Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Jag hade memorerat numret från svararen och skulle precis ringa kunden när Bengt kom förbi och frågade om lunchplaner. Jag sa till Bengt att jag var tvungen.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Jag hade memorerat numret från svararen och skulle precis ringa kunden när Bengt kom förbi och frågade om lunchplaner. Jag sa till Bengt att jag var tvungen."— Presentationens avskrift:

1 Jag hade memorerat numret från svararen och skulle precis ringa kunden när Bengt kom förbi och frågade om lunchplaner. Jag sa till Bengt att jag var tvungen att ringa ett samtal först. Sen hade numret helt fallit ur minnet, jag fick ringa upp svararen igen. När jag slagit första siffrorna till kunden kom chefen och ställde sig bredvid. Jag lade på luren och han frågade ”Är du upptagen?”. Nej, det är ok, svarade jag Efter ett kort samtal om mitt senaste projekt undrade han om jag hade ringt kunden. -Jag har inte hunnit, sa jag med dåligt samvete När jag nu ringde upp svararen igen (skrev upp numret den här gången) pekade Bengt otåligt på klockan från entrén. Då tänkte jag: Man skulle ha eget rum så man kunde stänga om sig ibland!

2 Hur har ni det hos er? BIZZYSTICK®
Sitter ni i kontorslandskap på ert företag? Finns det missnöje hos personalen med att sitta i landskap pga av störande moment? Saknar du en dörr att stänga om dig när du vill arbeta ostört? Vill du öka produktiviteten och effektiviteten på arbete som utförs av kontorspersonalen?

3 Harmoni i kontorslandskapet
BIZZYSTICK® Harmoni i kontorslandskapet

4 Arbetsmiljö i kontorslandskap
BIZZYSTICK® Oönskat tal i kontorslandskap är det som stör oss mest ”Man har uppmätt ökade halter av stresshormoner bland dem som arbetar i öppna kontorslandskap” Evans, Johnson, 2000 ”Ovidkommande tal är påtagligt distraherande och är på många arbetsplatser det mest störande ljudet. Det blir särskilt störande när man arbetar med en uppgift som är av verbal karaktär. Det ovidkommande talets ljudnivå är här av begränsad betydelse, så länge det går att uppfatta.” Arbetsmiljöverket (AFS 2005:16) ”I en gemensam lokal är det svårare att hitta en ljusnivå och ett rumsklimat som passar alla. I ett enskilt rum kan man bättre anpassa ljud, ljus och rumsklimat till den som där har sin arbetsplats. Människor har även olika behov av enskildhet och ”eget revir” där man kan få utforma sin egen arbetsplats.” O´Neill, Carayon, 1993 När vi satt i egna rum kunde vi stänga dörren om oss när vi inte ville bli störda

5 Ersätter den stängda dörren
BIZZYSTICK® BIZZYSTICK® är en produkt som visar att man är upptagen och på så sätt minska risken att bli utsatt för irrelevant tilltal och störande moment genom ett tydligt och accepterat sätt visa att man är upptagen BIZZYSTICK® ersätter den stängda dörren Obs: Bilden är en prototyp

6 Tydlighet är lönsamt BIZZYSTICK®
Genom att använda BIZZYSTICK® kan du visa tydligt att du är upptagen vilket hjälper dig att: Minska stressnivån genom att du inte blir avbruten i dina arbetsuppgifter Skapar en känsla av ”rum i rummet” (s.k. revirkänsla) Underlättar för dina kollegor som nu vet om du är upptagen eller ej Kontorslandskap brukar motiveras av att det ska vara billigare än med egna kontor. Det finns mycket som tyder på att företagen får betala med lägre produktivitet och stressade medarbetare om man inte har respekt för den skillnaden i arbetsmiljö detta verkligen innebär. Ambitionen med BIZZYSTICK® är att hjälpa företag att motverka detta. En investering i BIZZYSTICK® ska vara lönsam.

7 Undvik ”Babels torn” BIZZYSTICK®
BIZZYSTICK® måste användas på ett strukturerat sätt, företrädesvis styrt av personalavdelningen på företaget. Det räcker inte med att ett fåtal anställda eller en enskild avdelning använder BIZZYSTICK®, det måste bli en företagsstandard för att fungera effektivt. Annars riskerar företaget ett Babels torn där man talar olika språk. Vanliga metoder som har uppstått den senaste tiden är: Diverse signalsystem såsom flaggor och mössor Lyssna på musik Hörselskydd Eftersom dessa metoder inte är vedertagna standarder fungerar de bara i den närmaste kretsen.

8 Så använder du BIZZYSTICK®
BIZZYSTICK® fästs på datorskärmen. När du är tillgänglig är BIZZYSTICK® i nedfällt läge diskret och smälter samman med din datorskärm. När du är upptagen aktiveras BIZZYSTICK® enkelt och ljudlöst med en enkel handrörelse.

9 Kontakt BIZZYSTICK® BIZZYSTICK® har utvecklats av Akilla Innovation HB i samarbete med Almi Företagspartner i Stockholm. BIZZYSTICK® marknadsförs och säljs av Akilla Innovation HB: Akilla Innovation HB, Org.nr Vallbostrand 29 Vallentuna /


Ladda ner ppt "Jag hade memorerat numret från svararen och skulle precis ringa kunden när Bengt kom förbi och frågade om lunchplaner. Jag sa till Bengt att jag var tvungen."

Liknande presentationer


Google-annonser