Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Equum.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Equum."— Presentationens avskrift:

1 Equum

2 Islandshästen Islandshästen har en egen gångart som kallas tölt. Islandshästen är en fyrgångare. Det finns även femgångare. Alla hästar har skritt, trav och galopp.

3 Hästars storlek mäts i mankhöjd, avståndet från manken ner till marken
Hästars storlek mäts i mankhöjd, avståndet från manken ner till marken. Mankhöjden kan variera mycket kraftigt med ca 43 cm hos Falabellan och upp till 219 cm hos Shirehästen. Manken mäts ungefär vid början av manen.

4 Det finns många olika hästarter
Det finns många olika hästarter. En av dem största raserna är Shirehästen och en av dem minsta heter Falabella. Hästar kan sova både liggande och stående men oftast står de då det tillhör deras natur att vara på sin vakt ifall ett rovdjur skulle anfalla. Till skillnad från bland annat människan så sover de sällan en hel natt, utan i många korta perioder. Ofta runt 15 minuter per intervall om inget stör dem.

5 Sammanfattning Islandshästen har en egen gångart
Hästarna sover sällan en hel natt En av dem största hästarna är shirehästen En av dem minsta är falabella Manken mäts ungefär vid början på manen

6 Källor gB#imgrc=LvayzVISDgTBLM%3A igB#imgrc=9ft1wSWOcEvU_M%3A j ac.1.64.img NKIOyiDT8QE#hl=sv&tbm=isch&q=falabella+och+shireh%C3%A4st&imgrc=nhkwFJbJwSf 44M%3A

7 Gjord av: Frida


Ladda ner ppt "Equum."

Liknande presentationer


Google-annonser