Ladda ner presentationen
Presentation laddar. Vänta.
1
Kvaliteten på svenska jordbruksprodukter
Kristina Mattsson, Jordbruksverket
2
Begreppet kvalitet
3
produkt konsumenten Marknadssituationen belysning Alternativa
produkter Stress JUL pris Klimatvarning Avlönings- dag Hungrig Nyförälskad
4
Grund Sensorisk Teknisk Produktions-
specifikationer Uppdateringar om ändrade Konsument- preferenser Grund Sensorisk Teknisk Produktions- krav kvalitet(+) kvalitet aspekter Mikrobiologi Kemikalier Toxiner Smak Arom Textur Utseende Defekter Näring inkl vitaminer Hållbarhet Hanterbarhet Känslighet för patogener Kvalitet efter frysning Kvalitet efter bearbetning Etc. Ursprung Närodling Ekologisk prod. Klimatsmart GMO-fritt Fair trade Kulturella aspekter Djurskydd
5
Grund Sensorisk Teknisk Produktions-
Mikrobiologi Kemikalier Toxiner Grund Sensorisk Teknisk Produktions- krav kvalitet(+) kvalitet aspekter Smak Arom Textur Utseende Defekter Näring inkl vitaminer Hållbarhet Hanterbarhet Känslighet för patogener Kvalitet efter frysning Kvalitet efter bearbetning Etc. Ursprung Närodling Ekologisk prod. Klimatsmart GMO-fritt Fair trade Kulturella aspekter Djurskydd
6
Grund Sensorisk Teknisk Produktions-
Mikrobiologi Kemikalier Toxiner Grund Sensorisk Teknisk Produktions- krav kvalitet(+) kvalitet aspekter Smak Arom Textur Utseende Defekter Näring inkl vitaminer Hållbarhet Hanterbarhet Känslighet för patogener Kvalitet efter frysning Kvalitet efter bearbetning Etc. Ursprung Närodling Ekologisk prod. Klimatsmart GMO-fritt Fair trade Kulturella aspekter Djurskydd
7
Grund Sensorisk Teknisk Produktions-
specifikationer Uppdateringar om ändrade Konsument- preferenser Grund Sensorisk Teknisk Produktions- krav kvalitet(+) kvalitet aspekter Mikrobiologi Kemikalier Toxiner Smak Arom Textur Utseende Defekter Näring inkl vitaminer Hållbarhet Hanterbarhet Känslighet för patogener Kvalitet efter frysning Kvalitet efter bearbetning Etc. Ursprung Närodling Ekologisk prod. Klimatsmart GMO-fritt Fair trade Kulturella aspekter Djurskydd
8
Några viktiga observationer
9
Det ska helst smaka svenskt
10
Vi har varit ”sena” när det gäller att utveckla specialsegment baserade på råvarornas egenskaper – detta vore en bra grund för landsbygdsutveckling
11
Den viktigaste kvalitetsaspekten för svenska animalieprodukter är förtroendet för livsmedelssäkerhet och djurskydd
Liknande presentationer
© 2024 SlidePlayer.se Inc.
All rights reserved.