Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Här visas gamla illustrerade anmälningslistor till Olars pensionärers olika evenemang under åren 2000-2006. De berättar konkret om verksamheten på den.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Här visas gamla illustrerade anmälningslistor till Olars pensionärers olika evenemang under åren 2000-2006. De berättar konkret om verksamheten på den."— Presentationens avskrift:

1 Här visas gamla illustrerade anmälningslistor till Olars pensionärers olika evenemang under åren De berättar konkret om verksamheten på den tiden. Listorna är gjorda av Pehr-Erik Bäckström

2 --------------------------- • ---------------------------
UTFÄRD till Borgå, tisdagen den 30 maj Avfärd med egen buss framför R- kiosken klockan Vi besöker Kiala -gård där vi dricker kaffe. I Borgå besöker vi bl .a. Brunbergs fabriksbutik och äter lunch på en båtrestaurang. Klubben bjuder på utfärden, kaffet och lunchen (Var och en betalar måltidsdryckerna själv).

3 ---------------------- • ---------------------- ----------------------
Promenad utmaning !! Den finskspråkiga pensionärsklubben ”Olarin Seudun Kansalliset Seniorit ry” har utmanat vår klubb och de övriga klubbarna till en promenad tisdagen den 9 maj klockan Vi samlas på Citymarkets parkeringsplats och promenerar sedan en kortare eller längre sträcka allt efter hur det känns . Tag med eventuella stavar . – Klockan 11.15 bjuder Citymarkets köpman Matti Piekkala på ett lätt tilltugg . Kom med till den här trevliga mini- utfärden !

4

5 • ------------------- • ------------------- -------------------
Vårutfärd till Mäntsälä Tisdagen Vi startar med Lasse Stenlunds buss utanför R-kiosken klockan Vi åker till Mäntsälä, där vi först besöker direktförsäljningen i Levanto, som heter ” Wintti”. Där dricker vi också kaffe.--Därefter åker vi till museicaféet Hedda Noora, där vi äter lunch.-- Efter lunchen besöker vi Frugård, som är en av de mest berömda gårdarna i trakten. Gårdens egen guide berättar för oss om gårdens öden genom tiderna. – Vi är hemma i Olars igen ca. klockan 16.30. Klubben bjuder på utfärden med lunch och kaffe. Sista anmälningsmöjlighet är måndagen den 21 maj, då vi besöker Mymlan.

6 • ------------------- • ------------------- -------------------
Jullunch på restaurang Haikaranpesä söndagen den kl Samling kl Klubben bjuder. Gäster välkomna. De betalar självkostnadspris 157 mk. Sista anmälningsdag är

7 • ------------------- • ------------------- -------------------
Utfärd till Sibeliushuset i Lahtis Lördagen den 25 maj 2002 Vi startar från Servicehuset Silvermånen klockan Vi kör direkt till Lahtis, där vi är i god tid före klockan Då dricker vi kaffe i Sibeliushusets café. Efter kaffet får vi en egen guide som visar oss omkring i Sibeliushuset. Rundvandringen räcker ungefär 45 minuter. En kort rundfart i Lahtis är planerad. Därefter åker vi till Hollola, där vi besöker den gamla medeltida kyrkan. Mitt emot kyrkan är en gammal restaurang som heter ”Kunnantupa” och där äter vi lunch. Efter lunchen styr vi kosan tillbaka till Olars. Klubben bjuder på utfärden med kaffe och lunch för sina medlemmar. Utomstående är välkomna och de betalar 20 euro för hela utfärden med förtäring. Samma pris betalar de medlemmar som vill betala utfärden själv. Sista anmälningsdag är onsdagen den 15 maj.

8 • ------------------- • ------------------- -------------------
Äldrerådets programfest tisdagen Festen hålles i Kulturhuset i Hagalund och börjar klockan Programmet är mångsidigt och underhållande. • Huset är smockfullt av pensionärer, så kom i god tid. • Esbo stad bjuder på kaffe i pausen. • Festen och kaffet är gratis. Sista anmälningsdag är måndagen den 28 oktober.

9 • Ont om parkerings- platser. Kör ut i tid, var där helst 45 min.
Fest på Majvik Onsdag 5 juni 2002 Esbo svenska pensionärer firar sitt 30-årsjubileum med en fest på Majvik i Masala onsdagen den 5 juni 2002 kl – Priset är 15 euro. I priset ingår busstransport, välkomstskål, program, middag och dans till musik av Thomas Katter. Program: Välkomstskål, sång av pensionärskören Furorna, välkomsthälsning av ordförande Daisy Winqvist, festtal av Esbos kulturdirektör Georg Dolivo, musik av Musikinstitutet Kungsvägens elever, historik av Christina Fagerström, uppvaktningar, utdelning av standar samt modersmålets sång. Middag: Förrätt: Gravad lax med pepparrotssås och potatis. Varmrätt: Grisfilé med rosépepparsås och potatis eller ungstekt sik med bagarens potatis. Efterrätt: Kaffe med chokladsötsak. Sista anmälningsdag och betalning åt Pelle måndagen den 13 maj . Från Olars pensionärer Ont om parkerings- var 3 personer: Pelle och platser. Kör ut i tid, Liisa samt Olof Tandefelt. var där helst 45 min. Genom Hagalund var före början. Parkera på också Lasse och Christina första parkerings- samt Greta Hieta . platsen till höger.

10 • ------------------- • ------------------- -------------------
Idrotts- och friluftsdag i Hagalunds sporthall 25 september 2002 kl Sporthallen ligger invid Länsiauto - Areena . Bussarna 19, 195 och 505 stannar vid Essos hållplats, varifrån det är ca. 900 meter att promenera. Vi samlas kl och har först en liten uppvärmning och promenerar sedan en av de tre sträckor som finns till buds. Efter promenaden gymnastiserar vi med käpp samt tänjer oss. I den bredvidliggande Länsiauto - Areena äter vi lunch. Den består av broilerfilé med ris, grönsaker, bröd och smör samt dricka. Lunchen kostar 7 euro. Efter lunchen har vi femkamp. Klockan är det prisutdelning och sång. Vid eventuellt dåligt väder sker programmet inomhus i sporthallen. Sista anmälningsdag är måndagen den 16 september.

11 Pensionärsgudstjänst
Pensionärsgudstjänsten hålls i Esbo gamla kyrka söndagen den 24 november kl . Församlingen bjuder på lunch efter gudstjänsten. - Alla är välkomna med. Buss 31, stig av vid kyrkans hållplats. Skriv ditt namn på listan senast måndagen den 11 november . (Deltagarantalet behövs för att veta hur många som kommer till lunchen.)

12 L U R E N S • ------------------- • -------------------
Tillsammans med Esbo svenska pensionärer besöker vi Lurens sommarteater söndagen den 14 juli . Vi ser Spelman på taket ”. Bussen hämtar oss från Silvermånen . På Lurens serveras vi kaffe med tilltugg . Priset för teaterresan inklusive kaffet är euro. Betalning åt Pelle senast måndagen den 13 maj .

13 Pensionärsgudstjänst
Söndagen 13 april 2003 Pensionärsgudstjänsten hålls i Esbo gamla kyrka söndagen den 13 april 2003 kl Församlingen bjuder på lunch efter gudstjänsten. - Alla är välkomna med. Buss 31, stig av vid kyrkans hållplats. Skriv ditt namn på listan om du har möjlighet att komma med. (Deltagarantalet behövs för att veta hur många som kommer till lunchen.)

14 Allsång på Glims Tisdagen Esbo svenska pensionärer arrangerar ett allsångstillfälle på Glims hembygdsmuseum invid Jorvs sjukhus tisdagen den 27 maj kl Tag sångboken ”Vi sjunger tillsammans” med om du har den. Ecca Sjöblom och Benny Törnroos leder allsången. Allsångstillfället är gratis. På Glims finns ett café, där man får köpa kaffe med tilltugg efter smak. Tag buss nr 31 till ändhållplatsen vid Jorvs sjukhus.

15 Vårutfärd till Kyrkslätt
(Porkala under ryska tiden) Måndag 26 maj 2003 Start klockan med Lasse Stenlunds buss från Servicehuset Silvermånen. Reseledare är Bengt Jusélius . Vi kör till Kyrkslätts centrum, där vi gör ett besök i Kyrkslätts kyrka och urnelund. I Jorvas besöker vi Pokrova ortodoxa kloster med trädgård. I kurscentret i Hila äter vi en god lunch. I Gårdsboden i Estby dricker vi kaffe medan Margareta Öfverström berättar om evakueringen samt om livet under och efter den ryska tiden. Vid tiden är vi tillbaka i Olars igen. I Gårdsboden har vi tillfälle att köpa hembakat bröd och kanelbullar. Dessa bakverk bör vi beställa på förhand . Vänligen anteckna din beställning på listan. Vår buss rymmer 30 personer. Utfärden med lunch och kaffe är gratis för medlemmarna. Utomstående är välkomna med. De betalar 20 euro för utfärden med lunch och kaffe. Sista anmälningsdag är måndagen den 12 maj . Eventuella annuleringar senast samma dag. ____________________________________________ _ 1 __________________________________________ 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Nr Namn Rågbröd Sötsurt bröd Kanelbullar (2.20 euro) (2,80 euro) (ca 2,50/påse) VÄND

16 Äldrerådets programfest
tisdagen Festen hålles i Kulturhuset i Hagalund och börjar klockan 14.00 Musik i vestibylen från Programmet är mångsidigt och underhållande. • Huset är smockfullt av pensionärer, så kom i god tid. • Esbo stad bjuder på kaffe i pausen. • Festen och kaffet är gratis. Ingen förhandsanmälan behövs

17 F a l l å k e r • ---------------------- • ----------------------
Lördagen den 8 februari 2003 kl Vi ser ”Stockflottarna”. Biljetten kostar 12 euro. Klubben har beställt 20 biljetter, anmäl dig i tid! Biljetterna betalas åt Yvonne senast (Eventuell annullering senast ) Beroende på deltagarna åker vi till Fallåker med personbilar eller med egen buss.

18 • ------------------- • ------------------- -------------------
Motionsdag i Hagalunds sporthall 24 september 2003 kl Sporthallen ligger invid Länsiauto - Areena . Bussarna 19, 195 och 505 m. fl . stannar vid Essos hållplats, varifrån det är ca. 900 meter att promenera. Vi samlas kl och har först en liten uppvärmning och promenerar sedan en av de tre sträckor som finns till buds. I den bredvidliggande Länsiauto - Areena äter vi lunch. Den består av broilerfilé med ris, grönsaker, bröd och smör samt dricka. Lunchen kostar 8 euro. Efter lunchen leder Nina Mannonen olika lätta tävlingar. Vid eventuellt dåligt väder sker programmet inomhus i sporthallen. Sista anmälningsdag är måndagen den 15 september.

19 Torsdagen den 6 november 2003
Sångkören Furorna Torsdagen den 6 november 2003 Esbo svenska pensionärers sångkör Furornas 10-årskonsert är torsdagen den 6 november 2003 klockan i Louhisalen i Kulturhuset i Hagalund. Programmet kostar 5 € och det inkluderar inträdet samt kaffe med bulla. Anteckna dig på listan. Du får programmet senare på klubbmötena.

20 J u l l u n c h på restaurang Haikaranpesä Söndagen den 14 december kl Samling kl Klubben bjuder.(Klubben betalar 33 €per person) Klubben har reserverat 35 platser. Sista anmälningsdag är (Eventuell annullering senast 1.12)

21 Vårutfärd till Tavastehus
Måndag 24 maj 2004 Samling kl vid Silvermånen, bussen avgår kl Reseledare är Bengt Jusélius. Vi har en kaffepaus i Linnatuuli. På Lepaan kartano bekantar vi oss med stället och smakar på gårdens viner och likör. I Katajiston Kartano nära Aulanko äter vi lunch. Efter lunchen besöker vi Kultakeskus Oy:s utställning med försäljning. Hemma är vi ca kl. 17. Vår buss rymmer 44 personer. Utfärden med vinprovning och lunch är gratis för medlemmarna. Kaffet betalar var och en själv. Utomstående är välkomna med. De betalar 20 euro för utfärden med vinprovning och lunch. Sista anmälningsdag är måndagen den 17 maj..

22 Raseborgs sommarteater
Svenskfinlands största sommarteater Raseborgs sommarteater Söndagen den 18 juli 2004 gör vi tillsammans med Esbo svenska pensionärer en utfärd till Raseborgs sommarteater. Vi ser Colorado Avenue som är en mustig och humoristisk musikteater efter Lars Sunds succéroman. Bussen hämtar oss från Silvermånen. På Raseborg serveras vi kaffe med semla före föreställningen och kaffe med bulla under mellanakten. Priset för teaterresan inklusive kaffet är 25 euro. Bussens tidtabell meddelas senare. Vi har bara 100 biljetter tillsammans, anmäl dig genast! _________________________________ _________________________________ _________________________________ _________________________________ _________________________________ _________________________________ _________________________________ _________________________________ _________________________________ _________________________________ _________________________________ _________________________________

23 Äldrerådets programfest
tisdagen Festen hålles i Kulturhuset i Hagalund och börjar klockan 14.00 Musik i vestibulen från Programmet är mångsidigt och underhållande. • Huset är smockfullt av pensionärer, så kom i god tid. • Esbo stad bjuder på kaffe i pausen. • Festen och kaffet är gratis. Ingen förhandsanmälan behövs

24 Pensionärsgudstjänst i Olars
Pensionärsgudstjänsten hålls i Olars kyrka söndagen den 1 februari kl Församlingen bjuder på lunch efter gudstjänsten. - Alla är välkomna med. Skriv ditt namn på listan senast måndagen den 26 januari . (Deltagarantalet behövs för att göra kocken glad)

25 (Eventuell annullering senast 2.2.2004.)
F a l l å k e r Söndagen den 7 mars 2004 kl Vi ser ”Roope-rövaren”. Biljetten kostar 12 euro.Klubben har beställt 20 biljetter, Biljetterna betalas åt Yvonne senast (Eventuell annullering senast )

26 J u l l u n c h på restaurang Haikaranpesä Söndagen den 19 december. Samling kl Klubben bjuder 35 personer ryms med Sista anmälningsdag är (Eventuell annullering senast 1.12)

27 Pensionärsgudstjänst
i Olars kapell 2005 Pensionärsgudstjänsten hålls i Olars kapell söndagen den 23 oktober kl Församlingen bjuder på lunch efter gudstjänsten. - Alla är välkomna med. Skriv ditt namn på listan senast måndagen den 10 oktober . (Deltagarantalet behövs för att göra kocken glad) Olars kapell är i Kvisbacka centrum, där Rimi var tidigare.

28 Äldrerådets programfest
tisdagen Festen hålles i Kulturhuset i Hagalund och börjar klockan 14.00 Musik i vestibulen från Programmet är mångsidigt och underhållande. • Huset är smockfullt av pensionärer, så kom i god tid. • Esbo stad bjuder på kaffe i pausen. • Festen och kaffet är gratis. Ingen förhandsanmälan behövs

29 J u l l u n c h på restaurang Haikaranpesä Söndagen den 18 december. Samling kl Klubben bjuder 40 personer ryms med Sista anmälningsdag är (Eventuell annullering senast 5.12)

30 ----------------------- -----------------------
Vårresa till Vironperä Tisdagen den 30 maj 2006

31 Ingen förhandsanmälan behövs
Äldrerådets fest tisdagen Festen hålles i Kulturhuset i Hagalund och börjar klockan 14.00 Musik i vestibulen från Programmet är mångsidigt och underhållande. • Huset är smockfullt av pensionärer, så kom i god tid. • Esbo stad bjuder på kaffe i pausen. • Festen och kaffet är gratis. Ingen förhandsanmälan behövs

32 J u l l u n c h på restaurang Haikaranpesä Söndagen den 17 december. Samling kl Klubben bjuder 35 personer ryms med Sista anmälningsdag är (Eventuell annullering senast 4.12)


Ladda ner ppt "Här visas gamla illustrerade anmälningslistor till Olars pensionärers olika evenemang under åren 2000-2006. De berättar konkret om verksamheten på den."

Liknande presentationer


Google-annonser