat och testat. Kompletta prover har utförts hos SGI, Sverige och TPD samt Militärakademin, Holland. Flera projekt är genomförda och dokumenterade med mycket goda resultat, både med avseende på pris och prestanda.

3 Idag AERCRETE systemet tillhör idag bolaget AERCRETE som ägs av Christer Appelberg. Flera specialister är knutna till AERCRETE inom: Kemi Byggteknik Betongforskning Maskinteknik och produktionsteknologi

4 Kunder AERCRETE förhandlar med flera internationella kunder i: USA
Sydamerika Europa Fjärran östern Mellanöstern

5 AERCRETE FC (Foam Concrete)
AERCRETE FC består av: Cement Sand Vatten Luft Skumbildare Aercell A-7 AERCRETE FC är en lätt och stabil betong som är både hållfast och isolerande.

6 AERCRETE FC - Processen
Cement (Portland) Betong Sand (Annan ballast) Vatten AERCRETE FC Vatten Skum Luft Aercell För att kunna reglera densiteten på den färdiga betongen tillsätts ett skum som bildar slutna luftbubblor i AERCRETE FC.

7 AERCRETE FC - Processen
Skummet blandas mekaniskt in i betongen, ingen jäsning eller autoklavering används. Detta ger många fördelar: Mobil gjutning. Reglera densiteten med stor noggrannhet. Kontinuerlig produktion då ingen autoklavering behövs, gör det möjligt att enkelt producera rätt mängd och gör byggproduktionen mer effektiv.

8 AERCRETE FC - Egenskaper
Reglerbar densitet 400 – 1800kg/m3.

9 AERCRETE FC - Egenskaper
Reglerbar densitet 400 – 1800kg/m3. Hög bärighet.

10 AERCRETE FC - Egenskaper
Reglerbar densitet 400 – 1800kg/m3. Hög bärighet. Suger inte vatten, är isolerande och frosttålig.

11 AERCRETE FC - Egenskaper
Reglerbar densitet 400 – 1800kg/m3. Hög bärighet. Suger inte vatten, är isolerande och frosttålig. Står emot eld.

12 AERCRETE FC - Egenskaper
Reglerbar densitet 400 – 1800kg/m3. Hög bärighet. Suger inte vatten, är isolerande och frosttålig. Står emot eld. Dämpar ljud och vibrationer.

13 AERCRETE FC - Egenskaper
Reglerbar densitet 400 – 1800kg/m3. Hög bärighet. Suger inte vatten, är isolerande och frosttålig. Står emot eld. Dämpar ljud och vibrationer. Motverkar sättningar, eroderingar och ras.

14 AERCRETE FC - Egenskaper
Reglerbar densitet 400 – 1800kg/m3. Hög bärighet. Suger inte vatten, är isolerande och frosttålig. Står emot eld. Dämpar ljud och vibrationer. Motverkar sättningar, eroderingar och ras. Fullständigt ofarlig mot människa och natur.

15 AERCRETE FC - Egenskaper
Tryckhållfasthet Värmekonduktivitet

16 AERCRETE FC - Användningsområden
AERCRETE FC till hus Ett hus kan antingen byggas på plats i färdiga formar eller fraktas i större byggblock. När man bygger hus av AERCRETE FC behövs ingen ytterligare isolering pga. all luft i betongen. Ytan på betongen är lätt att bearbeta till önskad struktur. Håltagning och efterbearbetning kan enkelt göras med hjälp av maskiner eller handverktyg.

17 AERCRETE FC - Användningsområden
AERCRETE FC till vägar AERCRETE FC är ett optimalt alternativ för att: Balansera och avlasta marken. Bygga vägbäddar och slitytor.

18 AERCRETE FC - Användningsområden
AERCRETE FC till mark Återfyllning vid rörläggning. Stödmurar. Arrangemang för att förhindra erodering. Invallningar. Försegling av avfall.

19 AERCRETE FC - Användningsområden
AERCRETE FC till prefabricerade produkter Vägg och takelement

20 AERCRETE FC - Användningsområden
AERCRETE FC till prefabricerade produkter Vägg och takelement Bjälklag

21 AERCRETE FC - Användningsområden
AERCRETE FC till prefabricerade produkter Vägg och takelement Bjälklag Gångplattor

22 AERCRETE FC - Användningsområden
AERCRETE FC till prefabricerade produkter Vägg och takelement Bjälklag Gångplattor Murblock

23 AERCRETE FC - Användningsområden
AERCRETE FC till mycket annat Flytbryggor, flytande hus och industrier Pirer Bullermurar Pooler Konst Etc. Det är fantasin som sätter gränsen!

24 AERCRETE FC - Bearbeta Ytan kan bearbetas och struktureras på samma sätt som traditionell betong. Den färdiga konstruktionen kan bearbetas med både handverktyg och maskiner. Man kan tex. såga och gräva i färdighärdad AERCRETE FC.

25 AERCRETE FC - Tester Det har gjorts ett flertal tester med mycket goda resultat av bl.a: TPD (Technisch Physische Dienst) Holland KMA (Koniklijke Militaire Academie) SGI (Statens Geotekniska Institut) Sverige Cementa, Sverige

26 AERCRETE FC - Referenser
Malmö stads gatukontor, Sverige Vägverket, Sverige Hus Exempel på genomförda projekt: Vägbäddar, parkeringsplatser, balansera mark, fyllnad av rörgravar, militära applikationer, bankvalv, undervattensarbete, byggblock för hus, vattentorn, isolering av vindsbjälklag, fabriksgolv, täckning av sopstation, test för att täcka atomavfall, flytbrygga, hamn och pir-anläggningar.

27 Aercell A-7 Aercell A-7 används för att producera det skum som tillsätts mekaniskt till betongen. Aercell A-7 är en helt unik produkt som är speciellt framtaget för att uppfylla alla krav som branschen ställer. Aercell A-7 består enbart av komponenter som är ofarliga för människa och natur.

28 Maskinen AERCRETE 625 Maskinen är framtagen för att kontinuerligt kunna producera AERCRETE FC med en kapacitet upp till 25m3/tim.

29 AERCRETE Mobilitet Maskinen väger ca 3500kg och går att koppla efter ex. en SUV. Den är ca 600cm lång, 230cm bred, 180cm hög och ryms i en 20ft container för tex. sjöfrakt.

30 AERCRETE 625 - Kapacitet AERCRETE 625 kan producera upp till 25m3/tim.
Med hjälp av den inbyggda pumpen kan man pumpa betongen upp till 200m horisontellt och 30m vertikalt.

31 AERCRETE Styrsystem Hela maskinen övervakas av ett datoriserat styrsystem. Med hjälp av detta kan man: Höja och sänka stödbenen hydrauliskt som används för uppställning av maskinen. Administrera recept för produktion av AERCRETE FC. Kalibrera densiteten på cement och olika ballaster. Övervaka produktionen och reglera hastigheten.

32 AERCRETE 625 - Handkontroll
En trådlös handkontroll hjälper operatören vid slangen att: Öka eller minska produktionshastigheten. Stoppa produktionen.

33 AERCRETE Rengöring Maskinen har ett separat rengöringsläge som ger operatören möjlighet att säkert köra varje funktion var för sig med handkontrollen. Det finns vattenanslutning på maskinen för rengöring av skruvar och fickor. Det finns även tryckluft för rengöring av bl.a. vattenfiltret.

34 AERCRETE Loggar Varje nystart av produktionen får ett unikt batch-nummer i styrsystemet. Till detta numret sparas alla uppgifter från gjutningen så som: Datum och tid. Recept och densitet. Produktionshastighet. Vikter och volymer på alla ingående komponenter. Totala mängden betong som producerats.

35 AERCRETE 625 – GSM Styrsystemet är utrustat med plats för GSM sim-kort. Detta gör det möjligt för AERCRETE att på distans kunna ge support och genomföra uppdateringar. Det ger också möjlighet för ägaren att begränsa hur länge maskinen ska gå att använda vid ex. uthyrning eller som stöldskydd.

36 Tack för visat intresse!


Ladda ner ppt "Bakgrund AERCRETE utvecklades på 80-talet."

Liknande presentationer


Google-annonser