Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Skidting 2017.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Skidting 2017."— Presentationens avskrift:

1 Skidting 2017

2 TÄVLINGSSTATISTIK

3 Distriktstävlingar

4 Distriktstävlingar

5 Distriktstävlingar

6 Distriktstävlingar

7 Distriktstävlingar

8 Pölder cup

9 Långloppsserien * Ej full sträcka
Totalt (snitt senaste 5 år) Rallarloppet (292) * Lövhultsloppet (221) Nybroloppet (246) IKHP Skimarathon (96) Oskarshamnsloppet (28) Amokabelloppet (0) Storebroloppet (0) * Ej full sträcka Oskarshamn avsäger sig att arrangera långlopp 2018. Vinnare av takboxen i långloppscupen blev Niclas Backåberg.

10 Deltagare Vasaloppsveckan

11 Zonverksamheten Skidlek och variation på tävlingarna inte bara klassiskt och fristil ( se tips på Öppna klasser, som instegsmöjlighet för att locka nya att våga tävla Inspiration med tips och råd till träningsupplägg kan man hitta Glöm inte bort möjligheten att få hjälp via Smålands skidstjärna Öka variationen i tävlingsformer.

12

13 Lägerverksamhet 2016 Variation på antalet deltagare kan bero på olika årgångar som ger stora skillnad.

14 ICA/FOLKSAM Aktiva över 16 år kan vara kvar i Folksamgruppen för att minska steget mellan ungdom och junior. De äldsta i Folksamgruppen kommer även att erbjudas att vara med juniorer / seniorer vid vissa tillfällen. Gärna fler 7,5 km distanser för ungdomarna för att minska glappet till junior. Gärna tävla mot andra distrikt tex en Götalandsring i ungdomssprint. Inte för tufft för tjejer att köra xx tävlingar, det är andra anledningar till att tjejer slutar; andra idrotter roligare samt att det är jättetufft att åka längd på tävlingsnivå. Försöka behålla ungdomar som inte vill tävla längre som ledare.

15 GENOMFÖRDA LÄGER Västervik Hestra Hallby Landsbro Idre
Lägret i Idre har mottagits positivt av ungdomarna och detta läger återkommer 2017, men inte vid tävlingshelgen.

16 LÄGER 2017 Västervik - 29 juni-2 juli Äventyrsdag - 19 augusti
Hestra sep IKHP - 30 sep-1 okt Landsbro – 4-5 nov Idre - datum ej bestämt AK vill inte begränsa antalet deltagare på Hestralägret, arbetsgruppen beslutar.

17 Junior/ senior

18 LÄGER 2017 Landsbro 11-16 juli Hestra 9-10 september
Nässjö oktober Fokus på sprint! Mer vila mellan passen i Hestra Åkare födda -02 är välkomna att vara med på lägret i Nässjö.

19 Elitsatsning Nu är gruppen tillräckligt bra för att utvecklas tillsammans. Bra med stöd och gemensamma läger där man lär av varann.

20 Sju senioråkare Förlängda barmarksläger+ två snöläger Stöd i träningsupplägg, styrketräning, teknik mm. Klubben en del av satsningen Upptaktsträff 6-7 maj

21 Resultat

22 Smålands skidstjärna Konstsnö är oerhört viktigt för verksamheten.
Stort intresse i början av säsongen sen tvärtom. Önskemål om att starta tidigare på hösten. Viktigt att föreningarna svarar på enkäten på om det finns intresse av en fortsättning.

23

24 21 träffar 79 ledare, 106 vuxna 150 barn och ungdomar Upplevt bristande intresse senare delen av säsongen. Framtida projekt? Hur får vi ut våra aktiva och föräldrar på tävlingar? Hur får vi ut våra aktiva och föräldrar får vi ut våra aktiva och föräldrar på tävlingar?

25 Motioner inkomna till Tinget
Tävlingsdistanser för Smålands DM Som arrangör av årets DM vill vi väcka diskussionen om aktuella DM-distanser och för all del även rekommendation för andra tävlingar inom distriktet. Vi tycker det ligger i tiden då många har tagit upp frågan sedan Maria Rydqvist (för övrigt från Småland) började prata om detta på internationell nivå. Vi tycker att Smålands Skidförbund kan ta chansen och vara en föregångare i denna fråga. Dessutom genom att fortsatt följa regelverket. I ungdomsklasserna är det och har alltid varit lika distanser men så fort man blir 17 år så har vi i Smålands-DM skilt dem åt. I år körde D km (samma som D14) samtidigt som H17-18 körde dubbla distansen jämfört med när de var ungdomar. Extra tokigt skulle det blivit om någon ställt upp i D70 som då skulle åkt dubbelt så långt som en vältränad junior (givetvis kan även D70 vara vältränade). Vi ser ingen anledning till att det skall skilja något och att alla juniorer kan köra 10 km vilket ligger inom rekommendationen i regelboken.

26 Motioner inkomna till Tinget
När det gäller seniorer så körde D21 10 km och H21 15 km. Tror även här att D21 kan köra samma sträcka som H21, dvs 15 km.

27 Motioner inkomna till Tinget

28 Motioner inkomna till Tinget
Förbättring av Smålands tidtagningsanläggning Efter nästa vinter (2018) går hyrtiden ut för de flesta klubbar som har använt utrustningen. Användningsgraden kunde vara bättre och även undertecknad valde bort anläggningen på Smålands DM delvis på grund av osäkerheten kring hyrchipen. I dagsläget ligger hyrbatcherna från EQ Timing i 100-satser vilket gör att man ofta måste beställa betydligt fler chip än vi behöver. För att få upp användningsgraden på våra distriktstävlingar så förslår jag att vi köper in 100 egna chip och på sikt bekostar detta med nya hyresavtal. Priset per hyrchip är 15 kr + moms och frakt vilket blir 4000 kr för 200 chip på en tävling. Vi skulle alltså tjäna in detta på i stort sett 1 år. Vidare förslår jag inköp av ytterligare ett M2M-abonnemang till mellantidstation nr 2 så att ingen behöver skruva isär utrustningen för att sätta in egna simkort i framtiden.  Daniel Andersson Ordf. Landsbro IF Skidklubb Förslagsställaren fick i uppdrag att ta in offert på 100 chip för distriktstävlingar. LK beslutar om ev. inköp.

29 Tävlingsprogram Rullskidor och Längd säsongen 2017-2018
Öppna klasser för att få fler att tävla. LK får i uppdrag att se över distanserna i motionsklasserna. Gärna fler kvällstävlingar. Tävling mellan klubbar för att få igång aktiva och föräldrar. Gärna en helg mellan DM och GM för elitåkarna. Förslag på GM-helg v. 3. Beslutas på Götalandstinget. USM byter helg, i övrigt få krockar i längdprogrammet det finns goda möjligheter att flytta tävlingar i så fall. Ansökningsförfarandet för ansökningar av tävlingar är ok. Krockar i rullskidprogrammet, preliminärt program skickas ut för att undvika krockar. Om det är bråttom kontakta Johan för förhandsbesked.

30 Utbildning Utbildning i SSF Timing efterfrågas.
Utbildningshelg sista helgen i september med barnutbildning tillsammans med granndistrikten.


Ladda ner ppt "Skidting 2017."

Liknande presentationer


Google-annonser