Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

PLURAL I TYSKA. Det finns olika sätt att bilda plural på i tyska. Alla substantiv har dock en sak gemensamt och det är att alla har samma bestämd artikel:

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "PLURAL I TYSKA. Det finns olika sätt att bilda plural på i tyska. Alla substantiv har dock en sak gemensamt och det är att alla har samma bestämd artikel:"— Presentationens avskrift:

1 PLURAL I TYSKA

2 Det finns olika sätt att bilda plural på i tyska. Alla substantiv har dock en sak gemensamt och det är att alla har samma bestämd artikel: Nämligen DIE i nominativ och ackusativ, ändras dock i dativ Det spelar ingen roll om det är die, das eller der i singular i plural är det die

3 Hur vet man vilken pluraländelse som substantiven har? Finns ett enkelt svar: Man får lära sig det genom att plugga in det…..

4 En del substantiv ser likadana ut i singular och plural men de flesta får ändelser med omljud. Det är viktigt att man lär sig både singular och pluralformen när man lär sig glosor.

5 Ex:skrivs i gloslistan: Ein Lehrerzwei Lehrerder Lehrer -, kan också stå 0 efter Ein Tierzwei Tieredas Tier -e Eine Frauzwei Frauendie Frau- en Ein Landzwei Länderdas Land ¨-er

6 Övningar att göra Sid 14 övning 4 Sid 15 övning 5 & 6 Sid 16 övning 7 & 8 Sid 17 övning 9 stencil Gör klart gamla övningar


Ladda ner ppt "PLURAL I TYSKA. Det finns olika sätt att bilda plural på i tyska. Alla substantiv har dock en sak gemensamt och det är att alla har samma bestämd artikel:"

Liknande presentationer


Google-annonser