Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Verksamhetsplan Sollentuna FK F06 Kärrdal

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Verksamhetsplan Sollentuna FK F06 Kärrdal"— Presentationens avskrift:

1 Verksamhetsplan Sollentuna FK F06 Kärrdal
2018

2 En del av Sollentuna FK F06 Kärrdal är en lokal träningsgrupp i Sollentuna FK, med 12 spelare. Det finns fem andra träningsgrupper i klubben, och sammanlagt 120 spelare i F06-kullen. Sollentuna FK har en verksamhetsplan för klubben, och policydokument som ramar in förutsättningarna för vår verksamhet. Dessa upprepas inte i denna verksamhetsplan.

3 Syfte och mål med verksamheten
Syftet är att så många tjejer som möjligt ska tycka det är roligt att spela fotboll, och därmed välja att hålla på långt upp i åldrarna. Vi uppnår det genom att tjejerna får kontinuerlig återkoppling, genom att ge dem möjlighet till delaktighet, och genom att de får spela och träna på sin egen utvecklingsnivå. Vi strävar efter en verksamhet där alla ska känna sig välkomna och ha chansen och möjligheten att utvecklas som fotbollsspelare. Vi har också en ständig ambition att hålla nere kostnaderna för att inte stänga ute tjejer av ekonomiska skäl. Mål 2018 Så många som möjligt av våra 12 spelare skall fortfarande hålla på med fotboll vid 2018 års utgång Genom att bedriva en seriös verksamhet vill vi att nya spelare börjar träna med oss Alla spelare skall ha utvecklats positivt vad gäller teknik, speluppfattning och attityd Kombinera tufft spel och viljan att vinna med korrekt uppförande Spelarna skall uppleva en positiv och utvecklande anda både på träning och på match Alla spelare skall bli kallad till minst en cup med övernattning. Alla spelare i truppen skall ha fått minst 4 kallelser till cup under 2018 Vi har utökat samarbete med våra systerlag i klubben Sollentuna FK har ett tvådelat syfte/mål: Breddfotboll skall ge så många ungdomar som möjligt i Sollentuna en möjlighet att hålla på med fotboll långt upp i åldrarna Klubben vill ligga högt upp i seriesystemen, och vill att hälften av elittrupperna i U17 befolkas av talanger från de egna leden.

4 Organisation 5 föräldrar är ledare Roll Beskrivning Antal / Kandidater
Lagledare Håller ihop spelartrupp och föräldragrupp Ansvarar (ihop med huvudtränare) för att lagets verksamhet genomförs i enlighet med klubbens policy Representera laget vid lagledarträffar som klubben bjuder in till Fördela ansvarsuppgifter för laget Uppdatera information om laget på hemsidan Anmäla laget till seriespel i Sanktan Administrera, på övergripande nivå, lagen i Sanktan Peter Hartlén Kassör Hanterar lagkonto och administrera inbetalningar till cuper mm Betalar domaren vid hemmamatcher och gör utläggsrapport Mikael Patring Materialansvarig Håller kontakt med föreningens materialare Samordnar beställningar av kläder och utrustning Fredrik De Wahl Huvudtränare Huvudtränare ansvarar för den övergripande träningsplaneringen, både vad gäller träningars innehåll och planering av vilka roller och dagar som respektive tränare medverkar Planerar när och hur “rörelseträningen” genomförs Fredrik Westerdahl Tränare Deltar på träningar och ger aktivt stöd till ansvarig tränare Planerar enskilda träningar, och kommunicerar upplägg till övriga närvarande tränare Michael Patring, Peter Hartlén Fystränare Ánsvarar för fysträningar Anna Lind Matchansvariga Ansvarar för kallelser och informationsspridning för lag i St Erikscupen Caféansvarig ser till att cafétjänst och andra aktiviteter fördelas och sköts i enlighet med de uppdrag som klubben delar ut till laget Sponsringsansvarig Samordnar insamling till lagkassan

5 Ledarrollen vs föräldrarollen
I grunden ingen stor skillnad mellan rollerna - alla föräldrar behöver engagera sig i laget Ledare administrerar – både ledare och föräldrar utför Fler föräldrar behöver engagera sig under 2018! Det kan gälla sponsringsaktiviteter, cafeverksamhet vid hemmamatcher mm

6 Träning Vi tränar på Kärrdals BP. Vi kommer ha 2 träningar i veckan under utomhussäsongen. Vi hoppas på att komplettera med ett tredje träningstillfälle genom samarbete med andra F06-lag i Sollentuna FK. Under vintern (januari och februari) har vi en inomhustid i Sollentuna Fotbollshall som klubbens så kallade “Teamtränare” håller i och denna tid ersätter en av utomhustiderna. Klubbens Teamtränare kommer under utesäsongen vara delaktig i 1 träning per vecka. Teamtränaren blir en extra tränarresurs till laget. Vi kommer under 2018 att erbjuda målvaktsträning genom SFK men genom åren som gått har vi inte haft ett stort intresse från spelarna i laget att ta en mer regelbunden målvaktsposition. Vi kommer därför att samarbeta med andra lag med tjejer som vill spela målvakt. Rörelseträning med inriktning på stabilitet, styrka och snabbhet kommer 2018 att fortsätta vara en integrerad del av våra träningstillfällen och kommer i möjligaste mån genomföras före eller efter ordinarie plantid. Vi har som mål att så mycket som möjligt nivåanpassa våra träningar för att maximera samtliga spelares utveckling. Vi följer Svenska Fotbollsförbundets utbildningsplan vad gäller träningsupplägg och utvecklingsområden för F/P12.

7 Träning, forts Vi kommer att ha ett träningsläger under våren tillsammans med F06 Silverdal & F06 Helenelund. Vi kommer att gå på A-lags-match tillsammans, för att få förebilder och kontakter inom klubbens damfotbollsverksamhet. Förhoppningsvis kan vi på sikt få A-lags-spelare att besöka våra träningar.

8 Träningsinriktning Vi kommer att ta hjälp av SFK Teamtränare för att få till ett bra kvalitativt träningsprogram. Stort fokus på individuell utveckling av grundläggande färdigheter Mottagningar, passningar Vändningar Driva, dribbla, finta Skjuta Spelintelligens Rörlighet och snabbhet, koordination Som lag kommer vi att fokusera på följande områden Spelbarhet, spelavstånd Spelbredd, speldjup Rättvänd / felvänd Försvarsspel Väggspel Vi kommer fortsätta jobba med “tema” på våra träningar. Ett tema kan vara mellan 1-4 veckor.

9 Matcher Matcher är tillfällen att praktisera det vi har tränat på, att ”få öva i skarpt läge”. Följande principer gäller för uttagningar till matchspel Träningsnärvaro - man måste delta på träningar för att bli kallad till match. Spelare med högre närvaro kommer att bli kallade till fler matcher Alla skall få chansen att bli utmanade Alla skall få chansen att göra en lyckad insats i matcher Vi har en liten trupp med väldigt stor bredd och ser en utmaning i att erbjuda alla spelare utmaning på en bra nivå. Vi kommer därför att samarbeta med våra systerlag så mycket det går.

10 Matcher - Sanktan Medel 7-manna - ett lag
I Sanktan för F12 finns 2 olika serier, 7-manna och 9-manna. Samt 3 olika nivåer, Svår, Medel och Lätt. F06 Kärrdal har valt att anmäla 1 7-mannalag i 2018 års Sanktan, i nivån medel. Serien innehåller ca 12 omgångar. Start i mitten av april, fram till början av juni. Sedan nystart i slutet av augusti, och avslutning i skiftet sep/okt. Medel 7-manna - ett lag

11 Matcher - Träningsmatcher och Cuper
F06 Silverdal kommer att spela ett stort antal matcher/cuper under Målet är att erbjuda matcher på olika nivåer och vi kommer kalla spelare för att uppnå jämna och bra matcher. Spelare med hög träningsnärvaro kommer att bli kallade till fler matcher/cuper än dem som inte har lika hög närvaro. Vi kommer samarbeta med andra F06-trupper i klubben, primärt F06 Silverdal och F06 Vaxmora, för att få ihop tillräckligt med spelare till våra matcher. Typ av cup Antal Kommentar Träningsmatcher 10 Träningsmatcher vid behov, under försäsong och under hösten. Sanktan 14 Alla spelare kommer inte bli kallade till match varje helg då vi bara har ett lag anmält. Däremot har vi gott samarbete med andra lag i klubben och hoppas att vi får en hel del spelarutbyte. Breddcuper / Medel / Lätt 6-9 Samtliga spelare skall bli kallad till minst 4 cuper under 2018.

12 Krav och förväntningar på spelare
Visa respekt för tränare, spelare, domare och motståndare Man kommer i tid och väl förberedd till träning/match, både vad gäller utrustning, sömn och mat Vi vill alltid bli bättre och vågar prova nya moment både på träning och match Vi ger 100% på träning och match (“Träna som du spelar match”) Vi tränar och spelar match i klubbens kläder Hög närvaro över tid förväntas av spelarna för att de skall få kallelser till matcher och cuper. Vid lägre närvaro minskar antalet kallelser. Kallelser måste besvaras i tid – annars är det lika med nejsvar Nolltolerans mot Svordomar och alla former av negativa kommentarer All typer av kränkningar av spelare / ledare Spelare som bryter mot reglerna kan få kliva av en träning eller match. Föräldrar skall alltid informeras om detta sker.

13 Utrustning Vi vill spela och se ut som ett lag därför rekommenderar vi att samtliga spelare har följande utrustning enligt Sollentuna FKs profilguide SFK Vit träningströja kort ärm SFK Långärmad svart träningströja Långa svarta träningsbyxor (Adidas) Svarta shorts (Adidas) Svarta strumpor (Adidas) Svarta underställ (vintertid ute)l SFK Svart regnjacka SFK svart Vattenflaska SFK Ryggsäck Fotbollsskor konstgräs Fotbollsskor inomhus SFK kläder och utrustning inhandlas bäst på Stadium i Häggvik. Gemensam beställning av kläder med namntryck kommer göras under början av året SFK tillhandahåller matchtröjor. Bollar inhandlas för lagkassan

14 Övrigt - Ekonomi Lagkassan används för att betala evenemang eller omkostnader som alla kan dra nytta av. Vid cuper fördelas kostnaderna för cupen på de spelare som deltar Vid övernattningscuper finansierar spelaravgiften även kostnaden för 2 medföljande ledare.


Ladda ner ppt "Verksamhetsplan Sollentuna FK F06 Kärrdal"

Liknande presentationer


Google-annonser