Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Andra världskriget.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Andra världskriget."— Presentationens avskrift:

1 Andra världskriget

2 Polen invaderas av Tyskland
Den 3 april 1939 gav Hitler order till sina generaler om att ett angrepp på Polen skulle börja den 1 september samma år. Den 23 maj hävdade han för sina högsta officerare att Tyskland måste ha ett större utrymme för invånarna för att kunna utvecklas. Han sa: ”vidare framgångar är omöjliga utan blodsutgjutelse. Och de första blod som ska gjutas är polackernas”.

3 Molotov- Ribbentroppaketen
Egentligen var Hitler och Stalin varandras dödsfiender. Från båda hållen utpekades den andra som huvudmotståndaren. Nazister och kommunister hade länge bekämpat varandra. därför slog nyheterna om Molotov-Ribbentrop-pakten ner som en bomb. Det var en överenskommelse mellan de båda länderna att ingen anfalla varandra.

4 Men pakten hade en hemlig del som omvärlden inte fick reda på.
Där delade Tyskland och Sovjet upp Östeuropa mellan sig. Polen skulle de båda dela på. Den 1 september rullade tyska armén in över Polens gränser. Frankrike och Storbritannien hade ju utlovat hjälpa och förklarade krig mot Tyskland den 3 september. Detta var en ny början på ett nytt storkrig.

5 Begreppet blixtkrig blixtkrig var en form av krigföring som används framgångsrikt av tyskarna i början av andra världskriget. Blixtkriget principer gick ut på att anfalla och byta igenom fiendes försvarslinjer med flyg, stridsvagnar och andra motoriserade truppslag. Det kvarvarande motståndet rensade därefter bort av infanteriet.

6 Tack för att ni lyssnade 

7 Bilder som jag har hittat.
Första bilden: _rd=cr&ei=S0X5VaH1IsyVsAGJp5zwCg#gws_rd=cr&imgrc=pHKf2ZzZTvLogM%3A VdrALYWbsgGf8YywBQ#gws_rd=cr&imgrc=BdZ20CZrc6snxM%3A _rd=cr&ei=ymf6VdeHOcqfsgHZ-aPgBw#gws_rd=cr&imgrc=HI803hiMaslbFM%3A q=flyg+andra+v%C3%A4rldskriget&imgrc=cQA1-GALWnB_gM%3A q=flyg+andra+v%C3%A4rldskriget&imgrc=39XNCv7FkF99RM%3A Källa med information: jag fick också massa information från texthäftet. Bilderna som jag har tagit är ifrån cc search.


Ladda ner ppt "Andra världskriget."

Liknande presentationer


Google-annonser