Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Gruppinformation till jordbrukare Seminariet är kostnadsfritt men fika och lunch bekostas av deltagarna på plats. Anmälan: Senast 8 februari på www.kompass.lrf.se.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Gruppinformation till jordbrukare Seminariet är kostnadsfritt men fika och lunch bekostas av deltagarna på plats. Anmälan: Senast 8 februari på www.kompass.lrf.se."— Presentationens avskrift:

1 Gruppinformation till jordbrukare Seminariet är kostnadsfritt men fika och lunch bekostas av deltagarna på plats. Anmälan: Senast 8 februari på www.kompass.lrf.se med utbudskod 22592 eller kersti.linderholm@lansstyrelsen.se Tel: 010-225 14 67 Föreläsare: Else-Marie Karlsson Strese, intendent vid Nordiska museet och projektledare för ”Sparrisuppropet” inom Programmet för odlad mångfald (SLU). Var: Jädraås Bryggeri, Gammelboningsvägen 6, Jädraås När: Tisdag 10 mars kl 10.00 - ca 15.00 Pris: 450 kr + moms per företag, inklusive lättare lunch. 100 kr+ moms för extra deltagare per företag. Anmälan: Senast 3 mars på www.kompass.lrf.se med utbudskod 22591 eller kersti.linderholm@lansstyrelsen.se tel: 010-225 1467 Vänd bladet….. Länsstyrelsen inbjuder till Ensilering och mjölkproduktion med Rolf Spörndly Växtnäring och gödsling (sidan 2) Odling av humle Aktiviteterna är delfinansierade med EU-medel eller Greppa Näringen Ensilering och mjölkproduktion Torsdagen 12 februari kl 10-15 kommer forskningsledare Rolf Spörndly till First hotell Statt, Söderhamn. Rolf är en duktig föreläsare med stort praktiskt kunnande om ensilering och utfodring av mjölkkor, så ta chansen och kom och lyssna och ställ frågor till honom. Punkter på programmet: * Hantering av rundbalar och risk för mögel * Strålängdens betydelse i ensilaget * Bredspridning eller strängläggning? * Förluster i olika silosystem * Producera mjölk på bara vall och spannmål Humleodling Ölbryggning i mindre skala har blivit populärt men det är brist på inhemskt odlad humle. Kan vi producera humle i vårt län? Else-Marie Karlsson Strese lär oss om växtmaterial och vad som är viktigt att tänka på vid odling. Vi håller till hos Jädraöl och får möjlighet att besöka bryggeriet.

2 Gruppinformation till jordbrukare Lär dig mer om växtnäring och gör din egen gödslingsplan Länsstyrelsen och Greppa Näringen inbjuder till kurser om växtnäring och gödsling. Vi träffas 2 eller 3 gånger för att lära oss grundläggande växtnäringslära, göra gödslings- och växtodlingsplan och räkna på gödselsorter. Kursen vänder sig till jordbrukare som inte har gått grundläggande lantbruksutbildning men alla intresserade är välkomna. Kurserna är tänkta att pågå mellan klockan 10 och 15. Det är kostnadsfritt att delta men eventuell fika och mat betalas av deltagarna. Det är möjligt att delta i bara första eller tredje träffen, men ange då det vid anmälan. Första träffen går vi igenom grundläggande växtnäringslära och grödornas gödslingsbehov samt diskuterar vad marken kan leverera. Andra träffen gör du din egen gödslings- och växtodlingsplan och räknar på växtnäringspriset i olika gödselsorter. Om intresse finns kan en tredje träff ordnas där vi diskuterar utsäde, sortval och växtföljd, alternativt jordbruk och klimatpåverkan. Kurserna har planerats för dagtid, men kan ändras till andra tider och utökas till andra platser om önskemål finns. Planerade platser: Träff 1Träff 2 Västerbergs Folkhögskola, Storvik (onsd.) 4 februari 18 februari Via, Nordanstigs kommun (tisdagar) 3 februari 17 februari Bollnästrakten (torsdagar) 5 februari 19 februari Anmälan på www.kompass.lrf.se eller kersti.linderholm@lansstyrelsen.sewww.kompass.lrf.se kersti.linderholm@lansstyrelsen.se tel: 010-225 1467 Storvik senast torsdag 29 jan på www.kompass.lrf.se, utbudskod 22593www.kompass.lrf.se Nordanstig senast torsdag 29 januari på www.kompass.lrf.se, utbudskod 22594www.kompass.lrf.se Bollnäs senast måndag 2 feb på www.kompass.lrf.se, utbudskod 22595www.kompass.lrf.se Se erbjudanden på nästa sida….


Ladda ner ppt "Gruppinformation till jordbrukare Seminariet är kostnadsfritt men fika och lunch bekostas av deltagarna på plats. Anmälan: Senast 8 februari på www.kompass.lrf.se."

Liknande presentationer


Google-annonser