Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

 SYFTE: Utveckla kunskaper om och intresse för arbete, ekonomi och konsumtion i hemmet.  Utveckla kunskaper om konsumtionens villkor, om sparande, krediter.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: " SYFTE: Utveckla kunskaper om och intresse för arbete, ekonomi och konsumtion i hemmet.  Utveckla kunskaper om konsumtionens villkor, om sparande, krediter."— Presentationens avskrift:

1  SYFTE: Utveckla kunskaper om och intresse för arbete, ekonomi och konsumtion i hemmet.  Utveckla kunskaper om konsumtionens villkor, om sparande, krediter och lån.  HUR? Film, Instuderingsfrågor, olika Case.  Test på vad man kan lekt 4.

2 Öppet köp Bytesrätt Konsumentköplagen Konsumenttjänstlagen Distans- och hemförsäljningslagen Reklamation Testa dig själv: http://www.konsumentverket.se/Skola/K unskapsbank/Testa-dina-kunskaper/ http://www.konsumentverket.se/Skola/K unskapsbank/Testa-dina-kunskaper/

3  Lisa köpte ett par hörlurar för 795:-. Vid köpet utlovades 10 dagars öppet köp. Lisa var inte nöjd med hörlurarna utan gick tillbaka till affären för att få tillbaka sina pengar.  I butiken nekades hon detta eftersom hon hade slängt kartongen de låg i.  Lisa krävde att få tillbaka det hon betalat för hörlurarna. Säljaren gick INTE med på kravet.  Kravet för öppet köp var att varan lämnades tillbaka oskadd och i orginalkartongen.  Eftersom att Lisa hade slängt kartongen godtog man inte att köpet gick tillbaka.  VILKEN BEDÖMNING TROR NI ATT ARN GJORDE?

4  Öppet köp –  ARN konstaterar att öppet köp inte är ngn rättighet som konsumenten her enligt den konsumenträttsliga lagstiftningen. Öppet köp är frivilligt för säljaren.  Förutom att en köpt vara ska återlämnas i oförändrat skick har säljaren möjlighet att kräva att varan ska återlämnas i originalförpackningen.  Eftersom att originalförpackningen inte finns kvar har Lisa inte rätt att kräva att få pengarna tillbaka.


Ladda ner ppt " SYFTE: Utveckla kunskaper om och intresse för arbete, ekonomi och konsumtion i hemmet.  Utveckla kunskaper om konsumtionens villkor, om sparande, krediter."

Liknande presentationer


Google-annonser