Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Fibrer Fibrer är kolhydrater som kroppen inte kan bryta ner. Fibrer är gjord av ett korn. Vad är fibrer? Fibrer kommer ifrån växtriket. Växtriket är.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Fibrer Fibrer är kolhydrater som kroppen inte kan bryta ner. Fibrer är gjord av ett korn. Vad är fibrer? Fibrer kommer ifrån växtriket. Växtriket är."— Presentationens avskrift:

1

2 Fibrer

3 Fibrer är kolhydrater som kroppen inte kan bryta ner. Fibrer är gjord av ett korn. Vad är fibrer? Fibrer kommer ifrån växtriket. Växtriket är alla växter och i alla växter finns fibrer speciellt i hårda växter t.ex. bark och på skalet av frön. Vart kommer fibrer ifrån? Vi måste äta fibrer så att våra tarmar ska fungera normalt och för att vi inte ska får förstoppning eller sjukdomar. Varför måste man äta fibrer? Hur får vi i oss fibrer? vi får i oss fibrer när vi äter nyttig mat som t.ex. grönsaker, frukt, fullkornspasta, grovt bröd, ärtor och frön… Vad är fibrer bra för? Fibrer skyddar mot tjocktarmscancer. Fibrer skyddar infektioner och inflammationer i tjocktarmen. Att tänka på Vid trög mage så måste man dricka tillräckligt med vatten för att få en väl fungerande tarm. Om du har problem med tarmarna så kan du minska snabba kolhydrater som t.ex. vitt bröd, pasta och ris…


Ladda ner ppt "Fibrer Fibrer är kolhydrater som kroppen inte kan bryta ner. Fibrer är gjord av ett korn. Vad är fibrer? Fibrer kommer ifrån växtriket. Växtriket är."

Liknande presentationer


Google-annonser