Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

BIG DATA. Så här går det till : Varje webbplatsbesök används för att bygga upp en personlig profil. Den kan innehålla information om personliga intressen,

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "BIG DATA. Så här går det till : Varje webbplatsbesök används för att bygga upp en personlig profil. Den kan innehålla information om personliga intressen,"— Presentationens avskrift:

1 BIG DATA

2 Så här går det till : Varje webbplatsbesök används för att bygga upp en personlig profil. Den kan innehålla information om personliga intressen, var man bor och annat som är intressant för reklamköpare. Eftersom många spårare finns på tio- eller hundratusentals webbplatser kan de lägga omfattande mönster som visar hur en person har rört sig över nätet.

3 INTERNET ÄR OFFENTLIGT På Internet kan all aktivitet spåras och det gäller även din telefon. Var är du ? Var har du varit ? Vem har du talat med ? Vilka hemsidor har du besökt ? Vad har du köpt med betalkort ? Vad har du köpt på nätet ?

4 Hur används det ? All data kan tas fram eller säljas vidare till företag som kan göra personliga profiler på dig och rikta reklam till dig som återspeglar det du varit intresserad av. Säkerhetstjänster, polis, olika myndigheter och datakunniga kan använda dessa informationer på gott och ont.

5

6

7


Ladda ner ppt "BIG DATA. Så här går det till : Varje webbplatsbesök används för att bygga upp en personlig profil. Den kan innehålla information om personliga intressen,"

Liknande presentationer


Google-annonser