Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Bygg- och anläggningsprogrammet

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Bygg- och anläggningsprogrammet"— Presentationens avskrift:

1 Bygg- och anläggningsprogrammet
Poängplan – Hahrska gymnasiet Bygg- och anläggningsprogrammet Årskurs 1 (95st platser) Ämne Kurs kod Poäng Engelska 5 ENGENG05 100 Matematik 1a MATMAT01a Svenska 1* SVESVE01 Svenska som andraspråk 1* SVASVA01 Idrott och hälsa 1 IDRIDR01 Bygg och anläggning 1 BYGBYG01 200 Bygg och anläggning 2 * Endast ett altenativ läses 800 Under årskurs 1 på Bygg- och anläggningsprogrammet läses kurser där eleverna får möjlighet att prova på de olika yrkesinriktningar som erbjuds. Inför årskurs 2 gör eleverna ett inriktningsval. Urval till respektive inriktning görs utifrån betygen som i årskurs 1. Om inte önskat val erhålls blir eleven automatiskt placerad där det finns plats om inte andra- och tredjehandsval gjorts, De olika inriktningarna till åk 2 är: Husbyggnad. Yrkesutgångarna är träarbetare, betong och murare. Måleri. Yrkesutgången är byggnadsmålare. Plåtslageri. Yrkesutgången är byggnadsplåtslagare. Anläggningsfordon. (Utbildningen genomförs på Edströmska gymnasiet från och med årskurs 2). Mark och anläggning. (Utbildningen genomförs på Edströmska gymnasiet från och med årskurs 2). Elevernas individuella- samt programfördjupningsval är per automatik de högskoleförberedande kurserna. Elever som absolut inte vill studera dessa kurser gör då ett eget aktivt val till de yrkeskurser som erbjuds som individuella- och programfördjupningskurser. När det gäller inriktningen Husbyggnad gör eleverna ytterligare ett val till åk 3, yrkesutgångarna: Träarbetare. Murare. Under de tre åren ska eleverna göra 15 veckors APL (arbetsplatsförlagd lärande) vilket är obligatoriskt under gymnasietiden.

2 Inriktning – Husbyggnad ÅK 2
I slutet av årskurs 2 väljer elever inom inriktningen husbyggnad en av de två yrkesutgångarna träarbetare eller murare. Om en inriktning har för högt sökantal sker urvalet på de betyg eleverna har fått under årskurs 1 och 2.

3 Inriktning – Husbyggnad ÅK 3
Yrkesutgång – Träarbetare Yrkesutgång – Murare

4 Inriktning - Måleri

5 Inriktning - Byggnadsplåtslageri

6 Inriktning – Anläggningsförare (Edströmska Gy)
OBS!! OBS!! När det gäller val av andra kurser än de som är angivna ovan är det rektor på Edströmska gymnasiet som beslutar om möjligheter till detta. I nuläget finns det endast två inriktningar att söka.

7 VVS- och Fastighetsprogrammet
Poängplan – Hahrska gymnasiet VVS- och Fastighetsprogrammet Årskurs 1 (25 platser) Engelska 5 ENGENG05 100 Matematik 1a MATMAT01a Svenska 1* SVESVE01 Svenska som andra språk 1* SVASVA01 Idrott och hälsa 1 IDRIDR01 Värmelära SYSVÄM0 Verktygs- och materialhantering VEKVEK0 Värmeteknik 1 VVSVÄR01 System uppbyggnad SYSSYT0 * Endast ett alternativ läses. 800 Vid studier på Hahrska gymnasiet och VVS- och fastighetsprogrammet väljs ingen inriktning/ yrkesutgång, under årskurs 1. Alla elever får möjlighet att prova på de olika inriktningarna inför det inriktningsval som sker innan årskurs 2. Urval till respektive kurs görs utifrån de betyg som erhållits under årskurs 1. Antalet platser till respektive inriktning är begränsade (se nedan). Har eleven inte erhållit plats i vald inriktning blir eleven automatiskt placerad där plats finns inom VF-programmet. Blir det färre än 4 sökanden till någon av inriktningarna kommer inte inriktningen att starta. Då erhåller man automatiskt plats i befintlig inriktning. De olika inriktningarna är: VVS. Yrkesutgångarna är VVS-montör. Fastighet. Yrkesutgångarna är fastighetsskötare. Elevernas Individuella- samt programfördjupningsval är per automatik de högskoleförberedande kurserna. Elver som absolut inte vill studera dessa kurser gör då ett eget aktivt val till de yrkeskurser som erbjuds som individuella- och programfördjupningskurser. Under de tre åren ska eleverna göra 15 veckors APL (arbetsplatsförlagd lärande), detta är obligatoriskt.

8 Yrkesutgång – VVS

9 Yrkesutgång – Fastighet
Eftersom inte tillräckligt med sökanden har sökt inriktningen har yrkesutgången inte startats. Nedanstående poängplan är inte i nuläget inte fastställd men kan se ut på följande sätt om antalet sökanden blir tillräckligt.


Ladda ner ppt "Bygg- och anläggningsprogrammet"

Liknande presentationer


Google-annonser