Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Martin & Anna åker till Mauritius med HFSAB

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Martin & Anna åker till Mauritius med HFSAB"— Presentationens avskrift:

1 Martin & Anna åker till Mauritius med HFSAB

2 OK, det smakar som mjölk men vad ÄR det för något egentligen?
Spänn fast säkerhetsbältet för nu bär det av! Först sex timmar ner till Al Ain i de förenade sandlådorna för tankning. Sedan bjuds det på sex nya och fräscha timmar med träsmak och medioker mat igen.

3 Ända härifrån till hit Al Ain ligger i Förenade Arabemiraten och omgärdas av fantastiskt mycket sand. Vi bussas från planet in till terminalen som ligger hela 30 meter bort.

4 Tax Free butiken på Al Ain International Airport bjuder mest på det vanliga: Dadlar, nötter, vattenpipor och åttakilos familjeförpackningar med Ariel tvättmedel. Klart att man passar på när det ändå är tax free å allt…

5 = Schyssta ställen vi besöker
Efter 12 uppfriskande timmar i luften dimper vi ner på Sir Seewoosagur Ramgoolam International Airport. Dr the Right Honourable Sir Seewoosagur Ramgoolam, som det står på valutan (Mauritiuska Rupier), ledde landet till självständighet 1968 och precis idag råkar det vara 40-års jubileum. Mauritius har i tur och ordning ockuperats av portugiser, holländare, fransmän och engelsmän. Vi packar in oss i en minibuss som på snirkliga vägar tar oss norrut mot vårt hotell.

6 Mauritius är vulkaniskt bergigt utan att för den skull vara vulkaniskt aktivt. På grannön Réunion lär det dock puttra och pyra en del. Eftersom man firar 40-års jubileum flaggas det friskt. Flaggans fyra färger symboliserar de fyra förhärskande religionerna: kristendom, islam, hinduism och buddhism. Chauffören utnyttjar obekymrat samtliga religioners skyddshelgon för att transportera oss levande till vårt hotell.

7 Här bor vi Kritvit sand & palmer Massor med koraller & finfina firrar Barriärrev Detta är Le Coco Beach som vårt hotell heter. Det ligger faktiskt helt OK. Man har palmer, vita stränder, korallrev och gratis paraplydrinkar på bekvämt krypavstånd. Mauritius omgärdas av världens näst största barriärrev och det är 30 grader varmt i vattnet.

8 Är man inte nöjd med hotellpoolen så kan man knalla 50 m…

9 …ner till stranden. Vi vet, It’s a dirty job but someone’s got to do it…

10 Mauritius känns exotiskt
Mauritius känns exotiskt. Det är väldigt grönt och det finns vackra blommor …

11 …och färggranna fåglar. Detta är några av de vanligaste.
Red-Whiskered Bulbul Madagaskar Fody Common Mynah …och färggranna fåglar. Detta är några av de vanligaste. Village Weaver Red Tailed Tropic Bird

12 Dronten (eller Dodo som den heter här) är kanske den mest kända av Mauritius fåglar men den dog ju tyvärr ut för några hundra år sedan.

13 Det bor konstiga saker i gräsmattan också
Det bor konstiga saker i gräsmattan också. Vad tusan är det här för taggiga små rackare som dyker upp när det blir mörkt? Jättesköldpaddan bor också på hotellets gräsmatta. Den rörde sig ett kvarts varv kring sig själv under hela veckan och verkade mest intresserad av att smälla i sig gamla bananer.

14 Grönsaker och fjäderfän i all ära men det är ändå världen under ytan som fascinerar oss mest. En kille i ressällskapet hade ett undervattenhus till sin kamera och det blev faktiskt riktigt hyggliga bilder.

15 Bloodspot Squirrelfish

16 Jättemussla Drakfisk Den som har en banan får snabbt många nya vänner. Threadfin Butterfly Fish

17 Brown Surgeon (juv.) Squirrel Fish Hallå där herr trumpetfisk. Du simmar ur bild!

18 Trumpet Fish Cube Boxfish Common Cleaner Wrasse Cinvict Surgeon Fish Long fin Banner Fish Red Tail Butterfly Fish Zanzibar Butterfly Fish Moorish Idol White mouthed Moray Det är väl lika bra att erkänna att vi snott bilderna på denna sida och nästa på internet. Det är inte alltid så lätt att få de färggladaste fiskarna att posera på beställning men vi måste bara få visa några av de fina firrar vi badat med.

19 Muräna & Banded Boxer Shrimp Clown Sand Wrasse Longnose Filefish Valentine’s Toby Blue-yellow Damsel Parrot Fish Rip Butterfly Fish Raccoon Butterfly Fish Moon Wrasse

20 Hurraaaa för snorkling!
Slit dig från korallrevet nu för här ska turistas!

21 Någon har hittat en stor svart kille som heter Rodge
Någon har hittat en stor svart kille som heter Rodge. Det är en riktig fixare som ordnar en gammal buss och några kylboxar med iskall pilsner å så drar vi iväg på äventyr längs Mauritius smala gator. Fel sida kör de på också till råga på allt…

22 Vi ser spetsiga berg, vita stränder med palmer, böljande sockerrörsfält, grönskande vulkankratrar, vattenfall, huvudstaden Port Louis mm. Dessutom äter vi mumsig mat på fantastiska restauranger.

23 Sportigt… Fartygsmodeller är tydligen en stor industri på Mauritius. Spesial prajs. Ånly from maj baklucka… Mauritius har starka indiska influenser. Hurraaa, vi har hittat Nemo! Det är billigt på Mauritius men det är inte alltid man är skitsugen på att handla.

24 Någonting säger mig att dessa lyxiga parfymer sett sina bästa dagar…

25 Idag har Rodge fixat en stor katamaran som ska ta oss ut till Ile Plate och Ile Gabriel som ligger två timmars segling norrut från Grand Baie på Mauritius nordspets.

26 Baren har en ganska central placering i båten och Rodge har inte snålat med inköpen. Solen skiner, vattnet är blått och ölen är iskall. Alla blir glada och nöjda. Kaptenen styr oss med säker hand mot horisonten medan Martin försöker sig på det koordinationsmässiga stordådet att dricka pilsner och fiska samtidigt.

27 Vi ankrar i sundet mellan öarna
Vi ankrar i sundet mellan öarna. Här finns ett riktigt schysst korallrev kan vi lova. Anna drar på sig våtdräkten (för att inte bränna arslet av sig, det är 30°C i vattnet). Det blir grillat till lunch och vi har ett eget band med som lirar lokal musik. En heldag här ute gör inte det minsta ont!

28 Ny dag nya äventyr! Idag har Rodge fixat en massa motorbåtar som tar oss ut till Ile aux Cerfs som ligger ungefär mitt på Mauritius ostkust.

29 Denna bild har vi uppenbarligen snott på internet men den visar hur själva sevärdheten ser ut. Sundet mellan öarna är strömt och vattnet sveper med sig kritvit korallsand från revet utanför. Man kan hoppa i spat och driva med strömmen i ganska rask takt. Ile aux Cerfs är ett riktigt paradis för badaren och soldyrkaren. Inte lika bra för snorklaren men vad gör väl det…

30 När det börjar kurra i magen hämtar båtarna upp oss igen och tar oss till en ny ö där Rodge fixat krubb. Som vanligt blir man inte besviken när Rodge fixar. Det blir grillat. Rikliga mängder fisk, kyckling och hummer mättar våra magar medan rom:en släcker vår törst.

31 När vi börjat komma över sviterna efter lunchen mullrar det in ett antal ”Speed Boats” till stranden. Allmän ilastning för här ska rejsas!!!

32 Yiihaaaa!!!! Det är lika kul som det ser ut. Det roliga med Rodges utflykter är att de inte kostar mer än ca 400 kr. Inklusive allt.

33 När det mörknar hemma på hotellet kommer grilldoften åter smygande samtidigt som Sega-musiken (lokal musikstil) drar igång. Ett värdigt sätt att avsluta dagarna här på Mauritius!

34 Varför ska man åka hem egentligen…

35 Slut på det roliga för denna gång.
Nehej, så roligt ska vi inte ha…


Ladda ner ppt "Martin & Anna åker till Mauritius med HFSAB"

Liknande presentationer


Google-annonser