Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Det här är ett samverkansprojekt med församlingen i Fukeni i Tanzania

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Det här är ett samverkansprojekt med församlingen i Fukeni i Tanzania"— Presentationens avskrift:

1 Det här är ett samverkansprojekt med församlingen i Fukeni i Tanzania
Det här är ett samverkansprojekt med församlingen i Fukeni i Tanzania togs initiativ till att starta ett minimejeri i byn på Kilimanjaro. Österåker-Östra Ryds församling stödjer detta projekt ekonomiskt tillsammans med Danderyds och Spånga församling.

2 Prästen Kennedy Kisanga besökte oss 2007 och då började samarbetet med hans församling. Han är djupt engagerad i kampen mot Tanzanias tre stora fiender: fattigdom, sjukdom och brist på utbildning.

3 Kennedy visste att om skolbarnen fick mjölk regelbundet så förbättrades deras hälsa inlärningsförmåga och närvaro i skolan. Därför startade han minimejeriet.

4 Samtidigt fick familjerna i området möjlighet att utöka sin knappa inkomst genom att sälja mjölk . Här vid vägens slut uppe berget kommer en familj med dagens mjölk.

5 Mjölkens kvalitet kontrolleras innan den fraktas till mejeriet

6 I mejeriet pastöriseras mjölken.

7 Mjölken paketeras i plastpåsar till skolbarnen

8 Barnen från skolan hämtar mjölken i mejeriet.

9 Nästan 3000 barn i 7 skolor i området får 2,5 dl mjölk två gånger i veckan.

10 Utbildningen i insemination för Naiman och den motorcykel han behöver för att ta sig fram på Kilimanjaros sluttningar har betalats av vår församling. För 2011 är vår målsättning att tillsammans med Danderyds församling ge mejeriet en ny mjölkbil. .

11 Bidrag till mjölkprojektet tas gärna emot på Österåkers-Östra Ryds församlings plusgirokonto Märk talongen Moshi/mjölkprojektet


Ladda ner ppt "Det här är ett samverkansprojekt med församlingen i Fukeni i Tanzania"

Liknande presentationer


Google-annonser