Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Skolan för Kemivetenskap www.kth.se/che. Kungliga Tekniska högskolan KTH svarar för en tredjedel av Sveriges kapacitet av teknisk forskning och ingenjörsutbildning.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Skolan för Kemivetenskap www.kth.se/che. Kungliga Tekniska högskolan KTH svarar för en tredjedel av Sveriges kapacitet av teknisk forskning och ingenjörsutbildning."— Presentationens avskrift:

1 Skolan för Kemivetenskap www.kth.se/che

2 Kungliga Tekniska högskolan KTH svarar för en tredjedel av Sveriges kapacitet av teknisk forskning och ingenjörsutbildning på högskolenivå. Utbildningen och forskningen täcker ett brett område – från naturvetenskap till alla grenar inom tekniken samt arkitektur, industriell ekonomi och samhällsplanering. Totalt finns vid KTH 12 400 helårsstudenter på grundnivå och avancerad nivå, nästan 1900 aktiva forskarstuderande och 5100 anställda.

3 CHE-skolans organisation Skolan för Kemivetenskap (CHE) är en av KTH:s tio skolor. Dekan Mikael Lindström Prodekan Mats Jonsson

4 Organisation CHE har cirka 350 anställda, varav drygt 200 är doktorander. Skolan har en gemensam administration, som består av 28 personer. Vi har nyligen centraliserat HR- och ekonomigruppen. CHE delar utbildningskansli med BIO.

5 Organisation Skolan består av fyra institutioner: Fiber- och Polymerteknologi Kemi Kemiteknik Ingenjörpedagogiska avdelningen

6 Forskning Skolans forskning är omfattande och täcker ett brett område av viktiga problem, bland annat: utveckling av förbättrade solceller utveckling av miljövänliga och effektiva energiprocesser design och framställning av nya polymerer för medicinsk tillämpning … och mycket mer.

7 Utbildning Utbildning på grund- och avancerad nivå: Ett civilingenjörsprogram, Teknisk kemi, 5 år Ett högskoleingenjörsprogram, Kemiteknik, 3 år Tre masterprogram:  Makromolekylära material  Molekylär vetenskap och teknik  Kemiteknik för energi och miljö Ett nordiskt Masterprogram Tekniskt basår

8 Forskarutbildning CHE har cirka 215 aktiva forskarstuderande Forskarutbildningen bedrivs inom ämnesområdena: Kemi Kemiteknik Fiber- och polymerteknologi Verksamheten omfattar användandet av grund- och teknik- vetenskapliga principer för design, analys och förståelse av molekylära system samt tillämpningar av dessa på bland annat bioorganiska material, energiomvandlingsprocesser, miljöfrågeställningar och framställning av kemikalier och läkemedel.

9 Greenhouse Labs Connecting Science and Industry Greenhouse Labs är en miljö speciellt utformad för innovationsdrivna kemiföretag. Unga företag har möjlighet att hyra toppmoderna labb och kontor med en väl fungerande infrastruktur i direkt anslutning till undervisning och forskning på Skolan för Kemivetenskap, mitt på KTH:s campus, i en miljö som främjar innovation och entreprenörskap.


Ladda ner ppt "Skolan för Kemivetenskap www.kth.se/che. Kungliga Tekniska högskolan KTH svarar för en tredjedel av Sveriges kapacitet av teknisk forskning och ingenjörsutbildning."

Liknande presentationer


Google-annonser