Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Klassens besök på Lusten. Klassen besökte Lusten på museét den 14 oktober. Alla på skolan har i omgångar varit där under hösten. Först fick vi en rundvandring.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Klassens besök på Lusten. Klassen besökte Lusten på museét den 14 oktober. Alla på skolan har i omgångar varit där under hösten. Först fick vi en rundvandring."— Presentationens avskrift:

1 Klassens besök på Lusten

2 Klassen besökte Lusten på museét den 14 oktober. Alla på skolan har i omgångar varit där under hösten. Först fick vi en rundvandring där barnen fick lära sig lite om olika uppfinningar som varit viktiga för teknikens utveckling. Därefter fick de gruppvis konstruera olika föremål. Alla barn i F-åk.2 fick konstruera bilar.

3 Här monterar några av barnen framhjulen på en blompinne. Tejp och sugrör behövdes för att det skulle fungera. Alla var engagerade och intresset går inte att ta fel på, eller hur?

4 Här funderar nog Jordan och Marcus på nästa moment i sin konstruktion av bilen. Bakhjulen är mindre än framhjulen och en pappskiva fick bli kaross.

5 Motorn ska monteras och då kan det behövas lite handledning av Gustaf.

6 Här tränas verkligen samarbete!

7 Nu ska batteriet kopplas till motorn.

8 Det går lättare när man hjälps åt.

9 Nova tittar intresserat på när Alice fixar något.

10 Nu gäller det att få fart på motorn.

11 Motorn och batteriet ska kopplas ihop och sättas dit. Lite krångligt är det att surra fast trådarna så de sitter ordentligt.

12 Här är det många händer som hjälps åt. Många glada miner, härligt att se!

13 Här instruerar Johan något moment som ska göras.

14 Här får Marcus hjälp att koppla motorn till batteriet.

15 Nöjda konstruktörer, det gick att få fart på bilen!

16 Här gör Nova en liten justering.

17 Hurra, det funkar! Det gick att få fart på bilen.

18 Nu ska vi se om motorn funkar och bilen åker iväg.

19 Här funderas och resoneras det.

20 Alla var nöjda när vi promenerade tillbaks till skolan efter en givande förmiddag på museét. Besöket här var en introduktion till skolans teknikprojekt som ska påbörjas nu i november och avslutas v 4.


Ladda ner ppt "Klassens besök på Lusten. Klassen besökte Lusten på museét den 14 oktober. Alla på skolan har i omgångar varit där under hösten. Först fick vi en rundvandring."

Liknande presentationer


Google-annonser