Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Smultronet Prioriterade mål Tema Vatten

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Smultronet Prioriterade mål Tema Vatten"— Presentationens avskrift:

1 Smultronet Prioriterade mål 2012-2013 Tema Vatten

2 Ängen Prioriterade mål 2012-2013 Tema Vatten

3 Mål 1: Vi vill att barnen ska få en förståelse för att allt levande är beroende av vatten Arbetssätt: Vi köper in två likandana plantor (fredskalla). Den ena vattnas och den andra inte. Vi visar och involverar barnen i samlingar och dokumenterar barnens funderingar och reflektioner.

4 Mål 2: Vi vill utveckla en kunskap om vattnets olika egenskaper och visa och benämna olika begrepp såsom vatten, snö, regn, is, fruset, smält mm. Arbetssätt: Detta mål tillämpar vi utomhus, på utflykter etc. Vi letar aktivt efter vatten med barnen (i Vättern, kranen, regnpölar, regntunna…) Vi samlar vatten med barnen i små flaskor med benämning på varje flaska. Detta pågår under alla årstider i och med att vattnets egenskaper förändras.

5 Mål 3: Vi vill utveckla kunskap i att mäta vatten och förstå innebörden av volym och andra matematiska begrepp såsom mycket, lite, liter, deciliter mm. Arbetssätt: Vi ska erbjuda barnen att få ta del av de vattenexperiment som finns i vårt klassrum. Vi ska dokumentera med foton samt ta tillvara på barnens reflektioner.

6 Mål 4: Vi ska lära oss att vara rädda om vårt vatten
Mål 4: Vi ska lära oss att vara rädda om vårt vatten. Vi vill öka förståelsen för vikten av rent vatten. Arbetssätt: Här fokuserar vi mer på hur vi som människor är i behov av rent vatten. Vi utnyttjar vår kontakt med All Out Africa (Cecilia och Sulumira) där vi involverar och informerar barnen om vikten av rent vatten. Vi arbetar med detta i samband med samlingar i Världsdelsrummet etc.

7 Mål 5: Vi ska ta till vara på vatten och återanvända så mycket som möjligt för att barnen ska få en förståelse för att vatten är en resurs som vi ska vara rädda om. Arbetssätt: Vi använder oss vår regntunna där vi uppmärksammar barnen på att vi återanvänder vattnet därifrån vid vattenlek, vattning av växter etc. Vi använder vatten från tunnan även när vi vattnar växterna inomhus.


Ladda ner ppt "Smultronet Prioriterade mål Tema Vatten"

Liknande presentationer


Google-annonser