Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

BETYG Hur? Vad? Varför?. Varför? För att riksdagen har bestämt det! (Men det finns fler anledningar…)

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "BETYG Hur? Vad? Varför?. Varför? För att riksdagen har bestämt det! (Men det finns fler anledningar…)"— Presentationens avskrift:

1 BETYG Hur? Vad? Varför?

2 Varför? För att riksdagen har bestämt det! (Men det finns fler anledningar…)

3

4 Lgr11 Hur det ska vara i skolan Vad som är meningen med undervisningen Vad som ska läras ut Vilka krav som gäller för olika betyg

5 Betygsskalan A – F (A – E är godkända betyg, F är inte godkänt) Olika krav och betyg i olika ämnen NO = 3 ämnen, SO = 4 ämnen

6 Vilket betyg får jag? För det första: Vi betygsätter inte flit, intresse eller uppförande! Men: det kan så klart bidra till att du lär dig mer och på så sätt kan nå ett högre betygssteg!

7 Varje ämne har flera olika kunskapskrav, Kunskapskraven har nivå E, C och A, För att bli godkänd i ett ämne krävs det att du har nått minst E-nivå på alla kunskapskrav! För att få A i ett ämne krävs det att du har nått A-nivå på alla kunskapskrav! Betygen D och B får du om du hamnar mellan de andra betygsstegen. Vilket betyg får jag?

8 Vad är det för skillnad på E och A? Du ska göra samma sak på E-nivå som på A-nivå och det som skiljer dem åt är hur väl du gör det, Exempel från svenskan: E: …visar eleven en grundläggande läsförståelse. C: … visar eleven god läsförståelse. A: … visar eleven mycket god läsförståelse.

9 Kom ihåg! Betyg är inte allt! Betyg handlar inte om hur du är som person! Det är bara slutbetyget i nian som räknas när du söker till gymnasiet! Ta det lugnt!

10


Ladda ner ppt "BETYG Hur? Vad? Varför?. Varför? För att riksdagen har bestämt det! (Men det finns fler anledningar…)"

Liknande presentationer


Google-annonser