Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

I en organisation med flera underorganisationer är gemensam process- och kvalitetspolicy viktig. Vi vill genom en fyrstegsmodell: (klicka fram punkterna!)

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "I en organisation med flera underorganisationer är gemensam process- och kvalitetspolicy viktig. Vi vill genom en fyrstegsmodell: (klicka fram punkterna!)"— Presentationens avskrift:

1

2 I en organisation med flera underorganisationer är gemensam process- och kvalitetspolicy viktig. Vi vill genom en fyrstegsmodell: (klicka fram punkterna!)  specificera och dokumentera arbetsprocesserna (momenten)  utvärdera/mäta personalens yrkeskunnande mot krav i arbetsprocessen  tillsammans med företagaren hitta en lämplig fristående examen för personalen  stöda organisationen i nödvändiga åtgärder som utbildning, träning och standardisering, där en viktig del i förbättringsarbetet är utbildning och träning i arbetsplatshandledning för ett antal nyckelpersoner.  överföra och nivåjustera kvalitetstänkandet i alla berörda organisationer, dvs. företag och underleverantörer  tillsammans med organisationen mäta uppnådd effekt och göra förbättringsarbetet till en del av dagsrutinerna

3 1. PROCESS SPECIFISERING, dokumentation 2. UTVÄRDERING av yrkeskunnande mätt mot processkraven 3. ÅTGÄRDER - träning -utbildning - standardisering 4.UTVÄRDERING - mätning av uppnådd åtgärds- effekt Kvalitetsmedvetna företag med underleverantörer lever i en speciell symbios. Kvalitetsarbetet bör sträcka sig till underleverantörer som inte själv har kvalitetscertifikat. Företagets kvalitetsnivå blir riktgivande och måste således implementeras i underleverantörens arbetssätt och kvalitetskontroller. Samarbetet kräver en gemensam plattform för alla aktörer. Optiplus erbjuder hjälp med dokumentation av processen och att fastslå kunskapskraven i samband med densamma. Hjälper företag och underleverantör att kartlägga yrkeskunnandet och hitta lä mpliga fristående examen att erbjuda parterna. Träning och standardiseringshjälp med processerna erbjuds också. En viktig del i förbättringsarbetet är utbildning och träning i arbetsplatshandledning för nyckelpersoner. Kunskapsnivån mäts och kunnandet utvärderas med jämna mellanrum och förbättringsåtgärder genomförs enligt mätutslag.


Ladda ner ppt "I en organisation med flera underorganisationer är gemensam process- och kvalitetspolicy viktig. Vi vill genom en fyrstegsmodell: (klicka fram punkterna!)"

Liknande presentationer


Google-annonser