Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

  "Frågan om Åland i historisk tid är så enkel och klar, att det måste förvåna, att man t.o.m. i den diplomatiska aktion, som från svenskt håll.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "  "Frågan om Åland i historisk tid är så enkel och klar, att det måste förvåna, att man t.o.m. i den diplomatiska aktion, som från svenskt håll."— Presentationens avskrift:

1

2

3

4

5   "Frågan om Åland i historisk tid är så enkel och klar, att det måste förvåna, att man t.o.m. i den diplomatiska aktion, som från svenskt håll vänder sig till den stora fredskongressen, sökt argumentera ur Ålands historia. Alla försök att för Åland skapa en annan historisk rätt än för det övriga Finland förefalla som godtyckliga visioner. Det är också först under Ålandsfrågans sista skede man klädt mak­ tintressena i sådana rättsanspråks dräkt.” M.G. Schybergson: Ålands ställning i historisk tid, Finsk tidskrift 1919

6

7

8

9

10

11 1118

12

13

14 1956 restes tingsstenen vid Saltviks kyrka som en hyllning till "åländsk självhävdelse och självstyrelse genom tiderna” 1958 restes frihetsstenen till minne av bondeupproret 1808

15

16

17

18

19


Ladda ner ppt "  "Frågan om Åland i historisk tid är så enkel och klar, att det måste förvåna, att man t.o.m. i den diplomatiska aktion, som från svenskt håll."

Liknande presentationer


Google-annonser