Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Skrivregler AV: ANTON, SARA OCH JOCKE. Styckindelning  Förstå och Handling  Blankrad eller Indrag  Andvänds i ?  Viktigt för att ?  Grundregler och.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Skrivregler AV: ANTON, SARA OCH JOCKE. Styckindelning  Förstå och Handling  Blankrad eller Indrag  Andvänds i ?  Viktigt för att ?  Grundregler och."— Presentationens avskrift:

1 Skrivregler AV: ANTON, SARA OCH JOCKE

2 Styckindelning  Förstå och Handling  Blankrad eller Indrag  Andvänds i ?  Viktigt för att ?  Grundregler och tips  Beskriving- Handling  Viktiga tankar

3 Uppgifter Styckeindelning  Jag tycker att det är bra att rökning är förbjuden på resturanger, för rökarna skadar även ickerökarna som är i lokalen. Dessutom blir det lättare för dem som röker att sluta när det inte kan ta en cigarrett till kaffet efter maten.

4 Ordning och reda  Ordning och reda i språket  Använd språket korrekt  Argumentera Exempel: För de första var inte maten god. För det andra var den kall.  Poesi

5  Det vi försöker lära er är att vid vissa uttryck så kan man inte bara sluta direkt efter det. Istället så ska man följa det med ett visst uttryck för att det ska bli rätt.

6  Han kunde omöjligt följa med på resan. Dels saknade han ett giltigt pass. Några pengar hade han inte heller.  Han kunde omöjligt följa med på resan. Dels saknade han ett giltigt pass, dels hade han inte några pengar.

7  Både... och  För det första... för det andra  Varken... eller  Ömsom... ömsom  Ju... desto  Antingen... eller  Såväl... som


Ladda ner ppt "Skrivregler AV: ANTON, SARA OCH JOCKE. Styckindelning  Förstå och Handling  Blankrad eller Indrag  Andvänds i ?  Viktigt för att ?  Grundregler och."

Liknande presentationer


Google-annonser