Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

En översikt över LCI:s hundraårstema och en uppdatering om hundraårsjubileets hjälputmaning Kära lionvänner! Även om det är tre år kvar till vårt hundraårsjubileum.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "En översikt över LCI:s hundraårstema och en uppdatering om hundraårsjubileets hjälputmaning Kära lionvänner! Även om det är tre år kvar till vårt hundraårsjubileum."— Presentationens avskrift:

1 En översikt över LCI:s hundraårstema och en uppdatering om hundraårsjubileets hjälputmaning
Kära lionvänner! Även om det är tre år kvar till vårt hundraårsjubileum år 2017 förbereder vi oss för fullt. Det blir vår största milstolpe någonsin och det inleder vårt andra århundrade av hjälpinsatser. Inte många organisationer kan överleva ett helt sekel. Vi är lyckligt lottade som blomstrar och växer och vår humanitära service – som behövs mer än någonsin – utökas hela tiden. Nedräkningen och förberedelserna inför jubileumsåret har börjat. Det har faktiskt fått en bra start i år med LCI:s godkännande av hundraårstemat och handlingsplanen, ytterligare utveckling av vår fältstruktur inför hundraårsjubileet, och lanseringen av hundaårsjubileets hjälputmaning. Låt mig dela med mig av temat och de viktiga förberedelserna som inletts och ge er en kort översikt av första fasen – hundaårsjubileets hjälputmaning. Som jag brukar säga, låt oss inleda nästa århundrade – vi är redo för det.

2 Låt nedräkningen börja. Ännu ett århundrade lockar.
Hundraårstemat Låt nedräkningen börja. Ännu ett århundrade lockar. Som jag sa är det bara lite mer än två år till hundraårsjubileet. Det kan verka som om det är en lång tid, men det är bara cirka 775 dagar. Från mitten av oktober av det här verksamhetsåret, Det är inte så många dagar om du tänker efter. Vi är en organisation med 46 000 enskilda klubbar i 210 länder och territorier. Så i de flesta avseenden är det dags att komma igång … och det har vi gjort. (Notera: Uppdatera 'dagarna' till året för hundraårsjubileet så det stämmer med din presentation.)

3 Varhelst det finns ett behov, finns det en lionmedlem:
Planeringen för hundraårsjubileet startade i ärlighetens namn med att kontraktera ett externt företag, ”The History Factory.” Det finns i Washington, D.C., med ett satellitkontor i Chicago. Man är specialiserad på firande av hundraårsjubileer och planering av jubileer. Personalen på History Factory startade en massiv forskningskampanj med fokus på LCI:s personalresurser, historiska data och material, organisationens budskap och varumärkesidentitet. Man genomförde också intervjuer på plats och via telefon med erfarna lionledare och medlemmarna i kommittén för hundraårsjubileet, samt onlineenkäter. Den övergripande planen presenterades för LCI:s ledning, och sedan kommittén för hundraårsjubileet. Den slutgiltiga planen godkändes 3 juli i Toronto. I korthet fokuserar planen på tre primära områden – 1) Hedra vårt förflutna; 2) Betona vår nuvarande roll och 3) Planering för framtiden. Temat de rekommenderade för hundraårsjubileet, och som godkändes av LCI:s styrelse, är: "Varhelst det finns ett behov, finns det en lionmedlem." Det har varit det viktiga under våra 97 år hittills – vi finns alltid på plats och går i bräschen för humanitär service minst ett århundrade till. Det här temat förenar de olika komponenterna i hundraårsjubileet under de kommande åren, och du kommer att se det användas ofta.

4 Hundraårsjubileets färdplan
Arbetet pågår redan som nämnts. Men huvudelementen för hundraårsjubileet kommer att lanseras i viktiga faser som bygger på varandra. Under det här året, , har vi redan lanserat hundraårsjubileets hjälputmaning. Året efter, år , ska vi lansera hundraårsjubileets medlemsutmaning, som nu håller på att utvecklas av LCI:s styrelse. Sedan, år , kommer vi att inleda året för vårt firande, med början på evenemang vid alla Forum och kronan på verket blir i juli 2017: internationella kongressen som hålls i vår födelsestad – Chicago. Och med kommer vårt engagemang för hjälpinsatser att vara ännu starkare, inför ännu ett århundrade. För lansering i april 2015 LCIF:s framgångar uppmärksammas i alla faser

5 Frivilligstruktur för hundraårsjubileet
Global struktur på plats -- hundraårsjubileets handlingskommitté (CAC) Vår handlingskommitté ska nå ut till klubbarna Samarbetar direkt med LCI:s styrelse Motiverar och informerar Lions globalt om allt som gäller hundraårsjubileet PIP J. Frank Moore III, ordförande i handlingskommittén PIP Joe L Wroblewski, hedersordförande i handlingskommittén Kommittén består av 20 personer som representerar varje konstitutionellt område och viktiga styrelsekommittéer inom LCI. Handlingskommitténs medlemmar, en global kommitté MD:s jubileumskoordinatorer Distriktens jubileums- koordinatorer Hundraårsjubileets handlingskommitté, ledd av PIP Frank Moore, har varit igång några år. Nu lägger den förstås in en högre växel. Utöver PIP Moore har kommittén PIP Joseph L. Wroblewski som hedersordförande, och alla konstitutionella områden har 2 representanter i kommittén, mer exakt en ordförande och vice ordförande för varje konstitutionellt område. Afrikanska kontinenten ingår också, och respektive verksamhetsårs ordförande i LCI:s finans-, PR- och kongresskommittéer. Hundraårsjubileets handlingskommitté ger råd till LCI:s styrelse och är hundraårsjubileets ansikte utåt och leder multipeldistriktens- och distriktens jubileumskoordinatorer, som nu utses runtom i världen. KLUBBAR, KLUBBAR, KLUBBAR

6 Viktiga förberedelser är igång
Vi bygger program för historiearkiv och hållbara arkiv för minnessaker Vi skapar system för insamling av infrastruktur/klassificering Vi skapar historiebanker för alla LION-tidningar för tillgång till dem och användning Ja – de flesta av oss känner till LCI:s historia. Vi vet att Melvin Jones är vår grundare. Vi vet att Helen Keller bad oss bli ”De blindas riddare”. Vi har också viss kunskap om andra delar av vår historia. Men vi har mycket kvar att lära oss. Och vad vi inte har är ett centralt system för att katalogisera våra arkiv. Personal på LCI har tillsammans med History Factory inlett en grundlig eftersökning av dokument, foton, historiska föremål osv. och vi söker överallt. När vi hittat alla dokument och andra historiska saker kommer allt att läggas in i en sökbar databas. Dessutom kommer History Factory att genomföra intervjuer och sammanställa muntliga berättelser som också kommer att leva i våra arkiv.

7 Viktiga förberedelser är igång (forts.)
Marknadsföringsmaterial – utformning och bearbetning Slutföra tillsättning av jubileumskoordinatorer i distrikt och multipeldistrikt Videoproduktion (ungefär en video per kvartal under hundraårsjubileet) Hundraårsjubileets medlemsplan slutförs för lansering i april 2015 Utbildning Marknadsföringsmaterial såsom broschyrer, faktablad, instruktionsmaterial, annonsdesigner, ledningsinformation, exempel på pressmeddelanden och mycket annat görs tillgängligt för lionmedlemmarna via Lions100.org, vår nya webbplats för allt som gäller ‘hundraårsjubileet’. Det är viktigt att alla distrikt och multipeldistrikt tillsätter en jubileumskoordinator. Koordinatorerna ska bistå med planering och genomförande av jubileumsaktiviteter på lokal nivå. Videoproduktionen har redan startat. Den första videon kan nu ses och laddas ner på webbplatsen. En jubileumsmemedlemsplan är under utveckling. Planen gicks igenom av jubileumskommittén 26 till 27 september i Oak Brook, IL och sedan av styrelsens medlemskommitté i oktober för slutligt godkännande. Utbildning för distrikts- och multipeldistriktskoordinatorer, samt en post vi kallar Lions arvtagare, startar senare i år. Här ingår seminarier med personlig närvaro, kombinerade med webbseminarier och PowerPoint-presentationer.

8 Verktyg för hundraårsjubileet
Bärbara LCI-displayer Lions arvtagare Verktygslåda (i multipelformat) Färdiga serviceaktiviteter Globala serviceprojektveckor En kampanj för att engagera medlemmar Historiska visningar, som berättar hela LCI:s historia, kommer att finnas för alla konstitutionella områden. De ska lokalanpassas så att de alla blir olika. Alla skärmar kommer att ha två ljudstationer med en meny för att välja bland våra officiella språk. Skärmarna kan användas för offentlig visning på museer och andra offentliga platser inomhus. Lions arvtagare – utvalda lionmedlemmar (en per distrikt eller en per MD) som blir certifierade genom en kurs för att berätta Lions historia. De blir ombedda att tala inför lokala grupper på möten, vara gästtalare på lionklubbsmöten osv. Verktygslåda - upplagd på webbplatsen Lions100.org. Den ska innehålla material och annan information för användning under hundraårsjubileet. Färdiga serviceidéer – serviceidéer som är lätta att genomföra och som alla klubbar kan delta i. Globala hjälpveckor – utformade efter förra årets program ”Lunchstafetten”. Det blir 4 per år med fokus på serviceområdena för hundraårsjubileets hjälputmaning. En kampanj för medlemsengagemang – lionmedlemmar berättar sina historier. “Därför är jag medlem i Lions” är en typ av historier som kommer att tilltala andra medlemmar och allmänheten. Modell för bärbara displayer. En för varje forum och andra för museer, offentliga evenemang

9 Verktyg för hundraårsjubileet (forts.)
Lionmedlem för en dag är en kampanj med kändisar och lokala tjänstemän som är lionmedlemmar för en dag Dokumentärfilm Jubileumsbok 100 sätt att fira, en handbok Lions i största allmänhet annonskampanj – annonsering ska öka ordentligt Det kommer mer Lionmedlem för en dag – klubbar väljer kända personer på hemorten (civila ledare, borgmästare, andra prominenta medborgare) som lovprisar Lions. Klubbar hedrar dessa personer genom att göra dem till “Lionmedlem för en dag” och ge dem ett diplom. Det kan vara ett mediaevenemang. Dokumentär – en entimmes dokumentär som berättar om Lions historia sedd ur Lions perspektiv och även utifrån personer som har fått ta del av Lions service (dvs. personer vilkas liv förändrats tack vare Lions). Filmen kommer att skickas in till filmfestivaltävlingar och göras tillgänglig för klubbar/distrikt/multipeldistrikt för lokala visningar (dvs. hyr en biograf eller ordna en offentlig visning på andra platser), med inbjudna gäster. 100 sätt att fira – förslag till serviceprojekt. Annonskampanjen Lions i största allmänhet – en koncentrerad global annonskampanj och 2017 års kongress i Chicago.

10 Vi firar 100 år av humanitär service
Varhelst det finns ett behov, finns det en lionmedlem: Vi firar 100 år av humanitär service LCI utformar en ambitiös jubileumsannonskampanj med fokus på vårt tema “Varhelst det finns ett behov, finns det en lionmedlem”. Kampanjen ska innefatta annonser hos de större flygbolagen (en per konstitutionellt område); annonser på utvalda större flygplatser (två per konstitutionellt område); annonser på pendeltåg och -bussar); utvalda större tidskrifter; servicemeddelanden i offentliga radiokanaler samt TV-annonser i begränsad omfattning. Annonslayouter för affischtavlor och tidningar kommer att finnas på LCI:s webbplats för nedladdning.

11 Ny webbplats med fokus på hundraårsjubileet
Mobilvänligt Webbplatsen Lions100.org – som visas till höger – är nu igång. Den är den bästa källan för information för lionmedlemmar och allmänheten för mer information om hundraårsjubileet. Informationen kommer att kompletteras fortlöpande. Webbplatsen är utformad för att fungera i smartphones och surfplattor. Vi kommer också att marknadsföra vårt hundraårsjubileum och jubileumsaktiviteter via sociala media. LCI:s sociala mediakanaler växer hela tiden. För tre år sedan hade vi bara 3 000 som gillade oss på Facebook. I dag är siffran 140 000 och vi får ungefär 2 000 nya varje vecka. På bara en vecka under kongressen i Toronto hade vi 825 000 besökare på vår Facebook-sida. Vår YouTube-kanal ligger topp-100 globalt för ideella kanaler. Och alla officiella utgåvor av tidningen LION är förstås utmärkta källor för information om vårt hundraårsjubileum. En komplett webbplats för allt som rör hundraårsjubileet

12 Framtiden är vår Lions under nästa århundrade
Ta fram integrerade program för att definiera den framtida visionen för LCI och LCIF Engagera nuvarande/tidigare lionledare Främja forskning för att informera om viktiga idéer Samarbeta med en välkänd inspiratör och andra externa partner Presentera vår framtidsvision på 2017 års kongress i Chicago Lions Clubs International är erkänd som den globala ledaren inom humanitär service. Vi behöver en strategi för vår framtid. Hur kommer serviceklubbar att se ut under resten av det här seklet?

13 Lanserad 2014 - 2015 Starten för vårt mångåriga hundraårsfirande
Del 2: Hundraårsjubileets hjälputmaning Lanserad Starten för vårt mångåriga hundraårsfirande Om vi nu ska fira vår ljusa framtid borde vi göra sådant som säkerställer en ljusare framtid för nödlidande. Och utmana klubbarna i hela världen att öka effekten av vårt tjänande. Det är drivkraften bakom Hundraårsjubileets hjälputmaning som lanserades i år. Låt mig berätta mer om det.

14 Hundraårsjubileets hjälputmaning
Det övergripande målet för Hundraårsjubileets hjälputmaning är att tjäna 100 miljoner människor till 30 juni Vi tog de fyra globala servicekampanjerna Ungdom, Syn, Hungersnöd och Miljö och bröt ner dem som du ser på den här bilden (25 miljoner per serviceområde). Det är inte allt vi gör för att hjälpa mänskligheten, men det här är våra fyra främsta serviceområden. Inom vart och ett av de fyra områdena har vi också särskilda underordnade mål som är speciella intresseområden för vår organisation, inom den mer omfattande kategorin: Ge 10 miljoner ungdomar böcker och möjlighet att lära sig läsa Ge 10 miljoner barn synvård Ge 10 miljoner människor mat på fortlöpande basis Plantera 10 miljoner träd Vi behöver se vår klubbs insatser inom dessa områden nästan tredubblas under de kommande 4 åren – Tror ni att vi klarar den utmaningen? (Vänta på åhörarnas reaktion)

15 Hundraårsjubileets hjälputmaning
Viktiga serviceområden: Synundersökningar Tillhandahålla hjälpmedel till synskadade Dela ut synhjälpmedel Dela ut glasögon Synvård för behövande Viktiga serviceområden: Stipendier Läsprogrammet, läskunnighet och skolmaterial Renoverade begagnade cyklar och musikinstrument Fredsaffischtävlingen Lions Quest Som sagt, hundraårsjubileets firande började officiellt 8 juli 2014 med presentationen av Hundraårsjubileets hjälputmaning. Den här bilden visar vad klubbar kan göra inom 4 områden. Det här är bara projektidéer, och det finns oändligt många möjligheter. Det finns utmärkelser för klubbar och distrikt, nedbrutna i enlighet med deltagandenivå. Viktiga serviceområden: Livsmedelsförråd eller soppkök Trädgårdskolonier för behövande Matleverans till äldre Viktiga serviceområden: Plantera träd Bygga/underhålla vattenbrunnar Etablera återvinningsprogram

16 Globala servicekampanjer, uppdatering
Som nämnts fokuserar Hundraårsjubileets hjälputmaning (CSC) på de 4 globala servicekampanjerna (GSAC). Allt programmaterial har uppdaterats att innefatta och betona Hundraårsjubileets hjälputmaning. Vi har visserligen genomfört kampanjer under några år, sedan 2010 - 2011, men för att nå målet att hjälpa100 miljoner människor under de kommande 3 åren behöver vi nästan fyrdubbla det antal vi hjälper per år. Jag är inte säker på vad ni tycker, om vi kan klara det eller inte, men en sak är säker: Lions hjälpinsatser känner inga gränser. Ja, jag skulle vilja påstå att vi klarar utmaningen. Här, till vänster, ser du översiktsbroschyren. Och till höger finns ett exempel på hur material till globala servicekampanjen -- Skydda vår miljö – har uppdaterats för Hundraårsjubileets hjälputmaning. Huvudbroschyr Uppropsbroschyr – miljöexempel

17 Material till globala servicekampanjer – forts.
Här har vi planeringsriktlinjer för miljöprojekt. Och till höger har vi en lista med 25 projektidéer. Totalt har vi förberett 100 enkla serviceprojekt för de 4 kampanjerna. Vi har också utvecklat ett dokument med Vanliga frågor (FAQ) som finns online. Och hundraårsjubileets hjälputmaning marknadsförs stort på webbplatsen Lions100.org. Planeringsriktlinjer för miljöprojekt 25 projektidéer

18 Rapportering och spårning under hjälputmaningen
SAR – Serviceaktivitetsrapportering (SAR) reviderad och med nya verktyg för klubbar att registrera och rapportera deltagande i hjälputmaningen. Ikoner för hundraårsjubileets hjälputmaning, uppgifter och länkar till LCI:s webbplats inne på MyLCI för att ytterligare marknadsföra hundraårsjubileets hjälputmaning. Alla giltiga serviceprojektskategorier, som kvalificerar under hjälputmaningen, är uppdaterade med logotypen för jubileet. Du kanske undrar: hur rapporterar klubbarna kvalificerande aktiviteter? Jo, i rapporteringssystemet för serviceaktiviteter på MyLCI, som klubbarna har tillgång till, har alla kvalificerande serviceprojekt under de 4 utmaningsområdena uppdaterats för att visa om en aktivitet ingår utmaningen. Det fina med systemet är att det är inställt så att en klubb kan få veta om de har hjälpt inom 1, 2 eller fler utmaningsområden när de rapporterar.

19 Erkänsla/utmärkelser
Tygmärke på klubbnivå Ett tygmärke till klubben per verksamhetsår Tygmärken är baserade på antalet kampanjtyper som inrapporterats (upp till 4, baserat på de 4 globala servicekampanjerna) Så snart klubbar rapporterar att de hjälpt inom 1 av de 4 områdena, noteras det på klubbens portal för serviceaktiviteter och klubbar som erhåller 4 ädelstenar får sina tygmärken postade senast 15 mars samma år. Klubbarna kommer få erkänsla när vi strävar efter att hjälpa 100 miljoner människor innan juni Klubbar kan tilldelas ett tygmärke varje år om de rapporterar hjälpinsatser inom ett av de fyra områdena. De årliga tygmärkena har bilder på upp till 4 ädelstenar som visar om klubben har hjälpt inom 1, 2, 3 eller alla 4 utmaningsområdena under det verksamhetsåret. Klubbar som tilldelas ett tygmärke som täcker alla 4 områdena under ett år får sitt tygmärke sent i mars det året, för utdelning exempelvis på ett distriktsmöte. Tanken är att ge dessa klubbar erkänsla för sitt engagemang att hjälpa behövande, och att motivera andra klubbar att hjälpa inom alla 4 områdena innan året är slut. Antal och typ av ädelsten för erkänsla för hjälpinsatser inom 1 till 4 av hjälputmaningens områden

20 Erkänsla/utmärkelser
Tygmärke på distriktsnivå Ett tygmärke tilldelas distriktet per verksamhetsår Minst 50 % av klubbarna i ett distrikt rapporterar deltagande i två eller fler globala servicekampanjer Det finns också ett tygmärke som distrikt kan tilldelas varje år under utmaningen. Kvalificeringskraven är enkla: få minst 50 % av klubbarna i distriktet att rapportera hjälpinsatser inom två eller fler globala servicekampanjer för det året.

21 Erkänsla/utmärkelser
Högsta utmärkelsenivån – Nål med ädelsten Delas ut i slutet av utmaningen (efter juni 2018) Två typer av utmärkelser: Utmärkelse på klubbnivå - delas ut till klubbar som uppnått fyra diamanttygmärken (deltagit i alla fyra globala servicekampanjer, alla fyra kampanjåren) Utmärkelse på distriktsnivå - delas ut till distrikt som uppnått alla fyra distriktstygmärkena (minst 50 % av klubbarna i distriktet har rapporterat deltagande i två eller fler globala servicekampanjer, alla fyra kampanjåren) Om en klubb tilldelats ett ädelstenstygmärke varje år i slutet av utmaningen i slutet av får hela klubben en mycket speciell nål att bära. Det finns också en specialnål för DG-team, där det sittande DG-teamet och det som är tillsatt för får specialnålar.

22 Uppfyllande Sista datum för rapportering: Tygmärken postas varje år
Klubbar har tid på sig till 15 juli varje år att rapportera projekt för det senaste verksamhetsåret. Strax därefter får klubbar som inte fått sitt tygmärke tidigare under året, för hjälpinsatser inom alla 4 områdena, det tygmärke de är kvalificerade för.

23 Spåra våra framsteg Framstegen uppdateras på webbplatsen Lions100.org
Kvartalsvis uppdateringar för specialmålen Fortlöpande uppdatering av övergripande målet om 100 miljoner Sätta fokus på deltagande klubbar med en telegrafremsa Som nämnts ska klubbar och distrikt rapportera sina hjälputmaningsaktiviteter via rapporteringssystemet för serviceaktiviteter. För närvarande rapporterar cirka 64 % av klubbar och distrikt sina aktiviteter regelbundet. Vi kommer att ha en ganska bra uppfattning om våra framsteg, men vi kommer att behöva extrapolera lite. Lions kommer att kunna spåra framstegen på den nyligen lanserade webbplatsen Lions100.org. En annan funktion på den nya sajten är en telegrafremsa – något som liknar vad vi alla känner igen som en spårning på aktiebörsen. Telegrafremsan kommer att sätta fokus på klubbar och distrikt runtom i världen och de aktiviteter de genomför för hundraårsjubileet.

24 Tack! Sätt igång genom att öka era hjälpinsatser.
Diskutera i er klubb om ni kan genomföra ett klubbprojekt för hundraårsjubileet på er hemort under 2017 – det är aldrig för tidigt att börja planera. Besök Lions100.org ofta för olika uppdateringar för hundraårsjubileet. (Tacka åhörarna och nämn dessa 3 punkterna.)


Ladda ner ppt "En översikt över LCI:s hundraårstema och en uppdatering om hundraårsjubileets hjälputmaning Kära lionvänner! Även om det är tre år kvar till vårt hundraårsjubileum."

Liknande presentationer


Google-annonser