Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Hinduismen är den äldsta av världsreligionerna Den har ingen direkt grundare. Hindu betyder indier. I Indien är 80% av befolkningen hinduer.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Hinduismen är den äldsta av världsreligionerna Den har ingen direkt grundare. Hindu betyder indier. I Indien är 80% av befolkningen hinduer."— Presentationens avskrift:

1

2 Hinduismen är den äldsta av världsreligionerna Den har ingen direkt grundare. Hindu betyder indier. I Indien är 80% av befolkningen hinduer.

3 Hindu Dharma

4 Hinduismen Ingen bestämd lära eller trosbekännelse. Traditionerna kan vara mycket olika i olika delar av Indien. Men gemensamt är tron på återfödelse- reinkarnation.

5 Rekarnation Rekarnation betyder återfödelse. Hinduerna tror att efter döden så åter föds man om i en ny skepnad. Men målet är att slippa återfödas och nå…..

6 Moksha Det slutgiltiga tillståndet, när man slipper återfödas.

7 Olika vägar för att slippa återfödas och nå Moksha: Bön och meditation. Stora kunskaper om religionen och dess skrifter. Tänka på andra och göra goda gärningar.

8 Synen på gudar De flesta hinduer anser inte att de tror flera gudar utan att det är Braham som visar sig i olika skepnader.

9 Shiva vishnu Ganesha

10 Ganges Badar för att rena själen och kroppen. Gudarnas gåva till människorna. Vattnet har gudomlig kraft. Vattnet förorenat.

11 Kon är helig

12 Texter: Veda böckerna Bhagvagita Upanishaderna Ramayanasagan

13 Harmoni

14 Högtider Holi Diwali

15 Kastsystemet Förbjudet enligt Indisklag. Delar upp människor i olika grupper. Ditt tidigare liv bestämmer vilket kast du föds hyjtill.

16 Filmer om Hinduismen: https://www.youtube.com/watch?v=Iy2pD1x--bw https://www.youtube.com/watch?v=-PisjngkBv0 https://www.youtube.com/watch?v=KD3diSznDxo


Ladda ner ppt "Hinduismen är den äldsta av världsreligionerna Den har ingen direkt grundare. Hindu betyder indier. I Indien är 80% av befolkningen hinduer."

Liknande presentationer


Google-annonser