Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Region Uppsala byter löneutbetalande bank

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Region Uppsala byter löneutbetalande bank"— Presentationens avskrift:

1 Region Uppsala byter löneutbetalande bank
I samband med att du fick denna powerpoint fick du också med en PDF som sammanfattar informationen om bytet av bank och som också innehåller en manual med bilder som visar hur man anmäler sitt kontonummer till Nordea. Detta blad innehåller också vanliga frågor och svar. Detta kan med fördel skrivas ut och ges ut till medarbetare som ett extra stöd och information. Vi uppmanar alla chefer att, tillsammans med sina medarbetare, faktiskt göra den här anmälan av kontonummer till Nordea i samband med att de informeras på ett APT eller enhetsmöte. Om medarbetarna har frågor som rör själva anmälan av sitt konto till Nordea, alternativt hur man får elektronisk lönespecifikation, ska de alltid hänvisas till Nordeas support. De har öppet dygnet runt, årets alla dagar, på telefon Om du som chef har frågor eller synpunkter om själva bytet av bank går det bra att kontakta Pia Eriksson, Enhetschef löneadministration och pension Vid Resurscentrum, på telefon Vid frågor eller synpunkter om informationsmaterialet går det bra att kontakta Magnus Jansson Klarin, Kommunikationsavdelningen på Regionkontoret, på telefon eller

2 Vad händer? Region Uppsala byter löneutbetalande bank från Swedbank till Nordea i februari 2020. I samband med bytet av bank slutar också Region Uppsala med att skicka lönespecifikationer på papper.

3 Varför? Region Uppsala behövde göra en ny upphandling, och då vann Nordea. Avtalet med Swedbank upphör 31 januari 2020, och det nya avtalet med Nordea gäller från 1 februari 2020.

4 Vad innebär det? Alla medarbetare måste genast anmäla sitt konto för löneutbetalning till Nordea för att lönen ska finnas tillgänglig på lönekontot den 25 februari. I och med bytet av bank kommer det inte längre att skickas någon lönespecifikation via papper. Alla medarbetare måste därför göra ett aktivt val för att få sin lönespecifikation elektroniskt. Alla chefer måste informera sina medarbetare.

5 Vad händer om man inte anmäler sitt lönekonto?
Får inte Nordea uppgifter om lönekonto skickas lönen på en utbetalningsavi med posten som måste lösas ut manuellt på ett bankkontor. Det kan i sin tur medföra risk för att det inte finns pengar på lönekontot för exempelvis autogirodragningar med mera.

6 Elektronisk anmälan rekommenderas
Det går att anmäla sitt kontonummer till Nordea genom att skriva ut och skicka in en blankett manuellt. Nordea rekommenderar dock alla att göra detta elektroniskt.

7 Finns dina uppgifter redan hos Nordea?
Hur gör jag? Gå in på adressen nordea.se/anmalkonto på din dator. Klicka på knappen Anmäl ditt konto. Om du har tillgång till BankID klickar du på Fortsätt. Skriv ditt Personnummer och välj Mobilt BankID eller BankID på kort. Skriv in din BankID-kod för att komma vidare. Skriv in ditt Arbetsgivarnummer och klicka på Lägg till. Skriv sedan din e-postadress, ditt Kontonummer och slutligen Signera med hjälp av BankID. Finns dina uppgifter redan hos Nordea? I de flesta fall finns redan din arbetsgivare registrerad hos Nordea, i så fall behöver du inte skriva in något arbetsgivarnummer. Om dina uppgifter redan stämmer, inklusive rätt kontonummer, klickar du bara på Avbryt. På nästa sida hittar du ditt arbetsgivarnummer. Vi uppmanar alla chefer att, tillsammans med sina medarbetare, faktiskt göra den här anmälan av kontonummer till Nordea i samband med att de informeras på ett APT eller enhetsmöte. Frågor som kan dyka upp: Om du saknar BankID, eller har ett konto i en utländsk bank kryssar du i någon av rutorna så kan du skriva ut en anmälan som du sedan fyller i och skickar till Nordea. I vissa fall kan det vara så att du redan har ett konto registrerat. Om det kontonumret stämmer behöver du inte göra någonting mer. Klicka på Avbryt. Det finns tre olika arbetsgivarnummer beroende på om du jobbar inom Region Uppsala, Upplandsstiftelsen eller Skandionkliniken/KAS. Region Uppsala, arbetsgivarnumer: Skandionkliniken/KAS, arbetsgivarnumer: Upplandsstiftelsen, arbetsgivarnumer:

8 Vad har jag för arbetsgivarnummer?
Region Uppsala: Skandionkliniken/KAS: Upplandsstiftelsen: I många fall finns redan arbetsgivaren registrerad när du loggar in, men om det inte finns med ska du registrera det arbetsgivarnummer som gäller för din arbetsgivare.

9 Så får du elektronisk lönespecifikation
Du som har lönekonto i Swedbank Gå till Skriv elektroniskt lönebesked i sökfältet och följ anvisningarna. Du som har lönekonto i Nordea Gå till Välj Vardagstjänster i huvudmeny, därefter e-lönespecifikation och följ anvisningarna. Du som har lönekonto i annan bank Gå till och följ anvisningarna för att öppna en digital brevlåda. När du har registrerat dig kan du sedan logga in med mobilt BankID eller användarnamn/lösenord. Om det kommer frågor om varför det inte längre går att få sin lönespecifikation på papper så handlar det om hållbarhet. Det är inte försvarbart att skriva ut på papper när det finns digitala tjänster som hjälper oss att spara på miljön.

10 Nyanställda från och med nu
Alla som anställs från och med nu, och fram till datumet för bankbytet, ska anmäla sitt konto till både Swedbank och Nordea.

11 Vid frågor Alla frågor besvaras av Nordeas support, som har öppet dygnet runt och årets alla dagar, på telefon Om medarbetarna har frågor som rör själva anmälan av sitt konto till Nordea, alternativt hur man får elektronisk lönespecifikation, ska de alltid hänvisas till Nordeas support. De har öppet dygnet runt, årets alla dagar, på telefon Om du som chef har frågor eller synpunkter om själva bytet av bank går det bra att kontakta Pia Eriksson, Enhetschef löneadministration och pension Vid Resurscentrum, på telefon Vid frågor eller synpunkter om informationsmaterialet går det bra att kontakta Magnus Jansson Klarin, Kommunikationsavdelningen på Regionkontoret, på telefon eller Vanliga frågor och svar: Kommer datumet för löneutbetalningarna att ändras med anledning av bankbytet? Nej, lönen kommer att betalas ut som tidigare. I detta fall den 25 februari. Vad ska jag göra om jag behöver hjälp? Då ska du kontakta Nordeas support, som har öppet dygnet runt och årets alla dagar, på telefon Jag har redan ett konto i Nordea, behöver jag ändå göra något? Du behöver logga in och se om dina uppgifter stämmer och är fullständiga. Om allt stämmer klickar du på ”Avbryt”, annars behöver du komplettera med kontonummer och/eller arbetsgivarnummer. Mitt arbetsgivarnummer finns redan när jag loggat in, behöver jag göra något mer? Nej, om dina uppgifter stämmer, och ditt kontonummer finns med, kan du klicka på ”Avbryt”. Mitt kontonummer finns redan när jag loggat in, behöver jag göra något mer? Nej, om dina uppgifter stämmer, och ditt arbetsgivarnummer finns med, kan du klicka på ”Avbryt”. Vad ska jag göra när jag har kompletterat mina uppgifter? Då scrollar du ned på sidan och väljer ”Signera” med hjälp av ditt BankID. Jag har inget BankID, hur ska jag göra? Då ska du kryssa i rutan ”BankID saknas”. Sedan klickar du på ”Anmälan/ändring av löntagaruppgifter”. Skriv ut dokumentet och skicka in det via vanlig post till adressen som finns längst ned i dokumentet. Jag har ett konto i en utländsk bank, hur ska jag göra? Då ska du kryssa i rutan ”Jag vill anmäla ett konto i utländsk bank”. Sedan klickar du på ”Utbetalning av lön/pension till utlandet”. Skriv ut dokumentet och skicka in det via vanlig post till adressen som finns längst ned i dokumentet. Behöver jag skriva min e-postadress? Ja, det behöver du göra. Det finns dock ett undantag. Om det visar sig att ditt kontonummer redan finns registrerat behöver du inte skriva någon e-postadress. Då klickar du bara på ”Avbryt”. Måste jag öppna en brevlåda hos Kivra? Ja, om du vill ha din lönespecifikation digitalt. Detta gäller inte dig som har ett konto i Nordea eller Swedbank. Kan jag få min lönespecifikation via Kivra även om jag har Nordea eller Swedbank? Nej, då ska du registrera dig för digitalt lönebesked hos respektive bank.


Ladda ner ppt "Region Uppsala byter löneutbetalande bank"

Liknande presentationer


Google-annonser