Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

John bauer Av: Anton Grennborg, VT-08.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "John bauer Av: Anton Grennborg, VT-08."— Presentationens avskrift:

1 John bauer Av: Anton Grennborg, VT-08

2 John Bauer Född 4 Juni, 1882 i Jönköping, död 1918 på Vättern. Hans far, Joseph Bauer kom från Bayern, och hans mor var uppväxt i Jönköpingstrakten När han var sexton så reste han till Stockholm för att börja studera konst på konstakademin. Han ansågs dock för ung, och gick därför i stället vidare till Althins målarskola. Två år senare kom han in på Konstakademien, och blev där illustratör.

3 Mer om John Bauer År 1906 gifte han sig med en kvinna, som han mött på Konstakademien; Ester Ellqvist. Tillsammans reste de sedan till Sydtyskland och Italien, där de genomgick en studiebevandring som varade i ett år. År 1907 började han illustrera sagosamlingen ”bland tomtar och troll”. Detta höll han på med åren 1908 till 1915. Bauer arbetade samtidigt med andra projekt; sagospel för barn, freskomålningar och libretton . År 1915 så föddes John och esters son Bengt, men han kallades putte. Den 20 november år 1918, omkom John, Ester och deras treårige son Bengt, då kanalbåten Per Brahe välte under en storm ute på Vättern.

4 Bildanalys ”Trollen och tomtepojken.”
Bilden föreställer en massa troll som har hittat en lite tomtepojke. Bilden går i grågrön ton. Och har mycket runda och mjuka former. Akvarell och tusch

5 Bildanalys Av ”Humpe” Bilden föreställer trollet humpe som sitter i sin mammas famn Mörkare färger mycket grönt. Bilden har mycket mjuka och runda former. Akvarell och tusch Konstnären har antagligen försökt att förmedla känslan över samhörighet, dom ser aningen rädda ut. Som om dom vore utsatta på nått sätt Personligen tycker jag att den är rätt tråkig. Den är rätt vacker, men det är inte riktigt min smak.

6 Bild Analys av ”Ester i stugan”
Bilden föreställer Johns frus Ester. Den här bilden har en hel del blått i sig. Men även orange och svart. Bilden enligt mig är rätt tråkig, inte alls min stil.

7 Källförtäckning


Ladda ner ppt "John bauer Av: Anton Grennborg, VT-08."

Liknande presentationer


Google-annonser