Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Alkohol Vad menar vi när vi pratar om alkohol? Etanol eller C 2 H 5 OH Etanolmolekylen är både vattenlöslig och fettlöslig. Det innebär att den kan ta.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Alkohol Vad menar vi när vi pratar om alkohol? Etanol eller C 2 H 5 OH Etanolmolekylen är både vattenlöslig och fettlöslig. Det innebär att den kan ta."— Presentationens avskrift:

1 Alkohol Vad menar vi när vi pratar om alkohol? Etanol eller C 2 H 5 OH Etanolmolekylen är både vattenlöslig och fettlöslig. Det innebär att den kan ta sig igenom alla kroppens membran. Därför påverkar den dig på MÅNGA olika sätt.

2 Varför pratar vi om alkohol?

3 Hjärnan och alkohol Hjärnan påverkas av alkohol. Detta leder till att du får: problem med dina rörelser, både stora och små. förmågan att tolka omvärlden försämras. förmågan att bedöma risker försämras. synen blir sämre.

4 Andra delar av kroppen som påverkas direkt av alkohol är: Magsäcken, frätskador. Levern, kroppens reningsverk. Alkohol påverkar även dina könshormoner. Långvarigt användande av alkohol hos män ger minskande halter av testosteron och hos kvinnor minskande halter av östrogen.

5 Levern bryter ned alkoholen. I levern klipper enzymer sönder Etanolmolekylen till först Ättikssyra och sedan vatten och koldioxid. I snitt tar det levern 3 timmar att förbränna en ½ liter starköl. MEN detta kan variera mycket från person till person.


Ladda ner ppt "Alkohol Vad menar vi när vi pratar om alkohol? Etanol eller C 2 H 5 OH Etanolmolekylen är både vattenlöslig och fettlöslig. Det innebär att den kan ta."

Liknande presentationer


Google-annonser