Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Från antagning till gu-kort

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Från antagning till gu-kort"— Presentationens avskrift:

1 Från antagning till gu-kort
Servicecenter VT2016 Från antagning till gu-kort

2 Processen i tidsordning
Antagning på kurs/program Studentkonto skapas automatiskt Studentkontot aktiveras via antagning.se (eller hämtas i Servicecenter) Studenten registreras på kurs (efter ett par timmar kan GU-kortsystemet läsa av registreringen i Ladok) Studenten beställer sitt GU-kort i Studentportalen (när info om registrering finns) Studenten fotograferas och får sitt GU-kort i Servicecenter

3 Antagning på kurs eller program - studentkonto skapas och kan aktiveras
När studenten registreras som antagen i Ladok skapas ett studentkonto automatiskt. Kontot kan studenten aktivera själv via antagning.se. Om studenten inte ansökt via antagning, eller inte har ett svenskt personnummer, kan inloggningsuppgifterna hämtas på plats i Servicecenter mot uppvisande av legitimation eller skickas via post till den folkbokförda adress som har registrerats i Ladok.

4 Registrering på kurstillfälle i Ladok – GU-kort beställs i Studentportalen
När studenten registrerats på ett kurstillfälle i Ladok kan GU-kortet inom ett par timmar beställas i studentportalen. Studenten loggar in i portalen och går till ”IT och support” och ”GU-kort” för att beställa sitt kort.

5 Fotografering och hämtning av GU-kort
När studenten har beställt sitt GU-kort i Studentportalen är det dags för fotografering. Studenten besöker valfritt Servicecenter med giltig legitimation för att fotas. Beställning av kortet måste göras före fototillfället. När GU-kortet är klart för att hämtas upp får man ett meddelande till sin studentmejl om att kortet är klart.


Ladda ner ppt "Från antagning till gu-kort"

Liknande presentationer


Google-annonser