Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Djuren på vintern.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Djuren på vintern."— Presentationens avskrift:

1 Djuren på vintern

2 Ord: Dvala: När djur som sover under vintermånaderna.
Flyttfåglar: Fåglar som flyttar till varma länder över vintern. Stannfåglar: Fåglar som stannar i Sverige över vintern Dun: fjädrar hos fåglar som värmer.

3 Djur på vintern På vintern är det kallt och ont om mat. Det finns många olika sätt för djur att klara sig under vintern. Vissa djur flyttar söder ut, vissa djur äter mycket för att klara den kalla vintern och en del djur lägger sig och sover större delen av vintern.

4 Ormar, ödlor och grodor Ödlor, grodor och ormar går i vinterdvala. De tillhör växelvarma djuren, så deras kroppstemperatur sjunker när det blir kallt. Då gör kroppen av med mindre energi. Djupt ner i marken ligger ormar tillsammans i hålor under vintern.

5 Grodor En del grodor kan ligga på sjöbotten under vintern
Grodor En del grodor kan ligga på sjöbotten under vintern. Där har inte sjöbotten frusit, så det är tillräckligt varmt. Grodor kan dessutom andas i vatten, då andas de med huden.

6 Stannfåglar En del fåglar som stannar kvar på vintern kan samla förråd av frön och nötter. Det gör exempel nötskrikan. Sidensvans och koltrasten äter gärna rönnbär och äpplen som hänger kvar på grenarna. Fåglarna får mer dun för att klara kylan. Ugglor som stannar fortsätter att äta möss. Ugglorna har mycket bra hörsel så de kan höra exakt var mössen kryper under snön och fånga dem. Många fåglar äter frön som människor lägger ut. Nötskrika Sidensvans Koltrast


Ladda ner ppt "Djuren på vintern."

Liknande presentationer


Google-annonser