Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Mångfald och Tolerans. www.mentor.se kön ålder funktionshinder religion etnicitetsexuell läggning socioekonomisk bakgrund allas lika värde främja jämställdhet.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Mångfald och Tolerans. www.mentor.se kön ålder funktionshinder religion etnicitetsexuell läggning socioekonomisk bakgrund allas lika värde främja jämställdhet."— Presentationens avskrift:

1 Mångfald och Tolerans

2 www.mentor.se kön ålder funktionshinder religion etnicitetsexuell läggning socioekonomisk bakgrund allas lika värde främja jämställdhet och jämlikhet motverka diskriminering Enligt Wikipedia innebär mångfald en variation av egenskaper hos olika individer i en social grupp ett fördomsfritt samhällesamexistens Enligt Svenska Akademiens Ordbok är ett förhållande växlande och varierande om det är mångfaldigt Begreppen mångfald och tolerans

3 www.mentor.se Rebecca: En tjej på 27 år som haft ätstörningar från det att hon var 6 år. Rebecca blev friskförklarad första gången när hon var 15 år, hon blev sedan utsatt för övergrepp på nyår samma år vilket ledde till ätstörningar igen. Hon blev återigen friskförklarad när hon var 18 år. Idag driver Rebecca ett eget företag inom onlineterapi. Daniel: En kille på 28 år som växt upp som homosexuell i den lilla orten Bengtsfors i Dalsland. Daniel har haft många motgångar, han har utsatts för slag och kränkning på grund av sin sexuella läggning. Idag arbetar Daniel som flygvärd på Norwegian med bas i Stockholm. Filmen ”Gör det bara”

4 www.mentor.se Antoni: En man på 40 år, född och uppvuxen i Frankrike. Antoni blev förlamad efter en krigsskada och är första rullstolsburna personen i världen som har ett proffskort för internationella tävlingar inom bodybuilding. Idag arbetar Antoni som personlig tränare i sitt eget gym. Erica: En tjej på 30 år som växt upp med alkoholiserade föräldrar. Ericas mamma dog i en bilolycka när Erica var 8 år, det var Ericas pappa som körde påverkad. Erica blev utstött från sin far och "styvmamma". Erica flyttade till Stockholm och fick ett jobb som säljare, det blev vägen upp för henne. Filmen ”Gör det bara”

5 www.mentor.se Diskussionsfrågor  Vilka frågor/funderingar har du haft efter filmen?  Hur kopplar du samman begreppen mångfald och tolerans som fanns i tankekartan med de karaktärer som filmen visar? Filmen ”Gör det bara”

6 www.mentor.se Värderingsövning 1 1 2 3 4 - Hur gammal är personen? - Vilken religion har personen? - Tror ni att personen har en utbildning? Om ja, vilken? - Vad arbetar personen med? - Bor personen på landet eller inne i stan? Bor personen i en lägenhet eller i ett hus? - Vilken sexuell läggning har personen (hetero-, homo-, bisexuell etc.)?

7 www.mentor.se George George är 30 år, kristen (grekisk-ortodox), utbildad jurist som arbetar som åklagare. George bor i en lägenhet inne i stan. Han är heterosexuell. Värderingsövning 1 Maja Maja är 27 år, ateist, utbildad till sjuksköterska och arbetar som det idag. Maja bor i en lägenhet inne i stan. Hon är heterosexuell.

8 www.mentor.se Emelie Emelie är 25 år, ateist, utbildad livesändningsspecialist och arbetar idag som fritidspedagog. Emelie bor i ett hus på landet. Hon är bisexuell. Värderingsövning 1 Johanna Johanna är 26 år och kristen. Hon utbildar sig idag till marknads ekonom på IHM och arbetar som supervisor på McDonalds. Johanna bor i ett hus på landet. Hon är homosexuell.

9 www.mentor.se 1.För mig betyder lika rättigheter för alla människor att… 2.Det finns mycket fördomar i samhället, för att minska fördomarna kan jag… 3.Exempelvis är en högskoleutbildad person lika mycket värd som en person som inte är högskoleutbildad eftersom… 4.Det är viktigt att jag bemöter alla människor på samma sätt då… 5.Att jag respekterar alla människor oavsett etnicitet, kön, religion, sexuell läggning etc. innebär att jag… 6.Jag kan bli vad jag vill om jag… 7.Jag tror att mångfald och tolerans i samhället betyder att… 8.Om jag fick möjligheten att förändra världen under en dag så skulle jag... Värderingsövning 2

10 www.mentor.se Tack!


Ladda ner ppt "Mångfald och Tolerans. www.mentor.se kön ålder funktionshinder religion etnicitetsexuell läggning socioekonomisk bakgrund allas lika värde främja jämställdhet."

Liknande presentationer


Google-annonser