Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Detta är ett arbete av: Isabella, Lovisa och Sandra

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Detta är ett arbete av: Isabella, Lovisa och Sandra"— Presentationens avskrift:

1 Detta är ett arbete av: Isabella, Lovisa och Sandra
Jorden runt Detta är ett arbete av: Isabella, Lovisa och Sandra

2 GREKLAND

3 Första stoppet Vi tog flyget från Köpenhamn till Aten med flygbolaget British Airways. Det tog 3 timmar och 28 minuter. När vi landat checkade vi in på Poseidon Hotel som är ett trestjärnigt hotell. Det kostade 729 kr per natt för alla tre.

4 Parthenon Vi åkte och tittade på Parthenon här är lite fakta. Parthenon byggdes mellan år före Kristus. Parthenon byggdes till Athena under persika krigen. Parthenon byggdes istället för ett annat tempel som förstördes. Arkitekterna som ritade parthenon hette Iktinos och Kallikrates.

5 Vi tog en taxi hem till hotellet, och direkt plumsade vi i poolen skönt efter en lång dag.

6 Nästa dag hade vi fått nog av Aten så vi bestämde oss för att åka till Kreta! Vi tog det snabbaste flyget dit, flygplatsen hette Heraklion. Sedan körde vi bil till Renia Hotel.

7 Vi badade och solade hela veckan och så köpte vi en massa glass, och ”leksaker” man kan ha i vattnet.

8 Grekland har cirka 10 miljoner invånare
Grekland har cirka 10 miljoner invånare. Ungefär 4 miljoner av dom bor i huvudstaden Aten. Runt Grekland finns ungefär 3000 öar, och 202 av dom är bebodda. Valutan är drachmer.

9 Kenya

10 Vi åkte från Aten till Nairobi i Kenya med flygbolaget Egyptai
Vi åkte från Aten till Nairobi i Kenya med flygbolaget Egyptai. Det tog 12 timmar och 30 minuter, det var en lång resa! Vi kom fram till hotellet som vi hade förhandsbokat. Det heter Boulevard Hotel, det kostade 2160 kr per natt för alla tre.

11 Masai Mara Nästa dag åkte vi vidare till naturreservatet Masai Mara, som ligger i sydvästra Kenya. Masai Mara är inte det största naturreservatet men det mest kända. I parken finns det många lejon och i juli och augusti kommer miljontals gnuer in i parken söderifrån.

12 Vi åkte runt i en safari bil och såg massor av lejon, giraffer, gnuer, gaseller, elefanter, zebror och flodhästar. Vi såg också en gepard som jagade en gasell! Det var mycket spännande.

13 Jagade! Efter en lång dag så körde vi till ett tält som låg inne i reservatet någon km bort, där sov vi hela natten. Vi vaknade av att ett lejon röt ungefär 5 meter utanför tältet! Vi sprang ut ifrån tältet, men bilen var 20 meter bort och lejonet mycket närmare så vi fick springa för glatta livet till bilen och sen körde vi med gasen i botten till flygplatsen.

14 FAKTA Dom varmaste månaderna i Kenya är November- Februari, dom svalaste månaderna är Juli- Augusti. Den vanligaste religionen i Kenya är kristendom. Dom pratar swahili eller engelska. I Kenya finns några av världens mest kända nationalparker som Masai Mara och Tsavo. År 2006 tjänade Kenya 803 miljoner dollar på turister som kommer till nationalparkerna.

15 THAILAND

16 FRAMME! Vi åkte från Nairobi till Chiang mai, resan det tog 16 timmar och 15 minuter. Vi checkade in på Yantasari Resort, det kostade 466 kr per person.

17 Wat Phrathat Thailand är väldigt känt för sina tempel så vi tänkte att vi skulle åka och titta på templet Wat phrathat. För att komma upp till templet fick man gå väldigt många trappsteg!

18 Tempel fakta! På berget Doi Suthep ligger templet Wat Phrathat. Det är Thailands heligaste tempel och ligger på 1600 meters höjd, därför är det en väldigt vacker utsikt över Chiang mai. Det finns många historier om hur templet grundades men ingen vet säkert hur, men det sägs att det grundades år Med tiden har man byggt dit fler helgedomar som b.l.a massa buddhastatyer.

19 Elefantshow! Nästa dag så åkte vi och tittade på en elefantshow. Där målade elefanterna tavlor och de sparkade också fotboll! Det var väldigt coolt! Efter showen fick vi mata elefanterna med bananer.

20 Ao nang Nästa dag åkte vi till Ao nang, Krabi. Det är en strand som ligger i området kring krabiregionen. Där finns väldigt mycket träd och växter. Och Ao nang är mest byggd för turismen. De flesta kommer dit för de fina sandstränderna. De vanligaste transportmedel på land är tuk tuk och i vattnet speed boat och longtail Boat. Det finns väldigt många vackra runtomkring Krabi.

21 Vi checkade in på ett hotell som heter Nadivana det kostade 647 kr per natt för alla 3.

22 Resten av veckan badade, solade vi och slappade.

23 FAKTA Mer än 7 miljoner turister åker till Thailand varje år. Många åker dit för att sola och bada på dom vita stränderna. Thailand är det land som säljer mest ris och gummi i världen. Mer än en tredjedel av Thailands befolkning bor ute på landsbygden. I norra Thailand finns långa bergskedjor och djupa floddalar. Skog finns numera nästan bara uppe i bergen, för nästan all skog har huggits ner.

24 AUSTRALIEN

25 Vi flög från Bankock och mellanlandade i Kuala Lumpur (Malaysia)
Vi flög från Bankock och mellanlandade i Kuala Lumpur (Malaysia). När vi landat så checkade vi in på Devere Hotel. Det kostade 450 kr per person.

26 The Opera house Nästa dag så åkte vi till The Opera House. Vi var och tittade på teater, det var väldigt stort! Visste ni att de kakelplattorna som täcker byggnadens tak är gjorda i Höganäs! Och att Opera House är världens mest besökta teater/ konsertcentrum.

27 Harbour Bridge Vi var också vid Harbour Bridge. Där provade vi på Harbour Bridge Climb. Det var en guide som visade oss upp till toppen på bron. Det var en helt fantastisk utsikt över Sydney.

28 Cairns Nästa dag så flög vi till Cairns. Som ligger i norra Australien. Vi checkade in på Hides Hotel. Det kostade 444 kr per person.

29 Barriärrevet Vi hade tänkt att snorkla i barriärrevet. Så vi åkte båt från Cairns hamn. Det tog 2 timmar att komma ut till snorklingsplatsen, medan vi åkte berättade guiderna lite om koraller. Vi var och snorklade hela dagen, vi såg massor av olika fiskar och koraller.

30 För två hundra år sen kom de första vita människorna till Australien
För två hundra år sen kom de första vita människorna till Australien. De var från Europa och började kolonisera Australien. Aboriginerna som alltid har bott där blev det svåra tider för. De fick sjukdomar som Européerna kom med och blev förföljda. Numera är bara 2% av Australiens befolkning aboriginer. Landet är ungefär lika stort som Europa. Och där finns 18 miljoner människor.

31 BRASILIEN

32 Vi flög tillbaka till Sydney och tog flyget till Rio de Janeiro i Brasilien, Det var otroligt dyrt. Det kostade kr per person. Vi checkade in på Lancaster Othon Hotel, det kostade 839 kr per person.

33 Vi badade på stranden Copacabana
Vi badade på stranden Copacabana. Vi kom dit tidigt på morgonen för då var det inte så mycket folk. Det var superduper fint och kul.

34 Kristusstatyn Vi tog en taxi till Kristusstatyn, och gick upp för alla trappor till toppen. Statyn ligger 700 meter över staden så utsikten var fantastisk. Statyn väger över 700 ton och är 39 meter hög, man kände sig väldigt liten när man stod framför statyn.

35 Brasilien är det femte största landet i världen och 19 gånger större än Sverige. I Brasilien finns regnskogen Amazonas som täcker Brasilien med en tredjedel. Brasilien är världens största kaffeproducent och dom odlar också mycket sockerrör och tobak.

36 USA

37 Nästa dag åkte vi till Los Angeles, det kostade 8 083 kr per person
Nästa dag åkte vi till Los Angeles, det kostade kr per person. Det 16 timmar och 53 minuter. Vi checkade in på hotellet Crowne Plaza det kostade 612 kr per natt.

38 Walk of Fame Vi tog en taxi till kändisarnas stjärngata som heter Walk of Fame, det är en lång gata med stjärnor i. på stjärnorna står det namn på kändisar som har varit stora inom filmindustrin.

39 Disneyland Nästa dag åkte vi till Disneyland. Disneyland är en stor nöjespark i Kalifornien. Det byggdes år 1995 och sedan de öppnade har 515 miljoner besökare kommit. Där träffade vi alla Disneyfigurer och åkte karuseller det var jätteroligt!

40 Shopping! Nästa dag shoppade vi hela dagen på den här långa gatan, man fick värk i fötterna efteråt! Vi handlade Gucci, Lacoste, Jimmy choo, puma, Adidas, Nike, Prada och massa annat. DET BLEV SNORDYRT! Men det blev en perfekt avslutning på semestern!

41 HEJDÅ!


Ladda ner ppt "Detta är ett arbete av: Isabella, Lovisa och Sandra"

Liknande presentationer


Google-annonser