Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Hysterektomier. Standardpatienter Kriterierna för standardpatienterna är utformade så att utifrån att ingen av dessa patienter remitteras till annat sjukhus.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Hysterektomier. Standardpatienter Kriterierna för standardpatienterna är utformade så att utifrån att ingen av dessa patienter remitteras till annat sjukhus."— Presentationens avskrift:

1 Hysterektomier

2 Standardpatienter Kriterierna för standardpatienterna är utformade så att utifrån att ingen av dessa patienter remitteras till annat sjukhus. Hysterektomi på benign indikation endometrios exkluderade ASA 1-2, BMI <35 och ålder 30-60 år Standardpatienterna omfattar drygt ¾ av hela patientmaterialet med en spridning mellan klinikerna från 63-95 %

3 Val av opmetod ej beroende av patienttyp Om enbart hysterektomier som utförs på ”standardpatienter” ändå stora skillnader i hur klinikerna använder sig av de olika operationsmetoderna.

4 Metodförändring över tid Över tid minskande andel abdominella hysterektomier Flera kliniker har gjort stora ”hopp”

5 Robotkirurgi för hysterektomi på benign indikation Robot i stället för vaginal hyst? Robot för att den finns? Robotkirurgi för övning? Motiverat???

6 Operationstiden för ”standardpatienter” Operationstid (medel) ca 90 min. Varierar kraftigt mellan klinikerna. 1 till 2 ½ timma, för samma standardingrepp med liknande svårighetsgrad.

7 Planerad sjukskrivning Varierar mellan klinikerna från knappt 3 veckor till 5 veckor.

8

9 Planerade återbesök Drygt 10 % av patienterna känner inte till om det planerades ett återbesök. Återbesök spridning mellan klinikerna från 5 till 30 %

10 Nationell kvalitetsparameter Patient som inte haft återbesök skall få kontakt om hon så önskar.


Ladda ner ppt "Hysterektomier. Standardpatienter Kriterierna för standardpatienterna är utformade så att utifrån att ingen av dessa patienter remitteras till annat sjukhus."

Liknande presentationer


Google-annonser