Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

VÄLKOMNA till Kristianstad Handboll

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "VÄLKOMNA till Kristianstad Handboll"— Presentationens avskrift:

1 VÄLKOMNA till Kristianstad Handboll
Säsongen 2016 / 2017

2 Uppstartsmöte 2016 C4-skolan aula

3 Kvällens Program Välkomna Information från styrelsen
Allmän information om klubben Vilka åtagande har vi som medlemmar i klubben Roller i lagen Frågestund Lagmöte

4 Vision Verksamheten skall drivas sunt ekonomiskt och sträva sportsligt med en hög ambition. Vara en förening med en värdegrund där alla kan trivas. Det gäller såväl spelare och ledare. Utbildningen av spelare och ledare är central i verksamheten. Vår vision skall ligga till grund för att skapa verksamhetsidé, mål och strategier för klubbens framtida utveckling.    Vi vill vara en del av samhället och en del av kommunens viktiga ungdomsverksamheter. Vår vision är att föreningen skapar förutsättningar för att växa och att ge en aktiv fritid med handboll för alla åldrar, i en jämlik och integrerad miljö, där alla gemensamt arbetar för kamratskap, trygghet och glädje. 

5 Verksamhetsidé Genom en gedigen handbollsutbildning för våra spelare i de yngre åren bygga en bas i föreningen med välutbildade spelare. Match och träningsverksamheten skall drivas företrädesvis i arenan. Våra sportsliga ambitioner är att vara nordöstra Skånes, västra Blekinge och södra Smålands alternativ inom damelithandboll. Elitsatsningar skall erbjudas från de som är intresserade när de är 15 år och äldre. Bli en pådrivare för att sprida damhandboll till en allt större publik gärna med användning av ny teknik. Viktigt att utveckla en miljö där spelarna kan få ekonomiskt och socialt stöd för en lång satsning på sin elitkarriär. Skapa en organisation som kan möta kraven på en elitserieförening och att möjliggöra så välutbildade ledare kan ta emot alla de ungdomar som dras till klubben.

6 Mål och strategier Vinna SM Guld.
Avancera i seriesystemet med vårt andra lag HK Kristianstad Elitsatsning för damjuniorer Utöka ungdomsverksamheten med flera lag i alla årskullar. Genom en blandning av egna spelare från vår region kryddat med spetskompetens från andra upptagningsområden utveckla en miljö för damhandbollen. Spelarna erhålla villkor som gör att de kan satsa på sin handboll över en längre period. Utbilda ledare via centralt kursutbud och egen utbildning med specifika kursinnehåll och ämnesval. 2-3 timmar för varje ämne. En lokal spelare på varje position kompletterat med spetskompetens

7 Hemsida http://www3.idrottonline.se/KristianstadHK-Handboll/

8 Våra lag Elitserien Damer HK Kristianstad Flickor A F 03 F 04 F 05
Tjejhandbollsskola Pojkar A P 02

9 Medlemsavgifter Medlemmar födda -02 och äldre 1500:- /år
Medlemmar födda -03 t.o.m :- /år Medlemmar födda -08 och yngre 450:- /år Stödmedlemmar 250:- /år På föräldramötet kan medlemsavgiften betalas med kortläsare (om tid finns) Glöm inte ange namn och personnummer (ååmmdd-xxxx) på den medlemsavgiften avser och komplettera med kontaktuppgifter Sista inbetalningsdagen är (Eller före första seriematchen)

10 Såhär betalar du medlemsavgiften:
All betalning sker på plats under något av nedstående 4 tillfällen (ingen bankgiro- betalning!). Minst ett tillfälle är i samband med ditt barns träning. När du betalar ber vi dig att fylla i ett formulär med personuppgifter. Medlemsavgiften måste vara betald för att få spela match. Vid dessa tillfällen kan du betala: Informationsmötet den 16 augusti. Kortbetalning. Måndag 29 augusti kl 18:10-19:00 i Arena E2. Kortbetalning eller Swish. Tisdag 30 augusti kl 17:45-18:45 i D-hallen. Kortbetalninge eller Swish. Torsdag 1 september kl 17:45-18:15 i D-hallen. Kortbetalning eller Swish. Barn som vill prova på handboll får testa 3 gånger. Information om betalning för dessa kommer senare.

11 Vad får jag som medlem Möjlighet att göra det bästa som finns – träna och spela matcher Möjlighet att åka på cuper med ditt lag Som aktiv medlem, fritt inträde på damlagets matcher 20 % rabatt på alla handbollsrelaterade produkter på Intersport (Härlöv)

12 Åtagande för medlemmar
Lagens egna hemma matcher, hjälpa till med: Kioskförsäljning, Sekreteriatet, Matchvärd, Plocka fram och undan efter sig "Hjälpa till vecka" varje ungdomslag blir tilldelad en vecka per säsong då man skall hjälpa till vid A-lagets hemma matcher och samma vecka hjälpa till med städning av klubblokalen. För lag med många medlemmar kan det bli två veckor per säsong. Sälja Sverigelotten en gång per säsong (20st). Detta brukar vara på hösten! Sälja en Cuplott (3 omgångar) per säsong

13 Åtagande för medlemmar
Några frivilliga punktinstatser där del av vinst går till resp. lagkassa. Oktober bingolotto jubileum Jul/nyår Påsk

14 Entré regler för damlagsmatcher
Aktiva medlemmar går in gratis mot uppvisande av medlemskort. (Gäller ej stödmedlemmar) Tränare Mot uppvisande av säsongskort! Utsedda kommitéledamöter Personer utsedda att hjälpa till vid damlagets hemmamatcher. Dessa skall bära funktionärströja!

15 Matchställ Alla spelare i Kristianstad Handboll får kvittera ut ett matchställ (Tröja och shorts) Spelaren har ansvar för kläderna under hela säsongen Spelaren är ersättningsskyldig för borttappat matchställ Strumpor står varje spelare själv för

16 Profilkläder Vi samarbetar med Intersport (Härlöv)
20 % rabatt på alla handbollsrelaterade produkter Klubbkväll: Inget datum bestämt. Informeras via hemsidan!

17 Bollar De lag som väljer att ha ”personliga boll” kvitterar ut dessa.
Spelaren har ansvar för ”sin” boll under hela säsongen Spelaren är ersättningsskyldig för borttappad boll. Bollarna skall inte märkas med namn.

18 Roller i lagen Tränare / Ledare Lagledare / Lagförälder
Materialansvarig Lotteriansvarig Trivselansvarig Kioskansvarig Webbredaktör Ungdomssektionsmedlem

19 Tränare Ansvarar för lagets träning, att planera och genomföra dem på ett bra sätt. Skall vara klubben behjälplig vid olika arrangemang, ex ”öppna träningar” De skall prata med barnen om etik och moral, även upplysa om faran kring droger, alkohol och tobak. Som ledare har du rätt till en träningsoverall, utbildningsmöjligheter (internt/externt) och sitt uppehälle betalt vid cuper (2 ledare/lag) Man skall som ledare betala stödmedlemsavgift.

20 Lagledare / Lagförälder
Denna personen är tränarens ”högra hand”, tar hand om praktiska detaljer. Hjälpa till att sprida information i laget, tex speltider. Hjälpa till med hotellbokningar, samåkning mm Ett nära samarbete med tränaren är viktigt. Hjälpa till med närvaroregistrering Hjälpa till att medlemsavgifter betalas.

21 Materialansvarig Se till att alla i laget har matchkläder och bollar mm Hålla register över utlämnade kläder och bollar INGA inköp görs av denna person, detta görs via materialansvarig i klubben centralt.

22 Lotteriansvarig Ansvarar för att betalning och redovisning sker på de datum som klubben bestämt. Lotterier som finns i klubben är Sverigelotten och Cuplotteriet. Sverigelotten – varje spelare skall sälja 20 st lotter per säsong Cuplotteriet – Varje spelare skall sälja ett nummer per omgång (3 omgångar per säsong) Frivilliga bingolottoinsatser

23 Cuplotteriet Cuplotteriet går till att betala anmälningsavgifter till våra ungdomslag för olika cuper. I Cuplotteriet köper man ett nummer (00-99) för 200 kr/10 veckor. Dragning varje lördag på jokerdragningen. De två första eller de  två sista siffrorna rätt på joker numret så vinner man 500 kr i presentkort på Intersport. 3 omgångar på 10 veckor, cuplotterna säljas om för en ny omgång. Cuplotten går direkt till ungdomsverksamheten. Medlemmar som inte betalar cuplotten får ej medverka i cuper som lagen ska vara med i.

24 Sverige lotten En skraplott som varje medlem skall sälja 20 st av per säsong. Oftast sker detta på hösten.

25 Trivselansvarig Denna person skall hjälpa till att det händer roliga aktiveter kring laget utanför handbollen. Dessa aktiviteter står inte klubben för utan får tas från lagkassa alt att varje person betalar.

26 Kioskansvarig Samordnar kioskverksamheten i laget vid lagens hemmamatcher / sammandrag. Lathund vad som förväntas av de personer som står i kiosken finns i förrådet i arenan.

27 Webbredaktör Ansvara för att lagets sida på klubbens hemsida är uppdaterad. Det är ok att använda andra informationskanaler om man önskar i lagen som Facebook. Viktigt att tänka på är att om man använder FB skall denna sida vara en sluten sida endast för de som finns i laget.

28 Ungdomssektionsmedlem
Representerar laget på mötena Har ett ansvarsområde inom ungdomssektionen (själv eller delat) Ansvarar för att föra informationen från möte vidare till sitt lag. Ungdomssektionen har samma typer av ansvarsområde som finns i lagen. Som representant skall man betala stödmedlemsavgift

29 Viktigt att tänka på ! Det är INTE tillåtet att sälja för sitt eget lag till lagkassan vid lagets hemma matcher, alla intäkter vid dessa tillfälle går till klubben för att täcka domaravgifter, hallar mm. När laget väljer att sälja för lagkassans räkning är det viktigt att tänka på att använda namnet Kristianstads handboll med respekt.

30 Kontakta ungdomssektionen! us@kristianstadhandboll.se

31 Vi hjälps åt ! Tränaren tränar Domaren dömer Föräldrar hejar

32 Frågor...?

33 Lagmöte


Ladda ner ppt "VÄLKOMNA till Kristianstad Handboll"

Liknande presentationer


Google-annonser