Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Alma resumé. När flyktingströmmen tilltog i september, anlände flyktingar med båt till Trelleborgs hamn och med tåg till Malmö centralstation.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Alma resumé. När flyktingströmmen tilltog i september, anlände flyktingar med båt till Trelleborgs hamn och med tåg till Malmö centralstation."— Presentationens avskrift:

1 Alma 150908- resumé

2 När flyktingströmmen tilltog i september, anlände flyktingar med båt till Trelleborgs hamn och med tåg till Malmö centralstation. Polispersonalen hade i uppgift att understödja Migrationsverket i deras arbete med mottagande av flyktingar. Till en början hanterades uppgifterna av lokal resurs som sedan fick förstärkning av regional resurs och till slut även nationell resursförstärkning. Inriktningen har skiftat flera gånger under kommenderingen. Ofta med mycket kort varsel. Tillsammans har poliser från hela Sverige genom engagemang och initiativförmåga, utan tidigare bekantskap med varandra eller särskild kompetens för uppgiften, självständigt utformat och ständigt utvecklat det arbete vi genomför idag med bravur.

3 Malmö centralstation

4 Posthusplatsen

5 Trelleborgs hamn

6 Jägersro parkeringsplats

7 Jägersbo hotell

8 Migrationsverket

9 Gränskontroll infördes Partiell gränskontroll med fokus på Malmö, Hyllie Malmö, Lernacken Malmö, hamnen Trelleborg, hamnen Helsingborg, hamnen

10 Hyllie

11

12 Hyllie - bodarna

13 Migrationsverket

14

15 MalmöMässan

16 Gränskontroll Lernacken Öresundsbron

17 ID-kontroller på Kastrups flygplats Efter införandet av ID-kontroller på Kastrup, minskade flödet på Hyllie i princip ner till noll flyktingar. Sedan införandet, tenderar Trelleborg att öka igen.

18 ID kontroller Kastrups flygplats

19 Alma i siffror Högsta antal per dygn 2094st 151108 Lägst antal per dygn 17st 160115 Gränskontroll ID-kontroll

20 Pjäser Migrantlägret Palestinalägret Poliser kvar på färjan från Trelleborg mot Tyskland SD landsdagar i Lund Checkpoint Charlie på Migrationsverket Eventuella båtflyktingar på Österlen Båtflyktingar i Öresund Flyktingar till fots över Öresundsbron Närstående krig med Danmark Biljakt som slutar i diket Poliser kvar på tåget in i Danmark Poliser på CPH ”ingriper” mot kvinna Vinterkräksjukan på MalmöMässan Demo på CPH Förhöjt terrorhot Hot mot Emporia köpcentrum

21 Slut


Ladda ner ppt "Alma resumé. När flyktingströmmen tilltog i september, anlände flyktingar med båt till Trelleborgs hamn och med tåg till Malmö centralstation."

Liknande presentationer


Google-annonser