Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

UTVECKLING OCH FOTBOLLSGLÄDJE PÅ LÄNGRE SIKT.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "UTVECKLING OCH FOTBOLLSGLÄDJE PÅ LÄNGRE SIKT."— Presentationens avskrift:

1 UTVECKLING OCH FOTBOLLSGLÄDJE PÅ LÄNGRE SIKT.
Sickla IF U UTVECKLING OCH FOTBOLLSGLÄDJE PÅ LÄNGRE SIKT.

2 TILLBAKABLICK 2016

3 Spelartrupp, träningar & matcher
Spelartruppen 11 spelare har slutat varav 3 målvakter 5 spelare har börjat Nu: 25 spelare Träningar & matcher 119 träningar 75 matcher 8 cuper Andra aktiviteter

4 Närvaro 2016

5 SICKLA U14 – LÅNGSIKTIG SATSNING

6 HUR UTVECKLAS SPELARE BÄST?
Behålla lusten till fotboll länge. Trygghet i laget – alla utvecklas i olika takt. Bäst utveckling om tidig möjlighet att spela seniorfotboll.

7 Hur ser Sickla IF:s styrelse på U14?
P03 det mest framgångsrika laget P03 ett föregångslag för många yngre P03 är avgörande för A-lagets framtid. Styrelsen beredda att satsa på P03 när det behövs

8 PLANER FÖR 2017 Sickla IF P03 kommer att heta Sickla IF U14
Sickla IF U14 kommer att ha två lag SICKLA IF U14 AMBITION SICKLA IF U14 UTVECKLING Utveckling på sin egen nivå Vi ledare vill att alla spelare fortsätter med fotbollen i Sickla IF så länge som möjligt. För att utvecklas bör man träna och spela på den nivå som passar en bäst för tillfället. Viktigast är att man känner sig trygg på planen för att kunna utvecklas.

9 PLANER PÅ LÅNG SIKT: 2018-2020 Säsongen 2017 (U14) 11-manna
Ett lag på medel nivå i seriespel och ett lag på svår nivå i seriespel. Träningsläger, Gothia cup + ett flertal andra cuper på olika nivåer. Säsongen 2018 (U15) manna Ett lag på medel nivå i seriespel och ett lag på svår/extra svår nivå i seriespel. Träningsläger, cup utomlands + ett flertal andra cuper på olika nivåer. Några spelare kommer att få prova på spel i herrarnas reservlag. Säsongen 2019 (Reservlag) manna P03 går upp på seniornivå och blir föreningens reservlag. Träningsläger + några cuper. Säsongen 2020 (A-lag / Reservlag) 11-manna Målet är att så många av P03 som möjligt tar klivet in i A-laget. Övriga spelare vidare i reservlaget. Träningsläger + spel i Stockholm cup.

10 ÖKAD TRÄNINGSKVALITET
Ny tränare: Martin Eriksson - 25 år F.d Djurgårdens IF, Boo FF, Enskede IK och Sickla IF Spelade på högsta nivå under hela sin ungdomstid. Fokus på individuell spelarutveckling. Huvudansvar för laguttagningar Vidareutbilding av befintliga tränare Svenska Fotbollsförbundets spelarutbildningsplan Systematiskt arbete med fys, kondition & skadeförebyggande Anna: StFF kurs i skadeförebyggande åtgärder Alexandra: Löpteknik

11 Träningsläger – Åland Fredag – Söndag 17-19/3 1600:-/person
färjeresa t/r hotell två nätter helpension fr om middag ankomstdagen t om lunch avresedagen. Träningstider i Eckeröhallen

12 Trainingcamp med Mario Jadonic
Camp med Mario för att ge Er spelare i laget mer spetskompetens. Mario har spelat på elitnivå och tränar spelare som Kennedy, Kim Källström med fler i tillslagsteknik.

13 SICKLA U14 A (SVÅR / EXTRA SVÅR)
1. Hög förmåga/kunnande Man ska klara av att spela i högt tempo Hög teknisk nivå Klara av spelet både fysiskt och mentalt. 2. Mycket hög närvaro 3. Ambition/visa vilja Gott uppförande, komma i tid, full fokus krävs på både träning och match. Ej störa gruppen genom att prata eller inte lyssna.

14 SICKLA U14 U (MEDEL) 1. Förmåga/kunnande 2. Hög närvaro
Man ska visa vilja och göra sitt bästa. Man ska klara av det spel som krävs på denna nivå gällande kondition, passningsspel osv. 2. Hög närvaro 50% ett absolut minimum 3. Ambition/visa vilja Gott uppförande komma i tid krävs på både träning och match. I detta lag spelar killar som behöver ytterliga lite tid för utveckling och träning för att nå den svårare nivån

15 LAGUTTAGNINGAR 18 spelare i Ambitionslaget
7 spelare i Utvecklingslaget 13-14 spelare kallas till varje match: Nivå Närvaro Dagsform Efter varje vår och varje höst utvärderar vi tränare truppen.

16 VÅR AMBITION ÄR HÖG! Vår ambition är att på sikt (seniornivå) få fram flest duktiga spelare i Nacka födda Många spelare slutar med fotboll i tonåren – så ska det inte vara här! De flesta som slutar med fotboll gör det p.g.a. för hög press som gör att det blir tråkigt med fotboll. (FAKTA) Andra som slutar gör det för att de blir slutkörda i för tidig ålder så att glädjen dör. (FAKTA) Den största utvecklingen som spelare sker i övre tonåren – inte när man är år. (FAKTA) Vi kommer att låta de som är redo få provspela med stadslag och vid behov hjälpa riktigt duktiga killar till större klubbar när och om vi tycker att man är redo för det. Vi bryr oss om våra spelare! I vårt lag tänker vi på vad som är bäst för spelarnas utveckling, inte bara på lagets bästa som många andra gör. Vi kommer ALDRIG att säga till någon att de inte får vara kvar. Det gör man tyvärr i många andra föreningar.

17 AKTIVITETSPLAN 2017

18 Nörhalne Cup - Danmark 25-27 maj 2000 kr / spelare
Matcher mot lag från Danmark & Norge

19 Skadevi Cup - Skövde 30 juni - 2 juli Ca 1600 kr

20 Gothia Cup 2017 16 – 22 JULI Pris: ca 3000 kr/pers Boende 5 nätter i
Göteborg. Matcher mot lag Från hela världen.

21 FÖRVÄNTAN PÅ UPPTRÄDANDE

22 SVENSKA FOTBOLLSFÖRBUNDETS UTVECKLINGSPLAN

23 Svenska Fotbollsförbundets spelarutbildningsplan
g/tranarutbildning-b-ungdom/spelaren/ungdomars-psykosociala- utveckling/

24 Spelarutveckling Sickla U14

25 Målbild – Spelfilosofi
1. Positionsbestämt lagspel Alla spelare i laget deltar i anfallsspelet när det egna laget har bollen och alla spelare deltar, utifrån sin position, i försvarsspelet när motståndarna har bollen. 2. Skapa och krympa spelytor I anfallsspelet gör laget spelytorna stora och skapar tid med bollen. I försvarsspelet ”krymper” laget spelytorna och ger motståndarna lite tid med bollen. 3. Kontrollera bollen Laget kontrollerar bollen i anfallsspelet och klarar av att spela genom alla spelytor. 4. Djupledsspel Bollen spelas främst framåt i djupled, men spelvändningar och djupledsspel bakåt, i form av understöd till bollhållaren, är viktiga moment för att skapa ett bra djupledsspel framåt och samtidigt behålla bollen inom laget. 5. Passningsinriktat spel Passningsinriktat spel som kännetecknas av flyt. Spelarna är skickliga i mottagning och passning och behärskar korta och långa passningar, framför allt på marken.

26 Målbild- Färdigheter laget
Lagspel Alla spelare är delaktiga i anfallsspelet och i försvarsspelet. Skapa spelbredd och speldjup Laget behöver både spelbredd och speldjup för ett bra anfallsspel. Bollen i rörelse Håll bollen i rörelse och sträva efter flyt i passningsspelet. Flera passningsalternativ Skapa minst två passningsalternativ diagonalt framåt och minst ett diagonalt bakåt (understöd). Numerära överlägen Sträva efter att skapa numerära överlägen i anfallsspelet och undvika numerära underlägen i försvarsspelet. Djupledsspel Sträva efter att spela framåt i djupled. Uppflyttning i anfallsspel Flytta upp laget när bollen spelas framåt. Kollektiva försvarsmetoder Krymp spelytorna för motståndarna genom att laget agerar tillsammans i överflyttningcentrering och uppflyttning- retirering. Pressa med närmsta spelare Närmsta försvarsspelare pressar bollhållaren, övriga spelare täcker ytor eller markerar.

27 Målbild- Färdigheter spelare
Speluppfattning och perception Orientering – lyft blicken och se spelet. Snabb omställning Reagera och ställ snabbt om mellan anfallsspel och försvarsspel. Spelbarhet Sök upp öppna ytor och öppna en passningslinje för bollhållaren. Rättvänd Sträva alltid efter att bli rättvänd. Mottagning Var medveten om vad som ska göras med bollen innan den kommer. Gör en kontrollerad mottagning med första tillslaget bort från press till öppen yta. Passningar på marken och noggrannhet Passa bollen efter marken så ofta som möjligt. Var noggrann med och sträva efter hårda precisa passningar. Driv framåt Driv bollen framåt om det finns yta. Beslutsam 1 mot 1 Var beslutsam i 1 mot 1-situationer. Spela enkelt i anfallsspelet, driv bollen, dribbla förbi försvararen. I försvarsspelet – kom snabbt på försvarssida för att pressa, täcka eller markera. Erövra bollen genom bra press eller genom att bryta framför motståndaren. Avsluta Var beslutsam, använd båda fötterna och skjut med precision och hårdhet men prioritera precision. Skydda målet Skydda målet om motståndaren kommer till avslut genom att samarbeta. Ta bollen Ta bollen innan motståndaren kommer till avslut genom ett bra positionsspel. Coacha medspelare i försvarsspel Coacha medspelare för att förhindra att motspelare kommer till avslut. Igångsättning Lugn igångsättning med utkast eller utspark med precision. Coacha medspelare i anfallsspel Coacha medspelare om passningsalternativ. Agera understödsspelare Agera understödsspelare och spelvändare.

28 ÖVRIGT?


Ladda ner ppt "UTVECKLING OCH FOTBOLLSGLÄDJE PÅ LÄNGRE SIKT."

Liknande presentationer


Google-annonser