Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

VÄLKOMNA GGF TK-möte 29 oktober 2018.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "VÄLKOMNA GGF TK-möte 29 oktober 2018."— Presentationens avskrift:

1 VÄLKOMNA GGF TK-möte 29 oktober 2018

2 Agenda Upprop klubbar Prisutdelning Utskick / Kallelse Info SGF
Info GGF Tävlingsfördelning Val av veckodag i vissa fall Anmälan av datum klubbtävlingar Övrigt

3 Kontaktuppgifter Vänligen kontrollera uppgifterna
Ändra – använd ev baksidan Synligt på GGFs hemsida 33 Forsgården Göran Persson Fullständigt personnummer (ååmmdd-xxxx) (Endast för SISU - ej golf-id)

4 Prisutdelning Mästarmötet Matchspelscupen Göteborgsserien med lag-DM
Order of Merit Mästarmötet Matchspelscupen Göteborgsserien med lag-DM Jubileumstävlingen

5 Order of Merit Damer Segrare: Linn Thörnqvist, Gullbringa G&CC
Deltävlingar: GGCC, ChGK, AlGK, ParGK och DM Antal deltagare: 26 Antal starter: 35 Antal starter per deltagare: 1,3 Segrare: Linn Thörnqvist, Gullbringa G&CC

6 Order of Merit Herrar Segrare: Carl Taengh, Chalmers GK
Deltävlingar: GGCC, ChGK, AlGK, GGK och DM Antal deltagare: 141 Antal starter: 209 Antal starter per deltagare: 1,5 Segrare: Carl Taengh, Chalmers GK

7 Mästarmötet, herrar Segrare: Marcus Larsson, Kungälv-Kode GK
Arrangör: Kungälv-Kode GK Antal deltagande: 5 Segrare: Marcus Larsson, Kungälv-Kode GK

8 Matchspelscupen Segrare: Delsjö GK Antal deltagande klubbar: 9
Antal deltagande lag: 13 Segrare: Delsjö GK

9 Göteborgsserien med lag-DM, damer
Antal deltagande klubbar: 3 Resultat 1.a plats Öijared GK a plats Chalmers GK e plats Sankt Jörgen Park GC

10 Göteborgsserien med lag-DM, herrar
Antal deltagande klubbar: 13 Resultat 1.a plats Hills GK a plats Albatross GK e plats Öijared GK

11 Utskick 1 Svar önskades senast den SENAST söndagen den 23 september
30 augusti till 159 personer som den 23 augusti 2018 var registrerad i ”GIT kontaktpersoner” som: Ledamot i klubbens tävlingskommitté, Junior- och elitansvarig, Idrottsansvarig, Klubbchef/VD/Intendent, Ordförande Svar önskades senast den SENAST söndagen den 23 september Utvärdering 2018 (6) Önskemål (11) Framtidsplaner SM-veckan (3)

12 Svar ”Utvärdering” De tävlingar jag lett i år har fungerat perfekt.
Vi arrangerade enbart GGC. Tävlingen genomfördes utan problem, det lilla besvär som uppstod fick vi god hjälp med från Jonas.  Göteborgsgolfen Inga problem noterade. Uppgifterna kommer ju på länk. Göteborg Golf cup Stora problem. Göteborgs Golf Cup, oklar kommunikation från GGF. våra lag spelar på en annan bana och vi samtidigt arrangerar tävlingen Göteborgs Golfen (GP). ett par kom inte – straff ? Hur öka intresset? Teen Tour Future, TD krävde att vi skulle ändra flaggplacering till rond 2 Göteborgsgolfen kval, klass A och DM Damer 30/50/60/70, genomfördes utan problem J16 blir lite avslaget när sista omgången är så sent.  Speltempot i Göteborg Golf Cup är fortsatt ett problem De tävlingar jag lett i år har fungerat perfekt.

13 Utskick 2 Den 26 september skickades kallelsen till detta TK-möte med adress GKs TK-ordförande och meddelade ersättare Förbered och kalla berörda på Din klubb till ett möte för diskussion om förslaget under vecka 42. Det gäller att komma till TK-mötet mycket väl förberedd och med mandat att byta arrangemang om så behövs. Som alltid vill jag få svaret: Jag kommer eller min ersättare ……..kommer. Jag är nyfiken på om Du fått informationen och naturligtvis läst den.

14 Utskick 3 Under och efter SGFs Tävlingskonferens i Stockholm den oktober startades tävlingsfördelningen Den 11 oktober distribuerades denna dock utan utlovad agenda för detta möte men med uppmaning att klicka på länken ”Viktigt att ta del av inför TK-mötet den 29 oktober 2018” Agenda och sista påminnelse om anmälan till TK-mötet inom 2 veckor.

15 Utskick 4 Den 19 oktober skickades påminnelse om TK-mötet den 29 oktober kl med förhoppning att svar omedelbart skulle komma från resterande klubbar Påmindes också om adressen: Mejerigatan 1, Göteborg Agenda fanns med i mailet

16 SGF Information från Tävlingskonferensen den 6-7 oktober

17 Tävlingstrappan 2018 PGA/ LPGA ET/LET CT/ LETAS SGT/ Nordiska Ligan
Klubb Distrikt First Future Elite Future Series SGT/ Nordiska Ligan CT/ LETAS ET/LET PGA/ LPGA Tävlingstrappan 2018 Seriespel SGF Teen Tour, Teen Cup och JSM Klubblag

18 Tävlingsfördelning förbundstävlingar
SGF har i uppdrag av Golfsverige att organisera och fördela tävlingar SGF Juniortävlingar (Tour, Cup, Klubblag m.fl) SM Klubblag (seriespelet) Handigolf Tour SGF Senior Tour SM-veckan Detta bildformat använder du om du har rubrik och text. All text i alla PowerPoint-presentationer ska vara vänsterställd. Punktlistor i rätt format ligger inlagt mallen, och du växlar bland de olika typerna genom att trycka tab.

19 Tävlingsfördelning förbundstävlingar
Totalt fördelas runt 300 tävlingar och cirka 450 tävlingsdagar (ej inräknat tävlingar med prispengar (SGT, Future Series och övriga) och internationella amatörtävlingar) Till detta kommer alla klubbkval som hålls på olika nivåer Detta bildformat använder du om du har rubrik och text. All text i alla PowerPoint-presentationer ska vara vänsterställd. Punktlistor i rätt format ligger inlagt mallen, och du växlar bland de olika typerna genom att trycka tab.

20 Tävlingsfördelning - erfarenheter
Alltför många distrikt har inte ett möte när tävlingsfördelningen på distriktet ska göras Alltför många klubbar skickar en representant till distriktets tävlingsmöte som inte har mandat att bestämma vilka tävlingar klubben kan arrangera Alltför många klubbar är för dåligt införstådda med vad det är för tävling de ska arrangera och vad som krävs för ett bra arrangemang (beror det på att SGF:s underlag är för bristfälligt eller att TKO inte kommunicerar underlaget eller att klubbarna inte tar till sig underlaget?) Detta bildformat använder du om du har rubrik och text. All text i alla PowerPoint-presentationer ska vara vänsterställd. Punktlistor i rätt format ligger inlagt mallen, och du växlar bland de olika typerna genom att trycka tab.

21 Tävlingsfördelning - erfarenheter
Alltför många klubbar startar sina förberedelser för sent både vad gäller bana och administration Alltför många klubbar har för dålig kompetens för att genomföra en tävling Alltför många klubbar kan inte leverera en tävling med den kvalitet som deltagarna förväntar sig Detta bildformat använder du om du har rubrik och text. All text i alla PowerPoint-presentationer ska vara vänsterställd. Punktlistor i rätt format ligger inlagt mallen, och du växlar bland de olika typerna genom att trycka tab.

22 Att vara arrangör

23 Vilken tävling ska arrangeras antal ronder och hål, cut deltagarantal krav på banlängd passar banan bra typen av deltagare måste start kunna göras från två tees

24 Tillgänglighet startförbud för icke-tävlare (lägger SGF upp tävlingen
Tillgänglighet startförbud för icke-tävlare (lägger SGF upp tävlingen?) öppettider krävs närliggande logi (lagtävlingar) klarar restaurangen tävlingen tillräckliga övningsområden golfbilar, caddies, paragolfer

25 Ekonomi Arrangörsersättning ( kr/tävlingsdag) Funktionärskostnader (kläder, kost) Trycksaker, kopiering Inspelsrond

26 Funktionärer tävlingsledare domare starters forecaddies helpdesk banpersonal

27 Erfarenheter från 2018 Restaurangen
Viktigt med öppettider, bör inte stänga tidigare än en timma efter det att sista boll kommit in Tillräckligt med mat. Räkna inte enbart antalet spelare utan även caddies och föräldrar. Inte ta helgpriser för tävlingsdeltagare (tex 145 kr för en lunch) Detta bildformat använder du om du har rubrik och text. All text i alla PowerPoint-presentationer ska vara vänsterställd. Punktlistor i rätt format ligger inlagt mallen, och du växlar bland de olika typerna genom att trycka tab.

28 Erfarenheter från 2018 Tips till golfklubbar som vill göra ”lite extra”: Plasta in flaggplaceringar Gratis bollar på rangen När det är tvådagarstävling gärna en gemensam middag Informera om billigt boende Detta bildformat använder du om du har rubrik och text. All text i alla PowerPoint-presentationer ska vara vänsterställd. Punktlistor i rätt format ligger inlagt mallen, och du växlar bland de olika typerna genom att trycka tab.

29 samt på nätet https://golf.se/tavling/arrangera-tavling/
”Information inför 2019” att studera inför nästa möte

30 GGF Information Utbildning Regler

31 R&A Nivå 1: (Klubbens funktionärer inkl tränare)
Går igenom det mesta, men på en rätt ytlig nivå. Det är 173 slides, varav dryga hälften är text och knappa hälften är filmer och skisser. Materialet är både bra och lättsamt. Alla filmer gör att eleverna mycket lättare förstår och kommer ihåg. Räkna med ca 12 timmar. Antingen över två dagar eller uppdelat på ett antal kvällar.

32 Målgruppen för R&A Nivå 1 är främst
klubbens regelansvariga, TK-ordförande, tränare, klubbchef, men passar också dam-, senior-. Elit- och junior- och tävlingskommitté. Det blir inget test. Elevens utbildningsmaterial blir den svenska översättningen av de fullständiga reglerna och spelarens upplaga. Detta kommer först i digital form (troligtvis i okt-18) och sedan i tryckt form i troligtvis i jan/feb-19.

33 R&A Nivå 2: (Distriktsdomare)
Går igenom det mesta, men på en grundligare nivå. Avslutas med ett rejält pass om tävlingsspecifika frågor, såsom lokala regler, tävlingsbestämmelser, markeringar, course-set-up och avbrott. Det är 222 slides, varav ca 3/4 är text och ca 1/4 är filmer och skisser. Materialet är både bra och lättsamt. Alla filmer gör att eleverna mycket lättare förstår och kommer ihåg.

34 Målgruppen för R&A Nivå 2 är främst
regelkunniga/ domare som är eller vill bli distriktsdomare. Vi ser detta som den nya distriktsdomarutbildningen, som också avslutas med ett test. Elevens utbildningsmaterial blir den svenska översättningen av de fullständiga reglerna och spelarens upplaga. Detta kommer först i digital form (troligtvis i okt-18) och sedan i tryckt form i troligtvis i jan/feb-19. Dessutom blir Official Guide the Rules of Golf (Decisionsamlingens ersättare) aktuell vad gäller de tävlingsspecifika frågorna.

35 R&A Klubbnivå Klubb presentation från R&A kommer inom kort med 52-bilder + 9-håls golf quiz. För att hålla denna utbildning bör utbildaren ha kunskap enligt R&A Nivå 2.

36 Datum för de olika utbildningarna
11 och 17 november 2018             R&A Nivå 2 Målgruppen är aktiva distriktsdomare och tidigare distriktsdomare  12 och 13 januari 2019                   R&A Nivå 1 Målgruppen är klubbens tävlingsledare, klubbens kommittéer, klubbchefer, tränare och medlemmar som vill utbilda sig till domare 22 och 23 januari 2019                   R&A Nivå 1 9 och 10 februari 2019                   R&A Nivå 1 16 och 17 mars 2019                      R&A Nivå 2 Tidigare och aktiva distriktsdomare. De som gått R&A Niva 1 och vill bli distriktsdomare

37 Hur anmäler man sig Gå in på www.ggf.nu och under ”Aktiviteter”
Klicka på länken i föregående bild Gå in på och under ”Aktiviteter”

38 Tävlingsfördelning 2019 Att vara tydlig är inte alltid enkelt
Ex på tävlingsdatum kan se ut så här: – 12 oktober respektive 11 / 12 oktober Vad menas då? – 12 avser två tävlingsdagar i följd medan 11 / 12 avser val av endera veckodagen Varför inte skriva 11 och 12 oktober respektive 11 eller 12 oktober Insp(elsdag) obl(igatorisk) måste av arrangören erbjudas deltagarna enligt beslut av SGF (gäller förbundstävling)

39 Utsänd fördelning Nyheter

40 Nyheter Gbg-serien omg 1 och 2 spelas 2 Fs och 2 Fb per lag
Gbg-serien omg 3 spelas 3 Singlar per lag Gbg-serien omfattar således 11 ronder över 18 hål DM individuellt spelas rond 1 över 18 hål samma dag som lag-DM omg 3 samt rond 2 över 18 hål dagen därpå Tävlande kan välja om man önskar delta både i lag-DM och individuella DM Mästarmötet genomförs inte 2019

41 Nyheter forts Teen Tour First och Göteborg Golf Tour arrangeras av samma klubb och på samma dag i 3 av de 6 omgångarna ”Slaget om Göteborg” ny juniortävling över omg, där en omg också är JDM Ingen rekommenderad dag för KM D 30 > D 22 (22-49 år) seniorseriespelet H 30 > H 22 (22-39 år) seniorseriespelet

42 Frågor Genomgång Val av veckodag Eventuella byten Fastställande

43 Anmälan av datum klubbtävlingar av hävd ”äger” man årets tillfälle
Övrigt

44 Nästa TK-möte måndagen den 26 november klockan 18.00 i denna lokal
Stort tack för idag och kör försiktigt hem OBS Utfart från parkering är inte den samma som infarten. Åk fram till grinden som sakta öppnas


Ladda ner ppt "VÄLKOMNA GGF TK-möte 29 oktober 2018."

Liknande presentationer


Google-annonser