Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Ann-Charlotte Roupé, Lerbäckskolan, Lund –

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Ann-Charlotte Roupé, Lerbäckskolan, Lund –"— Presentationens avskrift:

1 Ann-Charlotte Roupé, Lerbäckskolan, Lund – www.lektion.se
FN FN betyder Förenta Nationerna. FN är en organisation som bildades efter andra världskriget, den 24 oktober Därför firar vi alltid FN-dagen den 24 oktober. Alla länder får vara med, det finns över 190 medlemmar. I FN ska olika länder kunna prata med varandra och lösa sina problem utan krig. Ann-Charlotte Roupé, Lerbäckskolan, Lund –

2 FN-flaggan

3 FN-högkvarteret ligger i New York.
Förenta nationernas generalsekreterare är chef för FN-organisationen. Sedan 2007 är är Ban Ki-Moon från Sydkorea generalsekreterare. Mellan 1953 och 1961 hade FN en svensk generalsekreterare, han hette Dag Hammarskjöld.

4 Förklaringen om de mänskliga rättigheterna:
Alla människor är födda fria och med samma värde och rättigheter. Alla människor kan tänka själva. Människor vet vad som är rätt och fel och ska visa varandra respekt och hänsyn.

5 Alla människor ska behandlas lika och ha samma rättigheter.
Förklaringen om mänskliga rättigheter gäller för alla människor. Den gäller för människor från olika folk, med olika hudfärg, för män och kvinnor, för människor som talar olika språk, för människor som har olika religion, för människor från alla länder, för människor som tycker olika om politik eller om andra saker. Alla människor ska behandlas lika och ha samma rättigheter.


Ladda ner ppt "Ann-Charlotte Roupé, Lerbäckskolan, Lund –"

Liknande presentationer


Google-annonser