Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Trådlösa trygghetslarm

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Trådlösa trygghetslarm"— Presentationens avskrift:

1 Trådlösa trygghetslarm
Solrosens och Parkgårdens vård- och omsorgsboende

2 Carin Stangel Enhetschef Parkgårdens vård- och omsorgsboende

3 Nytt wifi-baserat system för trygghetslarm
Infördes på Solrosen – maj/juni 2016 Infördes på Parkgården – oktober 2016 Personalen är utrustade med mobiltelefoner. Personligt inlogg till telefonen. Larmet tas emot i mobiltelefonen – både genom ljudsignal och röd informationsruta i displayen.

4 Personalen närvaromarkera hos brukaren via en klisterlapp som sitter vid dörren
Kvitterat larm = grön informationsruta Samtlig personal ser att larmet är omhändertaget De boende har försetts med nya larmklockor. På klockan finns en klisterlapp som gör att personalen kan kvittera larmet även om personen inte befinner sig i sin lägenhet.

5 Fördelar med larmsystemet
Ökad trygghet/säkerhet för de boende - Larmen går fram snabbare till personalen.  - Personalen snabbare på plats – den som är närmast kan svara på larmet. - tystare miljö för boende - larmen inte behöver ljuda lika högt när personalen bär larmet i fickan. Bättre för personalen - Alla vet när ett larm blivit omhändertaget och vem som svarat på larmet.  - Bättre överblick över vart i huset kollegorna befinner sig. - Snabbt be kollegorna och hjälp om man exempelvis behöver assistens.

6 Trådlöst nätverk öppnar för nya möjligheter
Trådlöst nätverk på hela Parkården Verksamheten ska köpa in bärbara dator som kan användas till: - Tillsammans kunna fylla i genomförandeplaner och social dokumentation - Lustfyllda aktiviteter för de boende exempelvis titta på filmer på Youtube


Ladda ner ppt "Trådlösa trygghetslarm"

Liknande presentationer


Google-annonser