Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

- På fredag får vi besök på skolan. Nu ska ni få veta lite mer om de som kommer hit. ASTRONAUT OCH KOSMONAUTBESÖK.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "- På fredag får vi besök på skolan. Nu ska ni få veta lite mer om de som kommer hit. ASTRONAUT OCH KOSMONAUTBESÖK."— Presentationens avskrift:

1 - På fredag får vi besök på skolan. Nu ska ni få veta lite mer om de som kommer hit. ASTRONAUT OCH KOSMONAUTBESÖK

2 ASTRONAUT JOHN L PHILLIPS John är 64 år och kommer från USA. Han är pensionerad från NASA. John har gjort 3 rymdfärder. Han har totalt varit i rymden 190 dagar, 21 timmar och 54 minuter. På expedition 11 var han totalt uppe i rymden 6 månader i sträck. John har åkt både rymdfärjor och Soyuz raket till och från ISS. … vi har inte hittat så mycket kring vad John gör på sin fritid – vi får se om det är något han väljer att berätta om …

3

4 KOSMONAUT OLEG KOTOV Oleg är 49 år och kommer från Ryssland. Han är fortfarande aktiv, och var senast i rymden förra året. Oleg har gjort 3 resor till ISS. Han har totalt varit i rymden 526 dagar, 5 timmar och 4 minuter. Oleg har åkt Soyuz raket till och från ISS. Han har tagit den olympiska facklan med sig på en av sina rymdpromenader. Han gillar att dyka och arbeta med datorer.

5

6 JOHN ÅKER TILL ISS Här ser vi en film när rymdfärjan Endeavour startar från Kennedy Space Center. STS-100

7 OLEG LÄMNAR ISS TMA – 10 Här ser vi en film som handlar om Oleg när han lämnar ISS


Ladda ner ppt "- På fredag får vi besök på skolan. Nu ska ni få veta lite mer om de som kommer hit. ASTRONAUT OCH KOSMONAUTBESÖK."

Liknande presentationer


Google-annonser