Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Min friggebod Skiss i 3D Miljö/omgivning Vad den ska användas till Material Motivera materialval Jämför med ett annat material, varför är ditt val bättre?

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Min friggebod Skiss i 3D Miljö/omgivning Vad den ska användas till Material Motivera materialval Jämför med ett annat material, varför är ditt val bättre?"— Presentationens avskrift:

1 Min friggebod Skiss i 3D Miljö/omgivning Vad den ska användas till Material Motivera materialval Jämför med ett annat material, varför är ditt val bättre?

2 Ritningar Skala 1:20 Golv Väggar Takstolar Ev kompletterande ritningar Dörrar och fönster ska synas Mått i verkligheten

3 Min arbetsprocess Berätta om hur du har arbetat och vad du har gjort. Extra viktigt för er som har arbetat i par. Foton tagna under arbetets gång

4 Modellen Foto på den färdiga modellen Beskriv hur den är konstruerad för att vara hållfast och stabil Jämför din modell med ett verkligt bygge, t. ex skolan eller Eiffeltornet. ”Skolan är byggd av tegel vilket är väldigt stabilt men inte så snyggt. Teglet måste brännas och transporteras långt vilket kräver mycket energi och bidrar till utsläpp av fossila bränslen”

5 Modellen, forts. ”Eiffeltornet är stabilt eftersom det är konstruerat med fackverk, det gör att det inte börjar svaja eftersom det kan blåsa rakt igenom. Hade det varit täckt med väggar skulle det inte vara stabilt på samma sätt. Det är högt och smalt men bredare i botten. Det går heller inte åt lika mycket material eftersom det bara är fackverk.” Jämför ditt bygge med en äldre byggnad. På vilket sätt är de lika i sin konstruktion och på vilket sätt har byggnadstekniken utvecklats?

6 El Skriv vad du har valt och varför. Hur påverkar ditt val hållbar utveckling? T. ex ”Jag har valt solceller för att det är bra för miljön eftersom det inte behövs några fossila bränslen eller förstör miljön. Det är bättre än vindkraft tycker jag för att det låter så mycket och stör de som bor nära.”

7 Värme Skriv vad du har valt och varför. Hur påverkar ditt val hållbar utveckling? T. ex ”Jag har valt bergvärme för att det förbrukar inte några fossila bränslen. Det tycker jag är bättre än solfångare som inte känns lika effektivt tycker jag, eller. Däremot var det ganska dyrt att borra, men det kommer att löna sig i längden.”

8 Drivkraft bakom teknikutveckling Varför har alla smarta saker utvecklats?


Ladda ner ppt "Min friggebod Skiss i 3D Miljö/omgivning Vad den ska användas till Material Motivera materialval Jämför med ett annat material, varför är ditt val bättre?"

Liknande presentationer


Google-annonser