Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Introduktion till din H-ITT mentometer

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Introduktion till din H-ITT mentometer"— Presentationens avskrift:

1 Introduktion till din H-ITT mentometer

2 Innehållsförteckning
Installera mjukvaran Anslut en basstation Anslut en web-kanal Gör en mentometerfråga Testa ditt system Avancerat

3 Installera mjukvaran Web-installation (rekommenderas)
Installera Mentometer add-in for PowerPoint® via länken: Starta PowerPoint® och gå till Mentometer-tabben och välj 'About Mentometer'. Klicka på 'Enter registration code'. Klipp ut och klistra in din registreringsnyckel som du erhöll när du köpte systemet. Det måste vara en EXAKT kopia. Stäng ner och starta om PowerPoint®. Off-line installation/nätverksinstallation Hämta installationsfilen ”Setup.msi” och licensfilen ”license.txt” från CD-skivan du erhöll när du köpte systemet Installera mjukvaran ”tyst” med kommandot: ”msiexec /qn /i Setup.msi / log install.log” Kopiera filen ”license.txt” till programkatalogen (Default: “C:\Program Files\Johansson Consulting\Mentometer Plug-in for PowerPoint®”)

4 Håll mjukvaran uppdaterad…
Du kan själv kontrollera om det finns mjukvaru-uppdateringar och enkelt installera dessa med ’Check for software updates’. Det krävs dock att du har administratörsrättigheter och mjukvaran är installerad via webben.

5 Anslut en H-ITT basstation till datorn
Anslut basstationen till valfri ledig USB-port på datorn. Starta PowerPoint®, och gå till Mentometer-fliken och klicka på ’Power On/off’ och välj ’Connect Mentometer’ Anslut basstationen till en ledig USB-port Kontrollera att du hittar en basstation som är ”Connected”

6 Om din iCue mentometerdosa
Man röstar genom att trycka en av svarsknapparna A/1-J/0 Ett grönt ljus innebär att rösten har skickats till basstationen och att basstationen kvitterat att rösten tagits emot korrekt. Ett rött ljus innebär att rösten inte kvitterats av basstationen. Om man får rött ljus upprepade gånger så är antingen basstationen utanför dosans räckvidd eller så är dosan inställd på ett annat frekvensband än basstationen. På dosans baksida finns en etikett med mentometerdosans unika ID-nummer. Dosan drivs med två AAA-batterier som har en förväntad livslängd på 1-2 år.

7 Testa anslutningen… Rösta med några dosor och kontrollera att svaren tas emot Rösta med några dosor för att kontrollera funktionen. Om du är i en stor lokal, testa med att rösta från den bakersta raden för att kontrollera räckvidden.

8 Anslut datorn till en web-kanal
Anslut till din web-kanal om du har tillgång till internet och om du vill låta deltagarna rösta med sina mobiltelefoner, surfplattor eller bärbara datorer. Klicka i ”Auto connect web channel” så loggas du automatiskt in i fortsättningen Anslut datorn till internet Ange kanalnamn och PIN-kod Klicka på Connect

9 Anslut web-dosor till din kanal
Surfa till Ange channel name=M-DEMO Ange PIN=1234 Klicka på Login Eller, scanna QR-koden Eller, maila eller SMS:a direktlänken till deltagarna: Denna information måste ges till deltagarna för att de skall kunna rösta med sina mobiltelefoner, surfplattor och bärbara datorer. Byt ut ’M-DEMO’ och ’1234’ mot ditt web-kanal namn och din PIN-kod.

10 Testa web-anslutningen…
Rösta och kontrollera att svaren tas emot Rösta med ett par web-dosor för att kontrollera funktionen

11 Testa web-anslutningen…
Kontrollera att meddelandena tas emot Klicka på ’Messages’ i PowerPoint® och ’Send message…’ på web-dosa. Skicka några meddelanden.

12 Markera meddelandena och klicka på ’Copy messages to slides’
Sending my first message... Sending message two!! Markera meddelandena och klicka på ’Copy messages to slides’ Third message comes here... Message 4 is here!

13 Gör din första mentometerfråga!

14 Välj ’Create new question’

15 Ange fråga och svarsalternativ…
Ange din fråga och de olika svarsalternativ deltagarna kan välja mellan. Du kan ändra färg genom att klicka på färgfältet till höger om varje svarsalternativ.

16 Ange fråga och svarsalternativ…
Klicka på fliken ’Chart option’ och välj hur du vill att resultatet skall presenteras. När du är klar, tryck ’OK’.

17 Nu har din fråga skapats!
Hur kom du hit i morse? Bil Buss Tåg Flyg Cykel Annat Nu har din fråga skapats! För att en omröstning skall ske så måste du köra din presentation i bildspelsläge och mentometersystemet måste vara påslaget med ”Power”-knappen.

18 Omvandla en befintlig bild till en mentometerfråga!

19 Hur kom du hit i morse? Bil Buss Tåg Flyg Cykel Annat
Utgå från en bild med en fråga och svarsalternativ som en numrerad punktlista (1,2,3… eller A,B,C…) Välj Question > Edit question och justera inställningarna så att resultatet visas som du vill ha det. Klicka OK. Nu skapas frågan och resultatdiagrammet läggs till som en ny bild efter frågan.

20 Nu har din fråga skapats!
Hur kom du hit i morse? Bil Buss Tåg Flyg Cykel Annat Det är loggan som innehåller frågan och instruktioner till systemet om hur resultatet skall visas. Ta inte bort den!(men du kan flytta den till valfri plats om den stör er grafiska profil) Nu har din fråga skapats! För att en omröstning skall ske så måste du köra din presentation i bildspelsläge och mentometersystemet måste vara påslaget med ”Power”-knappen.

21 Hur kom du hit i morse?

22 Testa ditt mentometersystem
Kör följande bilder som ett bildspel och rösta på de olika frågorna… Sätt på systemet genom att trycka på Power-knappen

23 Är det första gången du testar ett mentometersystem?
Ja Nej Tips! Du kan simulera röstningar genom att trycka <Ctrl>-<Alt>-V

24 Ange din ålder < 25 år 25-35 år 35-45 år 45-55 år 55-65 år
Tips! Denna fråga används för att skapa en grupp ’Ålder’. Välj Question > Edit question för att se hur det gjorts

25 Tycker du "mentometrande" verkar kul?
Ja Nej Vet ej Tips! Högerklicka på bilden och välj ”Plot by” för att se vad olika ålderskategorier tycker

26 Vilket märke föredrar du?
1 2 Lite mer avancerat… med tilde-koder kan du få dina resultat att bli mer spännande… 0% 0%

27 Hur många gånger har Sverige vunnit Eurovision Song Contest
1 2 3 4 5 6 Tips! Högerklicka på bilden och välj ”Unhide correct answer” eller tryck <Ctrl>-<Alt>-U för att avslöja svaret

28 Du skapar en topp-lista med Insert > Participants leaderboard…
Topp-tio lista Keypad ID Namn Poäng Total tid - Du skapar en topp-lista med Insert > Participants leaderboard…

29 Vad anser du om sannolikheten för X?
Mycket liten Liten Medel Stor Mycket stor

30 Vad anser du om konsekvenserna av X?
Obefintliga Små Medel Allvarliga Katastrofala

31 Sannolikhet vs. konsekvens
Med XY-plottar kan du se flera parametrar samtidigt. Du skapar avancerade diagram med Insert > Graph. Frågorna är skapade precis som vanligt och sedan har resultatdiagrammen bara tagits bort

32


Ladda ner ppt "Introduktion till din H-ITT mentometer"

Liknande presentationer


Google-annonser