Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

BYABLADET Lokaltidning för Mellanfjärden, Vallen och Hällan

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "BYABLADET Lokaltidning för Mellanfjärden, Vallen och Hällan"— Presentationens avskrift:

1 BYABLADET Lokaltidning för Mellanfjärden, Vallen och Hällan
BYABLADET är tänkt att vara ett nyhetsblad för Mellanfjärden, Vallen och Hällan, som kommer ut en gång i kvartalet. Här delar alla föreningar med sig av nyheter, information, artiklar och sådant som är av intresse för lokalbefolkningen. Förutom att detta ”byablad ”är ett språkrör för alla föreningar på orten, finns här plats för alla andra övriga aktörer, entreprenörer , näringsidkare och inte minst medborgare som har någonting att säga. Allt detta är ett led i vår strävan att medverka till en allt högre grad av samverkan mellan människor, föreningar, företag och olika åsiktsbildningar på orten Göran Thybäck, Ordf. i Hamnlyckan Ett byablad som med jämna mellanrum tar upp aktuella händelser och frågeställningar som berör oss alla i Mellanfjärden, ser jag som ett konstruktivt initiativ som främjar sammanhållningen och utvecklingen i vår by. Gunnar Löf, Ordf. i Hamnföreningen. Med tanke på alla projekt, aktiviteter och olika verksamheter i vår kreativa by, känns det helt rätt med ett nyhetsblad där så många som möjligt kommer till tals. Lars Wejåker, Ordf. i Vägföreningen Vi har tidigare haft en året runt öppen affär som även fungerade som en social kontakt, där vi fick uppdatering om varandra och vad som hände i byn med omnejd. Därför upplever jag ett Byablad som en JÄTTEBRA åtgärd som kan ”fylla hålet” som social kontakt, i stället för affären. Vi i teaterföreningen får nu genom detta blad möjlighet att delge vår verksamhet som har målet, ett levande fiskeläge.   Ordförande för teaterföreningen/Tommy Brusell Som fritidsboende i Mellanfjärden, vistas vi här under den mest intensiva tiden av året, då det händer väldigt mycket som det är värt att skriva om i en lokalpress som är lokaliserad i just Mellanfjärden. Bert Johansson, Ordf. i Tomtägarföreningen.

2 EN TIDNING I STÖPSLEVEN
Eftersom detta purfärska byablad ännu är att betrakta som ett embryo, är tidningens upplägg, innehåll och utformning inte på långa vägar ”hugget i sten”. Däremot är redaktionen öppen för alla tänkbara förslag om hur tidningen på bästa sätt kan utformas. I skrivande stund finns det en tanke att den första sidan fylls med information ifrån representanter ifrån bygdens olika föreningar. Och att mittuppslaget, sidorna två och tre, innehåller nyheter av olika slag, samt att det sista bladet är ett ”faktablad”. GT NYTT FOLK I BYN Tidigare har föreningen Hamnlyckan köpt blommor som överlämnats till nyinflyttade, denna goda tradition vill vi återuppliva . Dessutom finns det en tanke att nyinflyttade presenteras i detta Byablad, men mer om det senare. NYA ÄGARE PÅ PENSIONATET Jessika och Rikard Bergman har tagit över driften av pensionatet i Mellanfjärden efter Weiåker. Att just Bergman tar över pensionatet känns extra roligt eftersom det under många år tillbaks i tiden funnits en speciell relation mellan Bergman/Bäling och Mellanfjärden. Framöver kommer Jessika och Rikard att presentera sin affärside på Hamnlyckan. YOGA OCH DANSKURS I MELLANFJÄRDEN I lokalen Hamnlyckan samlas för närvarande ett gäng en gång i veckan för att praktisera yoga och ett annat gäng för att dansa.

3 RAPPORT IFRÅN HAMNFÖRENINGENS ORDFÖRANDE
Från den här sommaren kan jag rapportera att alla våra åtaganden har fungerat väl med hjälp av frivilliga krafter från styrelsen och övriga medlemmar. Vi har haft en bra sommar där framförallt campingen har ökat. Det överklagande av ny servicebyggnad som lämnats in har avslagits av Länsstyrelsen och vi ska nu jobba vidare med det projektet. Vår målsättning är också att fortsätta utbyggnaden av båtplatser med bommar. Gunnar Löv. HÖSTFEST Även i år försöker vi följa traditionen av att anordna en höstfest för alla bybor som vill ägna en kväll till gemenskap, god mat och diverse aktiviteter av underhållande karaktär. I år upprepar vi fjolårets succé med thaimat, som finns i mild och stark variant. Väl mött den 9 November kl Avgift 100:- per person, medtag valfri dryck förutöver lättöl och läsk som finns. Anmälan senast 2/11 görs till någon i Hamnlyckans styrelse, eller till En vacker segelbåt som fyller hundra år nästa år, kommer inglidande i Gammelhamnen på Jättholmarna DOM KALLAR OSS SKÅDISAR Här nedan klipper jag in pålysningen till svt:s program ”Dom kallar oss skådisar” i ettan den 10 oktober; Tv-publiken tog henne till sina hjärtan som Mimmi Gustavsson i 90-talssåpan Tre Kronor. Men dyker vi djupare ner i Ing-Maries karriär hittar vi en skådespelare som gjort ett stort avtryck både på teaterscenen och på film. Du får träffa Ing-Marie på teaterscenen i det gamla fiskeläget Mellanfjärden i norra Hälsingland. JULMARKNAD Även i år ser det ut att anordnas julmarknad i Mellanfjärden, Helena Brusell och Lasse Johansson organiserar det hela. Marknaden går av stapeln den 15 december, då vi hoppas att vårt byatorg fylls med folk.

4 UTVECKLINGSPLAN FÖR MELLANFJÄRDEN
Som alla säkert vet har det tagits fram en utvecklingsplan för Mellanfjärden, denna plan processades fram under tre tillfällen sommaren 2009, då bybor arbetade fram en vision och handlingsplan. Under arbetets gång bildades en samverkansgrupp som; förvaltar planen och ser till att Mellanfjärdsborna bjuds in till arbetet med genomförandet. En del planer och projekt har förverkligats, andra pågår och några ligger i framtiden, varför det kan vara läge att denna samverkansgrupp har ett avstämningsmöte den 24 Oktober kl i Hamnlyckan. På tal om samverkansgrupp tänkte jag att det vore på sin plats att presentera vilka som ingår i denna samverkansgrupp; Lars Weiåker ifrån Vägföreningen Gunnar Löf, Fiskehamnsföreningen Eva Eriksson, Teaterföreningen Bo Ander, Edsmyrsåns Intr..förening Bert Johansson, Tomtägarföreningen Göran Thybäck, Hamnlyckan Skicka gärna en reflektion över vad du tycker om Byabladet, skicka det till eller ring; Hälsningar ifrån tillförordnad redaktör Göran Thybäck.


Ladda ner ppt "BYABLADET Lokaltidning för Mellanfjärden, Vallen och Hällan"

Liknande presentationer


Google-annonser